Τελευταίες αναρτήσεις

31 Αυγούστου 2018

Ο Ν. Λυγερός για την Μακεδονία και την προδοτική κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Άλλος ένας κενός ανασχηματισμός

Αυτός ο καινούργιος ανασχηματισμός δείχνει και την αρχή του τέλους αυτής της εξουσίας που δεν έχει τίποτα να προσφέρει, διότι η ίδια νιώθει ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο από την προπαγάνδα της. Οι απειροελάχιστες αλλαγές δείχνουν και αυτές ότι ξεφούσκωσε οριστικά το πνεύμα της αλλαγής κι ότι δεν υπάρχει επιστροφή πια. Είναι απλώς η προετοιμασία μιας διαδικασίας που οδηγεί στη λήξη αυτής της περιόδου. Δεν είναι μόνο μια απεγνωσμένη κίνηση χωρίς πράξη, αλλά και η αρχή της προεκλογικής αναμέτρησης, όπου ο στόχος δεν θα είναι καν η νίκη, αλλά η μη οριστική ήττα. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν έχει όμως καμιά δυναμική για την Ελλάδα και φαίνεται τώρα επίσημα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων. 

Ο μοναδικός στόχος του είναι να κρατηθούν μερικές ισορροπίες όχι σε πολιτικό επίπεδο, διότι αυτό δεν είναι δυνατόν πια ειδικά λόγω του νέου Μακεδονικού αγώνα, αλλά μόνο σε κομματικό επίπεδο. Είναι βέβαια λογικό, αφού ποτέ αυτό το κόμμα δεν κατάφερε να πείσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ξένους ότι είναι κάτι άλλο από ένα κόμμα διότι δεν κυβέρνησε ποτέ. Έτσι μπαίνουμε στην τελική φάση μιας άδοξης πορείας που δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας από το να καταστρέφει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας ότι μια τέτοια εξουσία δεν μπορεί να έχει μια εθνική στρατηγική, αφού το κόμμα είναι τα όρια του δόγματος λόγω απουσίας κριτικής σκέψης.

πηγή 

Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία

Όσο και να θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παρουσιάσει το Σκοπιανό ως ένα θέμα που έχει λήξει, δεν πρόκειται να μην τον βάζουν στη θέση του οι νατοϊκοί, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την Ελλάδα. Σίγουρα βασίζεται στον Πρωθυπουργό και στον ΥπΕξ για να μην καταπατηθεί και ταπεινωθεί αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν από τη γελοιοποίηση διότι και αυτοί είναι θύματα της ίδιας τους γελοιότητας. 

Ενώ θέλουν να παρουσιαστούν ως μεγάλοι διπλωμάτες που έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει ξεπεράσει ακόμα και η ουρά του προσυμφώνου τους πριν προλάβει να γίνει μια συμφωνία κι όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκαν την ιστορία και τον πολιτισμό. Θεώρησαν μέσω της σταλινικής τους προσέγγισης ότι όλα είναι γεωγραφία και μόνο κι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με ριζοσπαστικό τρόπο. Μόνο που ξέχασαν ότι οι ρίζες των λαών είναι πιο βαθιές από την εγκλωβισμένη επιφάνεια όπου βρίσκονται γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισαν την ιστορική πραγματικότητα, αφού πάντα ήταν σε μια δημοκρατική χώρα ενώ μιλούσαν για αντιδημοκρατικές ιδέες άλλων χωρών αλλά ποτέ δεν έζησαν εκεί να δουν τι σημαίνει απώλεια ελευθερίας και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο σε μας και στον Ελληνισμό αλλά αυτό είναι λάθος, και θα το δει και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων. 

πηγή 

Το γελοίο της κρατικής προπαγάνδας

Στην αρχή η εξουσία για να αντιμετωπίσει τους νέους Μακεδονομάχους, έλεγε ότι είμαστε όλοι αμερικανάκια διότι είχαμε δεχτεί μια μεγάλη υποστήριξη από τους Ελληνοαμερικάνους τόσο σε ηθικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Και ήθελε να παρουσιάσει τον αγώνα μας σαν ένα ταξικό αλλά ο λαϊκισμός δεν τα έβγαλε πέρα. Όταν τα Συλλαλητήρια πολλαπλασιάστηκαν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό παρόλο που έγινε στις λεγόμενες δυτικές χώρες, προσπάθησε να μας πείσει ότι έκρυβαν τοπικά συμφέροντα για εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή με άλλα λόγια ότι υπήρχαν άτομα που επένδυσαν σε αυτό τον αγώνα για να έχουν πολιτικά οφέλη. Όταν πια ξεφούσκωσε και αυτό γιατί τα Συλλαλητήρια είχαν ένα μη οργανωμένο τρόπο να γίνονται τότε άρχισε μια άλλη προπαγάνδα του τύπου: είμαστε υπό ρώσικη επιρροή. 

Βέβαια δεν μας εξήγησαν γιατί στις χώρες της ρωσικής επιρροής δεν υπήρξε κανένα Συλλαλητήριο υπέρ του ονόματος της Μακεδονίας αλλά τέλος πάντων δεν θα μετρήσουμε το πλήθος των παράλογων επιχειρημάτων της εξουσίας. Διότι το πιο βασικό θέμα είναι ότι άτομα που έχουν όλα μια μεταμοντέρνα σταλινική προσέγγιση των πραγμάτων, που έρχονται σε σύγκρουση με τη θέληση του ελληνικού λαού, τον κατηγορούν ότι ακολουθεί τη ρώσικη στρατηγική. Δηλαδή ποιος από εμάς έχει πάει στη Ρωσία να ζητήσει οικονομική στήριξη ενάντια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν το ξέρουμε. Το γελοίο της εξουσίας θυμίζει το αντίστροφο του αστείου του Κούντερα.

πηγή

Οι μάταιες προσπάθειες των Σκοπίων

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ειδικά ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ θεωρίας αποφάσεων όπου υπάρχει ένας μοναδικός παίχτης και θεωρίας παιγνίων όπου είναι πολλοί. Για να σώσει την πολιτική του καριέρα είναι απαραίτητο να περάσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, άρα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό κι αν χρειάζεται προπαγάνδα για να μπερδέψει τους ψηφοφόρους του θα τη χρησιμοποιήσει χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το πρόβλημά του στη συνέχεια είναι ότι τα Σκόπια δεν αποφασίζουν μονομερώς για το όλο θέμα, διότι σε αυτήν την περίπτωση η ύπουλη στρατηγική του θα είχε νόημα. Κάνει σαν να έχει ξεχάσει τον λόγο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Σίγουρα ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ του έχουν υποσχεθεί τα πάντα ακόμα και αυτά που δεν ζήτησε και του έχουν δώσει την εντύπωση ότι ελέγχουν τους Έλληνες και τις αντιδράσεις τους. Όμως και αυτό είναι λάθος κι αν ποντάρει πάνω σε αυτή την οφθαλμαπάτη, θα του βγει το μάτι με την ακύρωση της Συμφωνίας. 

Κατά συνέπεια όλες αυτές οι προκλητικές δηλώσεις που κάνει για να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους των Σκοπίων, διότι αυτοί που είναι αλβανικής καταγωγής δεν του φτάνουν, δημιουργούν ένα αρνητικό πλαίσιο που θα του προκαλέσει κόστος ακόμα και μετά από ένα θετικό δημοψήφισμα για αυτόν. Αυτά παθαίνουν οι πολιτικοί που δεν έχουν βαθύ μέλλον, διότι δεν έχουν μάθει την επιρροή του βαθέως παρελθόντος πάνω στο παρόν και το προσεχές μέλλον.

πηγή  

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.