27 Αυγούστου 2018

“Ψυχρός πόλεμος” στο Αιγαίο! Λίστα με 50 “ύποπτα” ρωσικά σκάφη τα οποία μας ζητούν να παρακολουθούμε!

Σκηνικό “Ψυχρού Πολέμου” στο Αιγαίο με Αμερικανούς εναντίον Ρώσων και στη μέση η Ελλάδα! Με τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί ,μία λίστα “ύποπτων σκαφών” που πλέουν στο Αιγαίο, έχει προωθηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για αλιευτικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, σκάφη αναψυχής και άλλα , που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πλέουν στο Αιγαίο με στόχο τη συλλογή πληροφοριών! Οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, αλλά κυρίως με τις κινήσεις των Αμερικανών που αυτή τη χρονική περίοδο είναι αξιοσημείωτες στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα αριθμεί περίπου 50 σκάφη, με τα ονόματά τους. Από που έχει συνταχθεί αυτή η λίστα παραμένει βεβαίως ασαφές, αλλά είναι νομίζουμε εύκολες οι υποθέσεις. Αποστολέας ΝΑΤΟ…

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοιες υποψίες. Και στο παρελθόν υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες από το ΝΑΤΟ ή άλλες πηγές για “τα 5 ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο”. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τόσο μεγάλη σε αριθμό “στόχων” λίστα. Η “αντιρωσική εμμονή” της νατοϊκής συμμαχίας εκδηλώνεται όλο και περισσότερο και η Ελλάδα ως μέλος της δεν μπορεί να μην ακολουθεί σχέδια και δράσεις της…Η υπόθεση των παρακολουθήσεων αποκτά αυτή τη περίοδο άλλο ενδιαφέρον και δεν αποτελεί σίγουρα μια “υπόθεση νατοϊκής ρουτίνας”. Η Αθήνα μετά από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου ακόμη και μοναχούς που θα πήγαιναν στο Άγιο Όρος “κατηγορείται” ότι επέλεξε στρατόπεδο, εγκαταλείποντας την έτσι κι αλλιώς δύσκολη πολιτική ισορροπιών μεταξύ Δύσης και Μόσχας.

Οι Ρώσοι δεν είναι μόνοι στο Αιγαίο, το οποίο όλο και περισσότερο θυμίζει “αμερικανικό πεδίο βολής”. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε αμυντικό επίπεδο είναι “απογειωμένες”! Μεταφορικά και κυριολεκτικά! Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να “πατάνε γερά” εκτός από τη Σούδα και στη Λάρισα. Πριν μερικές μέρες ανανεώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9. Η ανανέωση είναι ετήσια και οι Αμερικανοί αμέσως έσπευσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα uav’s με ακόμη πιο σύγχρονα με πολύ καλύτερες δυνατότητες παρακολύθησεις. Τα αμερικανικά uav απογειώνονται από τη Λάρισα για αποστολές στην ευρύτερη περιοχή αλλά είναι προφανές ότι … ρίχνουν ματιές στο Αιγαίο.

Επιπλέον οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και σε μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η μεταστάθμευση επί τριήμερο δύο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-22 από τη Γερμανία, στη Λάρισα, τα οποία μάλιστα πέταξαν μαζί με ελληνικά F-16. Μία συμβολική κίνηση, ενδεικτική του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με την Τουρκία και τις άθλιες σχέσεις που έχει αυτή τη στιγμή με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον. Αφορμή, γιατί οι αιτίες των κακών αμερικανο-τουρκικών σχέσεων έχουν βαθύτερες αιτίες και σχετίζονται με την προσπάθεια της Άγκυρας να “παίξει” με Μόσχα και Τεχεράνη. Η αξιοπιστία της ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ αμφισβητείται πλέον ανοιχτά σε μελέτες έγκυρων αμερικανικών κέντρων ανάλυσης. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβλημα με την Τουρκία που επιθυμούν διακαώς να την έχουν στη σφαίρα επιρροής τους, αλλά με τον Ερντογάν.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν καθησυχάζουν την Αθήνα. Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με αλλαγή κλίματος στα ελληνοτουρκικά. Αντιθέτως, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ μετά από την απόφαση του ΣτΕ για το άσυλο σ΄ έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αφήνει να διαφανεί η πρόθεση σκλήρυνσης της τουρκικής στάσης στο Αιγαίο.  

militaire.gr/
το είδαμε ΕΔΩ



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φθινοπωρο του 2018 θα εχουμε σοβαρο θερμο επεισοδιο με την τουρκια.Ξενα πρακτορεια ειδησεων,
ινστιτουτα στρατηγικων μελετων,
εκθεσεις μυστικων υπηρεσιων και πολλες αλλες πηγες συγκλινουν σε αυτο το συμπερασμα-προβλεψη.
Ερχονται συγκλονιστικα γεγονοτα στον τοπο μας με σοβαρες κοινωνικες και πολιτικες επιπτωσεις...
Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο
ΘΕΟΣ ΜΑΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Μακαρι να αποδειχθουν οι εκτιμησεις τους λανθασμενες και μακάρι να έρθει σε συναισθηση το Γενος μας χωρις περιπετειες...
Ομως νομιζω οτι τελικα δεν θα την αποφυγουμε την εθνικη τραγωδία αν συνεχισουμε ετσι οπως παμε...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.