22 Αυγούστου 2018

Τελείωσαν οι φιέστες και Ψέμα χωρίς μέτρο

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Τελείωσαν οι φιέστες

Με τόσα καμμένα χαρτιά πώς να παίξεις ακόμα πόκερ για να φανείς ότι βγήκες κερδισμένος από μία στημένη παρτίδα. Αυτό είναι το πρόβλημα της κρατικής προπαγάνδας διότι κανένας πια δεν πιστεύει σε αυτή ακόμα και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Δεν φτάνουν όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθούμε και με έναν ανασχηματισμό που από πριν φαίνεται άνευ ουσίας επί του πρακτέου και ότι το μόνο του νόημα είναι καθαρά επικοινωνιακό. 

Η εξουσία δεν ασχολείται πια με την έννοια της συνέχειας σε κυβερνητικό επίπεδο. Εξετάζει μόνο και μόνο τις επιπτώσεις σε κομματικό επίπεδο και προετοιμάζει τις θέσεις του καθενός στην ιεραρχία του κόμματος. Διότι η κυβέρνηση δεν είναι αποκλειστικότητα ενός κόμματος. Αλλά το κόμμα και η δομή του πρέπει να είναι η αποκλειστικότητα μερικών ατόμων. Τα προβλήματα με τους νέους Μακεδονομάχους ή ακόμα και τους πυρόπληκτους στο Μάτι δεν αποτελούν κυρίαρχο θέμα για αυτήν την κομματική προσέγγιση. Το μόνο που είναι σημαντικό είναι να παραμείνει ζωντανό το κόμμα ότι και να γίνει στην Ελλάδα. 

Με αυτή την έννοια το κόμμα αδιαφορεί αν προκαλεί προβλήματα στην Αριστερά. Αυτό το απασχολεί μόνο, αν είναι δεξαμενή ψηφοφόρων αν όμως ξέρει εξ αρχής ότι δεν μπορεί να ποντάρει πάνω τους, τότε αδιαφορεί. Πολλοί από τους δικούς μας αναρωτιόνται για δεκαετίες πώς λειτουργούσε το κόμμα στη Σοβιετική Ένωση. Δεν είναι βέβαια συγκρίσιμα αλλά τώρα μπορούν να αντιληφθούν έμπρακτα πώς είναι ένα κόμμα που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του κι όχι την πορεία της χώρας. Γι' αυτό τελείωσαν οι φιέστες διότι τώρα ξέρουν.

πηγή

Ψέμα χωρίς μέτρο

Δεν είναι αλλάζοντας το λεξιλόγιο που μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα των μνημονίων και της τρόικας. Όλα αυτά δεν φτάνουν πια για να πείσουν ακόμα και ψηφοφόρους. Έτσι όσοι λένε ψέματα χωρίς μέτρο, θα παραμείνουν μόνοι τους με τα κομματόσκυλά τους χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα να δώσουν σε κανένα. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τόσο κοντά από την εκατονταετία. Δεν μπορείς να παραδίδεις το όνομα της Μακεδονίας σε μια χώρα που δεν είναι ικανή να σηκώσει το βάρος αυτής της κληρονομιάς. Δεν μπορείς να προκαλείς τον Ελληνισμό χωρίς κόστος. 

Δεν φτάνει να υποστηρίζεις μια βάρβαρη ιδεολογία για να τα βγάλεις πέρα με τον ελληνικό λαό, διότι αυτός δεν ξεχνά ποτέ τους νεκρούς. Καμία φιέστα δεν μπορεί να υπερκαλύψει τόσα τραγικά και στρατηγικά λάθη, διότι η ντροπή δεν κρύβεται ακόμα και για τους γνήσιους αριστερούς που πάντα πάλευαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, όταν υπήρχε κίνδυνος βαρβαρότητας. 

Δεν είναι λοιπόν μια πολιτική αντιπαράθεση, όπως πιστεύουν μερικοί. Είναι μόνο και μόνο μια μάχη μεταξύ αξιοπρέπειας και μηδενισμού. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε τη βαρβαρότητα ν’ απλωθεί επειδή υπάρχει αδιαφορία σε κοινωνικό επίπεδο, διότι εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα που είναι θεμελιακά. Έχουμε το δικαίωμα της ιστορίας και της μνήμης. Κι είναι μέσω της νοημοσύνης του Ελληνισμού που θα ξεπεράσουμε αυτή τη σταλινική βαρβαρότητα που μισεί την ίδια την Ανθρωπότητα. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.