31 Μαΐου 2013

ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ.

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Φιλόλογος

Όταν πριν δύο χρόνια υπήρξαν οι πρώτες μαρτυρίες για λιποθυμικά επεισόδια στα ελληνικά σχολεία, οι σοσιαλιστικές μαφίες της τότε κυβέρνησης μιλούσαν για κινδυνολογίες. Σήμερα που αποτελούν καθημερινότητα αυτού του είδους τα περιστατικά οι φιλελεύθεροι κρατούντες – πρώην εθνικιστές  ροπαλοφόροι -το αντιμετωπίζουν με κούτες σάπιων φρούτων που μοιράζονται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα που κατά τη διαφήμιση τράπεζας «τώρα που άλλαξε το κλίμα», κατά την δημοσιευμένη  έκθεση άλλης τράπεζας «μπαίνουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης», κατά τον Προβόπουλο «τα δύσκολα πέρασαν» και κατά τον Στουρνάρα «το πρόγραμμα βγαίνει»,  ακριβώς την ίδια στιγμή η UNISEF συντάσσει εκθέσεις με τραγικές διαπιστώσεις για χιλιάδες ελληνόπουλα που υποσιτίζονται ή ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Είναι προφανέστατο πως έχουμε μπει στη φάση του «ΑΓΡΙΟΥ ΔΟΥΛΕΜΑΤΟΣ». Απολύτως ξεκάθαρα οι «τεχνοκράτες», πάσχουν «εξ επισήμου ηλιθιότητος» – έτσι έγραφαν ως γνωμάτευση στα στρατιωτικά πιστοποιητικά για τους «γιωτάδες»- και προσπαθούν να μετακενώσουν την «επίσημη ηλιθιότητα» στην ημιπαράλυτη Ελληνική κοινωνία. Επειδή το σουρεαλιστικό τους «δούλεμα» θα κλιμακώνεται όσο αυτή η  κοινωνία θα περιέρχεται σε πλήρη καταρράκωση και αποσύνθεση ας δούμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα της καθημερινότητας, διαφορετική σίγουρα από εκείνη του … Προβόπουλου.

Καθημερινός διάλογος ελληνικής οικογένειας.

- Μαμά πεινάω. Έχουμε κάτι να φάμε;
- Ανάπτυξη παιδί μου θα φάμε σήμερα.
- Μα τρώγεται μαμά η ανάπτυξη;
- Γιωργάκη ηρέμησε πια με το στομάχι σου. Όλο διαμαρτύρεσαι. Φαντάσου να ζούσες στο Νίγηρα.
- Αν ζούσα στο Νίγηρα μαμά, θα ενδιαφερόταν περισσότερο η κυρία Λαγκάρντ για μένα, την άκουσα, μαμά που το είπε. Μαμά πεινάω…
- Καλά άνοιξε το ψυγείο και πάρε λίγο πρωτογενές πλεόνασμα.
- Μαμά τρώγεται το πλεόνασμα; Δεν βλέπω τίποτα στο ψυγείο.
- Γιωργάκη μετά το 2056 θα δεις τα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματος.
- Μαμά πεινάω, θέλω να φάω. Τρέμουν τα πόδια μου.
- Καλά Γιωργάκη, πήγαινε στο καθιστικό και φάε.
- Μα δεν έχει τίποτα μαμά στο καθιστικό.
- Έχει παιδί μου. Άνοιξε το δέκτη στο MEGA και θα χορτάσεις επανεκκίνηση της οικονομίας και απορρόφηση του ΕΣΠΑ.
- Μαμά τρελάθηκες; Λίγο γάλα μπορείς να μου ετοιμάσεις;
- Δεν έχω Γιωργάκη. Δεν πήραμε αυτόν το μήνα γάλα γιατί είχαμε 56 δόσεις ληξιπρόθεσμων κι έπρεπε να πληρώσουμε, για να μην μας κατάσχουν τις καταθέσεις.
- Εχετε μαμά καταθέσεις;
- 32 ευρώ στην Εθνική και 16 ευρώ στην Πειραιώς, πριν τη φορολόγηση τους.
- Και πώς πληρώνουμε φόρους μαμά, αφού δεν δουλεύετε με τον μπαμπά και δεν έχουμε καταθέσεις.
- Δεν πληρώνουμε Γιωργάκη, τους ρυθμίζουμε τους φόρους, για να τους πληρώσεις εσύ όταν μεγαλώσεις.
- Μα πώς θα μεγαλώσω αφού δεν πίνω γάλα και δεν τρώγω καλά, μαμά;
- Ναι αλλά τρως και πίνεις ΣΚΑΪ, MEGA, ΑΝΤ1, ΝΕΤ, Προβόπουλο, Στουρνάρα, Παπαδήμο, Βενιζέλο… λίγο το’ χεις; Άσε τώρα βραδιάτικα το γάλα και πήγαινε να διαβάσεις κανένα βιβλίο, όσο έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα.
- Γιατί να διαβάσω μαμά; Γιατί να σπουδάσω;
- Για να έχει η Γερμανία σε λίγα χρόνια τους καλύτερους επιστήμονες Γιωργάκη.
- Μαμά πεινάω, σε παρακαλώ κάνε κάτι.
- Δεν μπορώ παιδί μου, είμαι απασχολημένη με τη μείωση του φόρου της εστίασης και την οπλοφορία των βουλευτών. Αυτά προέχουν, αυτά είναι σημαντικά πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο. Τηλεόραση δε βλέπεις;
- Μαμά, όταν μεγαλώσω στο υπόσχομαι θα γίνω πολύ πιο έξυπνη από σένα. Τότε μόνο ίσως να μπορέσω να φάω….
Όσο για σένα μαμά γέμισε την κοιλιά σου με δυο νέες δημοσκοπήσεις…..

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.