Τελευταίες αναρτήσεις

30 Αυγούστου 2018

«Σκότωσαν» τη χώρα με συγκεκριμένο σχέδιο!

Τώρα που έκλεισε ένας κύκλος, ας ανατρέξουμε πίσω για να μην ξεχάσουμε και να μη μας παρουσιάζουν την αλήθεια όπως θέλουν

Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Τώρα, λοιπόν, που βγήκαμε (υποτίθεται) από τα Μνημόνια, οι εκπρόσωποι του χθες και τα διάφορα περιφερόμενα λαμόγια ζητούν να πάρουμε το σφουγγάρι και να τα σβήσουμε όλα: Ευθύνες, λάθη, παραλείψεις, σκάνδαλα, προσπάθειες πολιτικής εκτροπής. Είναι -λέει- διχαστικά όλα αυτά και δεν ωφελεί να τα ψάχνουμε. Κάποιοι, μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να ανατρέψουν ακόμα και τα ίδια τα γεγονότα, νομίζοντας ότι πάθαμε μαλάκυνση και ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τι συνέβη. 

Τις προηγούμενες ημέρες των γελοίων και υποκριτικών εορτών για την «έξοδο» από το Μνημόνιο, ειπώθηκε συστηματικά και μετ’ επιτάσεως ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν περίπου... απαραίτητη και πως πληρώσαμε τα δικά μας λάθη του παρελθόντος. Πρόκειται για απροκάλυπτη προσπάθεια αθώωσης του Γιώργου Παπανδρέου και του συρφετού που κυβέρνησε μαζί του, με απλουστεύσεις και παραποιήσεις της αλήθειας στα όρια της ύβρεως.

Τώρα, λοιπόν, που πράγματι έκλεισε ένας κύκλος, ας ανατρέξουμε πίσω, για να μην ξεχάσουμε και για να μη μας παρουσιάζουν την αλήθεια όπως θέλουν οι υποταγμένοι στους δανειστές και στα συμφέροντα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάς έβαλε στο Μνημόνιο με σχέδιο και χωρίς να έχει εξαντλήσει όλα τα όπλα του. Λειτουργώντας είτε ως προδότης είτε ως βλάκας, μόνος του έθαψε τη χώρα πριν την οδηγήσει στα νύχια του ΔΝΤ. Εκείνος μιλούσε για «Τιτανικό» (συγκεκριμένα ο Παπακωνσταντίνου, που είχε το θράσος να εμφανιστεί πάλι αυτές τις ημέρες), εκείνος υπολόγισε με λάθος τρόπο το έλλειμμα, εκείνος έδειξε πανικό που μεταφέρθηκε στις αγορές και, τέλος, εκείνος δεν έπαιξε ποτέ το χαρτί του εκβιασμού των ξένων. Αν τότε απειλούσε με χρεοκοπία, οι ξένες χώρες και οι τράπεζές τους θα αντιμετώπιζαν μια ανυπολόγιστη ζημιά.

Τι έκανε; Μας έβαλε στο ΔΝΤ και τους έδωσε χρόνο να προετοιμαστούν και να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα και ό,τι άλλο μπορούσε να τους ζημιώσει. Οταν οι ξένοι οίκοι, οι τράπεζες και οι «γύπες» έκαναν τα... κουμάντα τους, ανέλαβε ο Παπαδήμος να φέρει εις πέρας το τελικό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους με την Ελλάδα. Την πλήρωσαν τότε μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, και γλίτωσαν το κραχ οι ξένοι μεγαλόσχημοι.

Ας μη μας παρουσιάζουν ως φυσιολογικό γεγονός τον διορισμό δοτού πρωθυπουργού με προηγούμενη θητεία τραπεζίτη. Δεν είναι! Η δημοκρατία δίνει την εξουσία με την ψήφο του λαού - και ο Παπαδήμος τέτοια εντολή δεν πήρε ποτέ! Οπως, αντίστοιχα, δεν έλαβε ποτέ τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού ο Στουρνάρας, ο οποίος, όταν έπεφτε η κυβέρνηση στην οποία διορίστηκε υπουργός, εκβίαζε για να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος και επιστράτευε τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων «φίλων» του για να τα καταφέρει. 

Σε αυτά τα οκτώ χρόνια στήθηκαν διάφορα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, όπως πάντα συμβαίνει σε περιόδους κρίσης. Κάποιοι πλούτισαν από το πουθενά και πολλοί καταστράφηκαν. Η διαπλοκή έπαιξε τα ρέστα της και σε μεγάλο βαθμό επιβίωσε, παρά τις απώλειες σημαντικών παικτών του παρελθόντος, που έπεσαν θύματα των λαθών και της αλαζονείας τους.

Η Ελλάδα οδηγήθηκε, λοιπόν, συντεταγμένα και με σχέδιο στο απόσπασμα. Επιχειρήθηκαν και επετεύχθησαν η φτωχοποίηση των κατοίκων της και το ξεπούλημα των ασημικών της. Εγινε κανονική αποικία. Τα πονηρά μυαλά, που εμπνεύστηκαν αυτό το σατανικό σχέδιο, βρήκαν τους πρόθυμους εκτελεστές και πάτησαν πάνω στο διαλυμένο και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, που δεν ήξερε ούτε πόσους συνταξιούχους πλήρωνε. Ναι, εμείς τους στρώσαμε το χαλί, όμως το σχέδιο όντως υπήρχε. Γι’ αυτό άλλωστε (κατά παραδοχή και των ξένων) γίναμε πειραματόζωα. Δοκίμασαν σε εμάς νεοφιλελεύθερες συνταγές για να δουν τα αποτελέσματα. Κι εμείς συμβιβαστήκαμε, αντί να τους πετάξουμε στη θάλασσα!

Ουδείς νομιμοποιείται να πανηγυρίζει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε με τον εχθρό, υποτάχθηκε και βύθισε τη χώρα στην άβυσσο της λιτότητας. Ας μην παριστάνει, λοιπόν, την αθώα αντιμνημονιακή περιστερά. Ολες οι κυβερνήσεις αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Κορυφαία θέση, όμως, έχουν αυτοί που άνοιξαν τον κύκλο της καταστροφής και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. 

ΔημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.