Τελευταίες αναρτήσεις

22 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχει κάθαρση χωρίς (καμία) τιμωρία

Οι πολίτες ζητούν διευθύνσεις και ονόματα. Να μάθουν ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία των Μνημονίων

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου 

Σήμερα θεωρητικά κλείνει ο κύκλος των Μνημονίων για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, έπειτα από οκτώ χρόνια δάκρυα και αίμα, είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Σίγουρα τα απόνερα αυτής της μεγάλης περιπέτειας δεν έχουν τελειώσει. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, χρειάζεται ακόμη χρόνος, προσπάθειες και σοβαρότητα. Χρειάζεται επιτέλους μια εθνική γραμμή σε βασικούς άξονες, ώστε να μην ξαναζήσει ο λαός μας τέτοια τραγωδία.

Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ελπίσουν σε μια καλύτερη μέρα. Αν πούμε ότι θα επιστρέψουν αυτοί που έφυγαν άμεσα, θα είναι ψέματα. Τουλάχιστον η σημερινή μέρα να αποτελέσει την απαρχή, ώστε να σταματήσει η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων από τη χώρα.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς, τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και ζουν αλλού. Άρχισαν τους καβγάδες ακόμη και γι’ αυτό. Η μία πλευρά πανηγυρίζει για την επιτυχία της εξόδου και η άλλη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι βγήκαμε εικονικά από τα Μνημόνια.

Και οι δύο πλευρές φαίνεται να μη συνειδητοποιούν ότι τα Μνημόνια τα πλήρωσαν οι πολίτες και κυρίως η μεσαία τάξη, που εν μια νυκτί διαλύθηκε και μετατράπηκε σε μια τάξη νεόπτωχων. Δεν μας έβγαλε καμία κυβέρνηση από τα Μνημόνια, αλλά οι θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια άνθρωποι καταστράφηκαν, αυτοκτόνησαν, ξενιτεύτηκαν. Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτα και άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους χωρίς καν να πάρουν αποζημιώσεις. Είχε πολύ αίμα αυτή η πορεία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Όμως, οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Οι πολίτες ζητούν να μάθουν ποιοι φταίνε που μπήκαμε στα Μνημόνια.
Ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια και με σχέδιο τη χώρα στα χέρια των δανειστών. Ποιοι φούσκωσαν τα ελλείμματα, ώστε να δικαιολογήσουν αποφάσεις και πράξεις.
Ποιοι ήταν αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της Ευρώπης.
Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να σώσουν τις (ξένες κυρίως) τράπεζες και να θυσιάσουν τους Έλληνες πολίτες.
Ποιοι είναι εκείνοι που ακόμη και σήμερα σαμποτάρουν τη χώρα, για να την κρατήσουν δεμένη χειροπόδαρα στις ορέξεις των αγορών.
Ποιοι είναι εκείνοι που από τώρα σχεδιάζουν να βάλουν... προσεχώς τη χώρα σε ένα νέο Μνημόνιο.


Οι πολίτες ζητούν διευθύνσεις και ονόματα. Να μάθουν ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για μια τραγωδία που βίωσαν, χειρότερη από αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Διότι δεν μπορούμε να μιλούμε για κάθαρση, εάν δεν υπάρξει τιμωρία. Τιμωρία και για όλους όσοι έκαναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια.


Όχι για λόγους εκδίκησης. Αλλά για να γαληνέψει η ψυχή όσων χάθηκαν τα χρόνια του Μνημονίου και όσων είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται. Και αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση της Πολιτείας μας.

Εάν θέλουν τελικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πιστέψουν σε κάτι, οφείλουν να τιμωρήσουν τους υπευθύνους.

Διότι η ατιμωρησία γεννά νέα εγκλήματα. Γι’ αυτό επιμένουμε. Οχι μόνο κάθαρση αλλά και τιμωρία...

Όσο για τους εταίρους... Να θυμούνται ότι στην Ελλάδα και στις θυσίες των σύγχρονων Ελλήνων οφείλουν τη σωτηρία τόσο του ευρώ όσο και της Ευρώπης. 

ΔημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.