Τελευταίες αναρτήσεις

29 Αυγούστου 2018

Ο τελευταίος Οικουμενικός Πατριάρχης;

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 

Τα θρησκευτικά ζητήματα ήταν πάντα και μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα.

Αν η τωρινή κρίση μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ρωσικής Εκκλησίας, αντανάκλαση της σύγκρουσης Αμερικής και Ρωσίας στην Ουκρανία, αφεθεί να εξελιχθεί σε σχίσμα, θα είναι το μεγαλύτερο τράνταγμα της Ορθοδοξίας μετά το 1453.

Θα είναι βαρύνουσα γεωπολιτική εξέλιξη, αλλά και πλήγμα κατά του ελληνικού λαού, που αντιμετωπίζει, εδώ και δέκα χρόνια, ανηλεή πολιτικο-οικονομικό πόλεμο από την Αυτοκρατορία του Χρήματος, του Κακού δηλαδή σε όρους Ευαγγελίου. Πόλεμο που απειλεί άμεσα τη συγκροτημένη κοινωνική-εθνική υπόσταση των Ελλήνων. Σχίσμα στην Ορθοδοξία θα υποσκάψει την αλληλεγγύη των Ορθοδόξων λαών, που πλήττονται στο σύνολό τους από ανελέητη ενδο-ευρωπαϊκή νεοπαοικιοκρατία, αλλά και την αλληλεγγύη Ελλάδας και Ρωσίας, μειώνοντας την δυνατότητα των Ελλήνων να αντισταθούν στο εν εξελίξει σχέδιο καταστροφής τους.

Αν υπάρχουν «νέο-ιμπεριαλιστικές» τάσεις ή πειρασμοί ποδηγέτησης του Πατριαρχείου από κύκλους της ρωσικής Ορθοδοξίας, ασφαλώς πρέπει, και μπορούν εκτιμούμε να αντιμετωπισθούν, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα της Ορθοδοξίας. Ελπίζουμε – και εκτιμούμε – ότι η παρούσα ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τη ζωτική σημασία για όλους, όχι μόνο τους Έλληνες, της ενότητας της Ορθοδοξίας και της αλληλεγγύης των Ορθόδοξων λαών.

Επί της ουσίας βέβαια, η … ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα είναι μάλλον κακόγουστο και επικίνδυνο ανέκδοτο, όταν βρωμάει ο τόπος στην Ελλάδα από πράκτορες και χαφιέδες των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Αυτός είναι ο μείζων κίνδυνος εθνικής ασφαλείας για την Ελλάδα.

Θρησκεία και Γεωπολιτική

Ακόμη κι αν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τα εκκλησιαστικά ζητήματα ως αποκλειστικά θρησκευτικά, δεν μας το επιτρέπουν ούτε τα λόγια και δόγματα των θεωρητικών της Αυτοκρατορίας, όπως ο πολύς και βαρύνουσας επιρροής Σάμιουελ Χάντινγκτον, ούτε οι πράξεις της στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και Κύπρο, την πρ. ΕΣΣΔ , τη Μέση Ανατολή.

Από τους κύριους θεωρητικούς της Αυτοκρατορίας, με ιδέες που επηρεάζουν και καθοδηγούν μεγάλο μέρος του δυτικού κατεστημένου, περιλαμβανομένου του Τραμπ, ο Χάντινγκτον βλέπει τον Πόλεμο ως μέλλον της ανθρωπότητας και την ιδέα της δημοκρατίας, άρα και της ισότητας ανθρώπων/εθνών, παρωχημένη και «αδύνατη»!

Αυτός χρησιμοποιεί θρησκευτικά κριτήρια για να ταξινομήσει την ιεραρχία των εθνών στον κόσμο που οικοδομούν δια του Πολέμου οι οπαδοί του. Με τους οικονομικο-πολιτικούς πολέμους εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, με την αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (με σημαίνοντα ρόλου του Βατικανού), με αλυσίδα των καταστροφικών πολέμων που ισοπέδωσαν τη Μέση Ανατολή και κυρίως τα πιο προοδευμένα κράτη, οδηγώντας σε συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου (που εξυπηρετεί το σχέδιο να σπρώξουν το Ισλάμ στην βαρβαρότητα, δικαιολογώντας τις Σταυροφορίες).

Είναι προφανές από την ανάγνωση των γραπτών του, ότι οι Ορθόδοξοι λαοί επελέγησαν ως στόχοι, προς υποταγή ή προς καταστροφή δηλαδή, είτε γιατί ο ίδιος έχει θρησκευτικά κίνητρα, είτε γιατί χρησιμοποιεί την θρησκεία για να οργανώσει τον Ιμπεριαλισμό.

Ταξινομώντας τους Έλληνες και τους Ρώσους στους αντιπάλους, ο Χάντιγκτον μας εξαιρεί από τον σκληρό δυτικό πυρήνα, παρόλο που είμαστε μέλη Ευρωζώνης και ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες δεν ανήκουν στην ομάδα λαών που προορίζονται να κυριαρχήσουν επί των υπολοίπων, έστω και κυριαρχούμενοι οι ίδιοι από τον Αυτοκράτορα. Ανήκουν σε ξένη, εχθρική ομάδα λαών, τους Ορθόδοξους.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος που εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Αλλά θα είμαστε πολύ ανόητοι ή συμφεροντολόγοι, αν δεν αποδίδαμε σημασία στο πως μας βλέπουν οι τερατώδεις δυνάμεις, ελάχιστες μειοψηφίες του Πλούτου και της Εξουσίας, η Αυτοκρατορία που έφερε τον πλανήτη στο ηθικό και κοινωνικό σημείο που βρισκόταν στο αποκορύφωμα της αρχαίας παγκοσμιοποίησης, όταν γεννήθηκαν Χριστός και Χριστιανισμός.

Γιατί χρειάζονται Ελλάδα/Κύπρο χωρίς Έλληνες

Θέλουν την Ελλάδα (και την Κύπρο) αλλά δεν θέλουν τους Έλληνες! Αυτή την «αντίφαση» προσπαθεί να «λύσει» η Αυτοκρατορία, με τις πολιτικές που ασκεί εδώ.

Προσπάθησαν να πάρουν την Κύπρο από την ελληνική κυριαρχία το 2004 με το Σχέδιο Ανάν, άρπαξαν τις τράπεζες, βασικό στοιχείο εθνικής ισχύος, το 2013, ξαναπροσπάθησαν να πάρουν το νησί στην Ελβετία το 2017.

Πήραν από τον ελληνικό λαό μεγάλο μέρος της κυριαρχίας στην Ελλάδα το 2010, με τη Δανειακή Σύμβαση και χρησιμοποίησαν την κυριαρχία που άρπαξαν καταστρέφοντας την οικονομία, λεηλατώντας τη χώρα, προκαλώντας τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του δυτικού καπιταλισμού μετά το 1929.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία μετά τη Λιβύη και την Υεμένη. Μόνο εκεί που υπάρχει ρητή ή λανθάνουσα γεωπολιτική στόχευση παρουσιάζονται τόσο βαθιές οικονομικές κρίσεις.

Με τις οικονομικές πολιτικές τους οδήγησαν στη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες. Ήλεγξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012-13 ήδη, υπονομεύοντας εξ αρχής την ειρηνική εξέγερση του 2015 και πλήττοντας καίρια το ελληνικό «αντιστασιακό γονίδιο».

Τώρα θέλουν να αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες και τη «γεωπολιτική υπεραξία», γι’ αυτό και μας άφησαν «αποικία χρέους», με «εξαιρετικά μη βιώσιμο χρέος», ώστε να μην μπορεί καμιά κυβέρνηση να τους αρνηθεί τίποτα, από το μακεδονικό μέχρι το κυπριακό, από τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη μέχρι την εγκατάσταση άλλων προσφύγων στην Ελλάδα. Και αν τους χρειαστεί, θα προσπαθήσουν να μας χρησιμοποιήσουν και σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, καταστρέφοντάς μας μια και καλή.

‘Ένα από τα εναπομένοντα στοιχεία εθνικής ισχύος του ελληνισμού είναι οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους Ρώσους και η ελληνική πολιτιστική ακτινοβολία. 

Δεν νομίζουμε ότι ωφελεί σε τίποτα να τα καταστρέψουμε.

Η Ουκρανία

Το 1996, ο Μπρζεζίνσκι έγραψε τη «Μεγάλη Σκακιέρα», εξηγώντας γιατί πρέπει να ελεγχθεί η Ουκρανία ώστε να ελεγχθεί όλη η Ευρασία και να μετασχηματισθεί η Ρωσία σε χαλαρή Συνομοσπονδία, κολοσσιαία Μπανανία.

Αυτή την πολιτική ήρθε να εξυπηρετήσει το αμερικανικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, με τη βοήθεια ενόπλων φιλοναζιστικών πολιτοφυλακών, που εξοπλίζει ο κ. Νετανιάχου, κλείνοντας τα μάτια στον αντισημητισμό τους.

Το αποτέλεσμα ήταν πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων σλαβικών εθνών, η σοβαρότερη κρίση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας τις τελευταίες δεκαετίες και ένα κύμα τρομοκρατίας που έφτασε στο κάψιμο ζωντανών εκατό και πλέον διαδηλωτών στην Οδησσό.

Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη δημοκρατία που υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της. Είναι μια ελάχιστα συγκαλυμμένη και απολύτως διεφθαρμένη δικτατορία, προτεκτοράτο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιεί τρομοκρατία και Ναζί κατά των διαφωνούντων. 

Το ουκρανικό δεν έληξε. Είναι από τα κύρια μέτωπα της αντιπαράθεσης Ανατολής και Δύσης, Αμερικής και Ρωσίας. Υποπροϊόν αυτής της αντιπαράθεσης είναι η διαμάχη περί τα εκκλησιαστικά, που δεν αντανακλά τίποτα άλλο από τη σύγκρουση των κοσμικών εξουσιών Μόσχας και Κιέβου.

Μπορεί να μη θέλουμε να συμπαρασταθούμε στους Ρώσους. Αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο ή συμφέρον να τους μαχαιρώσουμε σε ένα τόσο ζωτικό για τους ίδιους θέμα. 

Σημείωση 
Παραπέμπουμε όποιον αναγνώστη θέλει να μάθει περισσότερα για το θέμα στο έργο «Ουκρανία», εκδ. Κουκκίδα 2017, με πρόλογο του Δρ. Σωτήρη Δημόπουλου και στο εμπεριστατωμένο άρθρο για τις εκκλησιαστικές διαμάχες: ΕΔΩ 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Παρόν της Κυριακής, στις 26.8.2018 
Πηγή Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος 
ΑΒΕΡΩΦ Share

3 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ είπε...

Για μερικούς μερικούς δικούς πρέπει να το θεωρήσουμε ευτύχημα που η Μόσχα, -λεκτικά τουλάχιστο- δεν προχωρά σε «ακοινωνησία» (γεγονός που σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους της θα δήλωνε «τετελεσμένη» σχισματική ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες) αλλά περιορίζεται μόνο στη διακοπή της μνημόνευσης. Πόσο εύκολα πέφτουν θύματα αυτής της προπαγανδιστικής λογόρροιας!
Επί πολλά χρόνια έχει «χυθεί» άπειρη τυπογραφική μελάνη για το «Ρωσικό πρωτείο». Η αλυτρωτική εκκλησιαστική και γεωπολιτική αντίληψη του «πανσλαβισμού» έχει πολύχρονο παρελθόν, όντας πρωτεύον θέμα στη διαπραγματευτική αλλά και προπαγανδιστική ατζέντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτή η επιδίωξη των Ρώσων βασιζόταν και βασίζεται κυρίως στο πληθυσμιακά πολυάριθμο του πληρώματος των Ορθοδόξων πιστών της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία σκόπιμα «αγνοούσε και αγνοεί» την φιλευσπλαχνία της Μητέρας εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης που της επέδοσε τον πατριαρχικό τόμο για την ίδρυση του Πατριαρχείου Μόσχας. Αυτή η σοφή τότε ενέργεια του Οικουμενικού Θρόνου τους «έσωσε» από την δουλεία της Ρωμαιοκαθολικής [...] Ουνίας, που είχε παρεισφρήσει στην «Αγία και Μεγάλη Αυτοκρατορία της Ρωσίας» με την αιρετική εκτροπή και αυτοκρατόρων της.

Αλλά – παρεμπιπτόντως - ας αναφέρουμε και το όραμα περί μελλοντικής απελευθέρωσης του έθνους μας από το ομόδοξο «ξανθό γένος», που γοήτευσε και συνεπήρε πολλούς Έλληνες λόγιους αλλά και εκκλησιαστικούς άνδρες από τους χρόνους της μακραίωνης Οθωμανικής κατοχής, αποδείχθηκε «όνειρο θερινής νυκτός». Όλοι οι «Αγαθάγελλοι», οι «χρησμοί και οι προρρήσεις» για το «ξανθό γένος» αποδείχθηκαν φενάκη. Όταν η ρωσική αποικιοκρατία έκανε εξαρτήματά της τους Έλληνες καραβοκύρηδες με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, το 1774, είχε ήδη εγκαταλείψει τους «αδελφούς» χριστιανικούς λαούς των Βαλκανίων της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως διατήρησε την ιδέα που εμπνεόταν από την εκκλησιαστική προπαγάνδα της ρωσικής πολιτικής για την ανασύσταση της ορθόδοξης ανατολικής αυτοκρατορίας.
Η χρόνια λοιπόν διαμάχη περί εξουσίας, συντηρούμενη με ζήλο από την Ρωσική Εκκλησία για την κατάκτηση του «πρωτείου» της Ορθοδοξίας, οδήγησε στην απόπειρα οργάνωσης οικουμενικής συνόδου το 1948 και δεκαετίες αργότερα στο γνωστό ρωσικό σαμποτάζ της Πανορθόδοξης της Κρήτης.

Αυτή η επιζήτηση και μεθόδευση της ρήξης με το Φανάρι αποτελεί την μέχρι σήμερα συνέχιση της προαναφερόμενης Μοσχοβίτικης επεκτατικής πολιτικής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ είπε...

βλ. https://pnemorem1.blogspot.com/
και https://panorthodoxcemes.blogspot.com/2018/09/blog-post_22.html
"Πρέπει να πάψουμε να ζούμε σαν οι τοπικές Εκκλησίες να είναι ανάλογες των εθνικών κρατών (που εμφανίστηκαν στον χάρτη της Ευρώπης μετά τη Γαλλική Επανάσταση) και να θυμηθούμε ότι είμαστε μια ενιαία Καθολική Εκκλησία. Πρέπει να σταματήσουμε να "κλείνουμε τις πόρτες" των τοπικών μας Εκκλησιών και να μάθουμε να ζούμε ανοιχτά ο ένας προς τον άλλο: να ζούμε ως γνήσιοι (και όχι μόνο στα λόγια) αδελφοί και αδελφές εν Χριστό ". Ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Βλαντιμίρ (Σαμποδάν).

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Αλεξανδρε συμφωνω για την επιδιωξη των πρωτείων μεταξυ των Ορθοδοξων του Πατριαρχείου της Μοσχας...
Επίσης θεωρω οντως σημαντικότατη την κινηση του Οικουμενικου Πατριαρχειου οπως ακριβως το λες, να δωσει αδεια για την ιδρυση Πατριαρχείου στην Ρωσία αντιμετωπιζοντας ετσι την Ουνια...

Διαφωνω με την εκτιμησή σου για την συνθηκη Κιουτσουκ-Καιναρτζη η οποια εδωσε την δυνατότητα κάτω απο την ρωσικη σημαία και κατω απο την μυτη των Τουρκων να δημιουργηθεί πανισχυρος ελληνικός εμπορικός στόλος, ο οποίος μετεξελιχθηκε στον ελληνικό επαναστατικό πολεμικο στολο, οταν έφθασε η ωρα της παλιγεννεσίας...
Μπορει η Ρωσοι να μας πουλησαν πολλες φορες σε προηγουμενες εξεγερσεις, ομως αυτή η συνθηκη αποτελεσμα του ρωσοτουρκικου πολεμου, αληθινα βοηθησε την προετοιμασία του αγωνα παντοιοτροπως...

Κατα τα λοιπα για το "ξανθό γενος" η ιστορία εχει ακομα δρομο....
Η εκμεταλλευση και η παρερμηνεία λογων Αγίων της Εκκλησίας μας απο συνομοσιωλογους για δικα τους συμφέροντα (ακομα και για πωληση βιβλίων!!!!)ειναι ανηθικη και αισχρή...

Οσο για την Πανορθοδοξη Συνοδο της Κρητης ειναι λυπηρό, αλλά το γνωρίζω περαν κάθε αμφιβολίας, οτι εκτός του ότι δεν ηταν Πανορθοδοξη, εφόσον έλειπαν καποιες Ορθοδοξες Εκκλησίες, ήταν ολοκληρη υπο την Αιγίδα και την χρηματοδοτηση των ΗΠΑ και μαλιστα τις ημερες εκείνες η παρουσία πρακτόρων των ΗΠΑ ηταν οχι απλα εντονη αλλα και φορτική...
Ετσι εν πολλοίς ήταν μαλλον δικαιολογημενη η απουσία μερικών Εκκλησιών που γενικώς δεν τα πανε και τοσο καλα με τους Αμερικανους...
Αυτα περαν πολλών απαραδέκτων αντιορθόδοξων αποφάσεων που εληφθησαν, μεταξυ αυτών και η ονομασία σε "Εκκλησίες" διαφόρων αιρετικών...

Φιλε μου καταλαβαίνω την αναγκη του Πατριαρχη μας να βρει συμμάχους εντεύθεν του Ατλαντικού, αλλά υπάρχουν και καποια όρια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.