31 Αυγούστου 2018

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ αναφέρει περί Δημοκρατίας ο Περικλής: «… Το Πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι Πολίτες, αλλά όλος ο λαός. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μπροστά στο Νόμο, για τις ιδιωτικές τους διαφορές. Για τα Δημόσια αξιώματα προτιμώνται εκείνοι που είναι ικανοί και τα αξίζουν και όχι εκείνοι που ανήκουν σε μία ορισμένη τάξη…». Σε άλλο σημείο του Επιτάφιου ο Περικλής αναφέρει: «…Έπαινος ταιριάζει στους προγόνους μας, αλλά ακόμη μεγαλύτερος στους πατέρες μας. Μόχθησαν για να προσθέσουν σ’ εκείνα που κληρονόμησαν την όση εξουσία και δύναμη μας άφησαν…». Τέλος! και σε άλλο σημείο του Επιτάφιου, που αξίζει να αναφέρουμε λέει ο Περικλής· «…Πρέπει να βλέπετε το Μεγαλείο της Πατρίδος στις καθημερινές της εκδηλώσεις και να συλλογίζεσθε πως της το έδωσαν άνδρες γενναίοι που είχαν το αίσθημα του καθήκοντος και μεγάλη φιλοτιμία, σε κάθε έργο που αναλάμβαναν. Αν καμιά φορά, ατυχούσαν σε κάποιο εγχείρημα, δεν στερούσαν όμως την πατρίδα από την ανδρεία τους…».

- Ας έλθουμε στην σημερινή Δημοκρατία της Πατρίδος μας και συγκεκριμένα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις Δημοκρατικές ενέργειες αυτής:

- ΠΡΩΤΟΝ: Υπέγραψε αυτή η Κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραχώρησε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ στους Σλάβους των Σκοπίων, την παρεφθαρμένη Βουλγαρική γλώσσα, αναγνώρισε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και τέλος δέχτηκε τους Σκοπιανούς ως Μακεδονικό Έθνος, ποδοπατώντας την συντριπτική θέληση του Ελληνικού λαού. Πήγε ετσιθελικά στις Πρέσπες, υπό αυστηρότατη αστυνομική κάλυψη ενισχυμένη από Αστυνομία δυστυχώς και του εξωτερικού, έναντι του θυμωμένου και προδομένου Ελληνικού λαού και υπέγραψε την καταδίκη της Ελληνικής Μακεδονίας μας και μέρος της εθνικής κληρονομίας της Ελλάδος. Την Συμφωνία των Πρεσπών ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, την χαρακτηρίζει, «Ιστορική ήττα της Πατρίδος και εθνική μειοδοσία…».

- Αυτή! είναι η Δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα που την ασκούν λίγοι και όχι ο Ελληνικός λαός.

- ΔΕΎΤΕΡΟΝ: Σε κάθε διαπραγμάτευση διακρατική ή ιδιωτική, οι συμβαλλόμενοι παίρνουν και δίδουν, αυτή είναι και η έννοια της διαπραγμάτευσης. Έπρεπε λοιπόν! ο Πρωθυπουργός της χώρας μας να βγει στον Ελληνικό λαό, μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να τον ενημερώσει. Ποια τα οφέλη της Ελλάδος από την συμφωνία αυτή, δυστυχώς τι να μας πει, διότι για την Ελληνική Κυβέρνηση, αυτοί που διαφωνούν με τις αποφάσεις της είναι ακροδεξιοί και φασίστες. Εν αντιθέσει με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ο οποίος, ενημέρωσε για τα ανέλπιστα εθνικά οφέλη των από την συμφωνία των Πρεσπών και παρά ταύτα θα λάβει χώρα και δημοψήφισμα στον Σκοπιανό λαό εν όψει του νέου συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

- Η Ελλάδα που πρωτοκαθιέρωσε την Δημοκρατία, ως ύψιστο σύστημα διοικήσεως του λαού, που μεταλαμπαδεύθηκε σ’ όλο τον κόσμο, σήμερα δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας από την Σκοπιανή Κυβέρνηση.

- ΤΡΊΤΟΝ: Δεν μπορώ να βρω ένα λόγο να δικαιολογήσω την εθνοκτόνο αυτή Κυβέρνησή μας, για την εθνική μειοδοσία εις βάρος της πατρίδος μας και ειδικότερα της Μακεδονίας μας. Σκέφτηκα ίσως πιέστηκαν από τους Ισχυρούς του κόσμου και που είμαστε εξαρτημένοι (Αμερική, Ε.Ε. κλπ.) και πάλι με καμία δύναμη δεν δικαιολογείται το μέγεθος αυτό της Εθνικής μειοδοσίας. 

- Κατά την γνώμη μου, ο Πρωθυπουργός μιας ιστορικής χώρας, όπως είναι η Ελλάς, που προσέφερε τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα, θα έπρεπε να επισκεφθεί τους δυνατούς του κόσμου Αμερική κ.λπ. και να τους πει: «…Κύριοι εσείς είστε οι δυνατοί του Κόσμου, η Ελλάς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει τα σχέδιά σας και δεν το θέλει, εσείς έχετε τα γένια και τα κτένια όπως λέει ο Ελληνικός Λαός. Θέλετε τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και όπου αλλού θέλετε και με όποιο όνομα θέλετε, δεν μπορεί να σας εμποδίσει η Ελλάς, μόνο που εγώ σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πιστεύω δεν θα βρεθεί, κανείς Έλλην Πρωθυπουργός ν’ αναγνωρίσει, τους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων ότι, αυτοί είναι Μακεδόνες, η γλώσσα που ομιλούν είναι η Αρχαία γλώσσα των Μακεδόνων και ότι είναι Μακεδονικής Εθνότητας, αυτό δεν έχει το δικαίωμα κανείς να το κάνει υπό οιεσδήποτε συνθήκες, διότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Φιλίππου και του ΜεγάλουΑλεξάνδρου. 
- Σε μία τέτοια έντιμη, πατριωτική και υπεύθυνη θέση θα είχατε όλο τον Ελληνικό λαό με το μέρος σας και όμως δεν το κάνατε.

Ας λυπηθεί ο Θεός εσάς, αλλά και την αγαπημένη μας Πατρίδα.

- ΤΈΤΑΡΤΟΝ: Προ ημερών εξεμάνη ο Αγαπητός Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, διότι ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αποκάλεσε τον εαυτόν του «Μακεδόνα». ΝΑΙ! κ. Υπουργέ είναι Μακεδόνας με υπογραφή αυτής της ελληνικής Κυβέρνησης, της οποίας είστε βασικός μέτοχος. Είναι μάλιστα τόσο Μακεδόνας, κατά την Ελληνική Πατριωτική Κυβέρνησή μας, όσο είμαι κι εγώ Μακεδόνας που κατάγομαι από την πόλη της Δράμας, της καθ’ υμών, Νότιας Μακεδονίας. 

- Κρίμα! ο Σκεπτόμενος Έλληνας είχε μία ελπίδα, σύμφωνα πάντα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σας, ότι είστε ο μόνος που θα σώζατε την Μακεδονία μας, από την ιδεοληψία των Μπολσεβίκων της Κυβέρνησής σας. Φθάνει κύριε Υπουργέ, το λέω με θλίψη, μην εκτίθεσθε άλλο.

- «…Δύο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη. Το ένα είναι, όταν βρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της Πατρίδος του, το δε έτερον είναι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το καλό της Πατρίδος του. Δεν είναι δυνατόν, ν’ αγαπά την Πατρίδα του εκείνος, ο οποίος στο όφελος του εχθρού βρίσκει το δικό του» (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Δημηγορία περί του Στεφάνου).

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.