Τελευταίες αναρτήσεις

3 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ κατάσχεσαν χιλιάδες λογαριασμούς στις 30 και 31 Ιουλίου (η συμμορία κράτους-τραπεζών σε νέα επίθεση)

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη 30 και 31 Ιουλίου εστάλησαν προς τις τράπεζες χιλιάδες εντολές κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, χωρίς καμία ενημέρωση ούτε από το ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ αλλά ούτε και από τις τράπεζες που προβαίνουν αρχικά σε δέσμευση όποιου ποσού βρίσκεται στους λογαριασμούς. Ο λόγος της επίσπευσης ήταν επειδή δεν γίνονται κατασχέσεις τον Αύγουστο οπότε έσπευσαν να προλάβουν τα έσοδα του Αυγούστου. 

Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα που δημιούργησαν σε χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες ήταν τεράστιο λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν στο τέλος του Ιουλίου και με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις που είχαν προγραμματίσει για το τέλος του μήνα όπως πληρωμές ρυθμίσεων, λογαριασμών και φυσικά μισθοδοσίας.

Εννοείται ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις ούτε από τις τράπεζες ότι ο λογαριασμός έχει δεσμευτεί, οπότε το αντιλαμβάνεται κανείς μόνο όταν πάει να χρησιμοποιήσει από τα διαθέσιμά του και βλέπει ότι το υπόλοιπο είναι μηδενικό.

Για να ενημερωθεί κάποιος γιατί το υπόλοιπο του λογαριασμού τους είναι μηδενικό θα πρέπει ο παθών να πάει ο ίδιος στην τράπεζα για να τον ενημερώσει ότι η εντολή είναι από το ΚΕΑΟ ή από την ΑΑΔΕ και για το ύψος του ποσού που έχει γίνει κατάσχεση.

Υπενθυμίζουμε ότι από την στιγμή που η τράπεζα έχει δεσμεύσει αρχικά τα διαθέσιμα των λογαριασμών κατά τον νόμο πρέπει να τα αποδώσει στο ΚΕΑΟ ή στην ΑΑΔΕ το πολύ σε διάστημα 10 ημερών (μπορεί να είναι σε διάστημα 2 και 3 ημερών). Άρα θα πρέπει ο παθών να τρέξει να κάνει ρύθμιση (η μόνη ρύθμιση που υπάρχει είναι αυτή των 12 δόσεων) πληρώνοντας την πρώτη δόση και στην συνέχεια να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για την άρση της κατάσχεσης και να τα προσκομίσει στα νομικά τμήματα των τραπεζών που θα πρέπει να ελέγξουν τα χαρτιά και να προβούν σε άρση της κατάσχεσης και έτσι να αποδεσμεύσουν τα χρήματα που είχαν δεσμεύσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε καν σκέψη ότι είναι Αύγουστος και λείπουν με άδειες υπάλληλοι και από τις υπηρεσίες και από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην διεκπεραίωση της παραπάνω γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Φυσικά δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες για κάποιον από τους παθόντες, που είχε την τύχη - ατυχία να λείπει σε διακοπές και ακόμα χειρότερα να υπολογίζει να πληρώσει έξοδα από τα χρήματα που του δέσμευσαν.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το ΚΕΑΟ προέβη σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε ασφαλισμένους που τους είχαν στείλει ειδοποιητήριο οφειλής μόλις 20 ημέρες πριν, χωρίς να αφήνουν περιθώριο στον ασφαλισμένο να προβάλει κάποια αντίρρηση ή να πάει στον φορέα από όπου προέρχεται ή οφειλή πχ ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ και να δει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί χρωστάει.

Πάντως στα 5,19 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι βαριές φορολογικές υποχρεώσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων, 3.727.416 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 101 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται, καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους φόρους. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.