22 Μαΐου 2013

ΣΟΚ: Οκλαχόμα, πριν και μετά...

Η ΦΩΤΟ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σοκάρει... 
Κάτοικος της πόλης Μουρ στην Οκλαχόμα «πόσταρε» στο Twitter την ακόλουθη φωτογραφία, η οποία αντικατοπτρίζει σε όλο του το εύρος το... 
μέγεθος της καταστροφής.

Στη μία περίπτωση βλέπουμε την πόλη όπως ήταν πριν το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και στην άλλη ό,τι απέμεινε μετά..


Ο φονικός τυφώνας κατέστρεψε την Οκλαχόμα....

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων από τον ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα, την ώρα που σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Για 24 νεκρούς κάνει λόγο επίσημος απολογισμός (νωρίτερα ο αριθμός αυτός ήταν 51), αν και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τουλάχιστον επτά παιδιά.


«Έχουμε καλά νέα. Ο αριθμός (των νεκρών) αυτή τη στιγμή είναι 24» δήλωσε η
Έιμι Έλιοτ, αξιωματούχος του Γραφείου του Ιατροδικαστή της Πόλης της Οκλαχόμα. Ο προηγούμενος αριθμός ενδέχεται να οφειλόταν σε διπλή καταμέτρηση, δήλωσε η Έιμι Έλιοτ.
«Επικρατούσε χάος» πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να βρεθούν και άλλοι σοροί στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος.
Οι περισσότερες από τις σορούς έχουν ήδη αναγνωριστεί και οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ειδοποιηθεί.

Νωρίτερα, εκτός από τον επίσημο απολογισμό των 51 θυμάτων, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν βρεθεί άλλοι 40 νεκροί και ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν και 20 παιδιά.


Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη Δευτέρα την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι κατέστρεψε δύο δημοτικά σχολεία, εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις.


Ο αμερικανός πρόεδρος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Ο
Μπ.Ομπάμα υποσχέθηκε να διαθέσει όλους τους απαραίτητους κυβερνητικούς πόρους για την επιχείρηση διάσωσης και την ανάκαμψη της περιοχής.

«Οι κάτοικοι του Μουρ πρέπει να ξέρουν ότι η χώρα τους θα παραμείνει [...] δίπλα τους, για όσο καιρό χρειάζεται» είπε.


Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.


Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων. Έρευνες πραγματοποιούνται σε κελάρια, στα συντρίμμια και σε καταφύγια. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στο Δημοτικό Σχολείο Plaza Towers, το οποίο δέχθηκε βαρύ πλήγμα.

Δεκάδες πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, καθώς η σκεπή και οι τοίχοι του κτιρίου κατέρρευσαν.


Ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και συνέχισαν το έργο τους και μετά το ξημέρωμα. Περίπου 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Οκλαχόμα λαμβάνουν μέρος στις έρευνες.


Περισσότερα από 240 άτομα τραυματίστηκαν, τα 60 από τα οποία παιδιά.


Ο ανεμοστρόβιλος είχε πλάτος 800 μέτρων και άφησε ερειπωμένο τοπίο στο πέρασμά του. Στην κλίμακα Fujita κατατάσσεται ως ισχύος EF-4, ο δεύτερος δηλαδή ισχυρότερος τύπος ανεμοστρόβιλου.


Οι άνεμοι έφτασαν τα 320 χλμ/ώρα.


«Ολόκληρη η πόλη μοιάζει σαν ένα λιβάδι με συντρίμμια» είπε ο δήμαρχος του Μουρ,
Γκλεν Λούις στο NBC.

«Φαίνεται ότι χάσαμε το νοσοκομείο μας. Πέρασα από εκεί πριν από λίγο και έχει σχεδόν καταστραφεί» πρόσθεσε.


Η 48χρονη
Νίνια Λέι δήλωσε ότι κρύφτηκε στην ντουλάπα. «Άκουσα έναν θόρυβο σαν να έρχεται τρένο» είπε.

Το σπίτι ισοπεδώθηκε και η ίδια θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια, όπου παρέμεινε για δύο ώρες. 


Με το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε τον σύζυγό της, Κέβιν, ο οποίος κατάφερε να τη βγάλει με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων. Η 7χρονη κόρη της βρισκόταν στο δημοτικό σχολείο που ισοπεδώθηκε. 


Οι δάσκαλοι οδήγησαν τους μαθητές στο μπάνιο, όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. Η Κάθριν γλίτωσε μόνο με μερικές γρατζουνιές.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για τον ανεμοστρόβιλο 16 λεπτά πριν πλήξει την περιοχή, αρκετά νωρίτερα από ότι συνήθως.


Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων έχει κηρυχθεί στην περιοχή και μόνο τα αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια επιτρέπεται να πραγματοποιούν πτήσεις στο σημείο. Οι Αρχές έχουν ζητήσει ησυχία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις έρευνες.


Πάνω από 3 δισ. δολάρια οι υλικές ζημιές


Οι ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα,
Τζον Ντόουκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς, ο Ντόουκ εκτίμησε ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προκληθεί στο Τζόπλιν και είχαν φτάσει περίπου τα 3 δις δολάρια. «Η πρόσφατη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να υπερβεί αυτό το νούμερο», είπε.

Καθώς ο τρόμος και η θλίψη καταρράκωσαν τους κατοίκους της Οκλαχόμα που επλήγησαν από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, πολλοί αμερικανοί νομοθέτες εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί τον Ιανουάριο σχετικά με το ταμείο αρωγής για καταστροφές, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ωστόσο, ειρωνεία στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο γερουσιαστές της Οκλαχόμα, Ρεπουμπλικάνοι, έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα περίεργη θέση καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν καταψηφίσει το συμπληρωματικό νομοσχέδιο πιστώσεων ύψους 60 δις δολαρίων, το οποίο κατά κύριο λόγο προοριζόταν για την παροχή οικονομικής βοήθειας στα θύματα του τυφώνα Σάντι, που το περασμένο έτος είχε πλήξει τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Φορέα Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), το ταμείο διαθέτει 11,6 δις δολάρια τα οποία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του φορέα, είναι αρκετά για την άμεση ενίσχυση της περιοχής.

Τον Ιανουάριο, ο γερουσιαστής της Οκλαχόμα, Τζέιμς Ίνχοφ, είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο ως «ταμείο λάσπη», επειδή περιλαμβάνονταν μακροπρόθεσμες δαπάνες για τις υποδομές και τη χρηματοδότηση έργων που αφορούσαν στις καταστροφές οι οποίες είχαν συμβεί εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα.

«Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει γειτονική αλληλεγγύη. Δεν είναι στιγμή για να δίνουμε μάχες σχετικά με τη χρηματοδότηση. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια και κατανόηση», δήλωσε η γερουσιαστής του Μέριλαντ, Μπάρμπαρα Μικούλσκι.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 3 δις δολάρια, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ.

Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Ξέρω ότι πολλοί απο μέσα μας σκεφτόμαστε ότι αυτή όπως και πολλές άλλες καταστροφές στις ΗΠΑ είναι θεία δίκη για τα δεινά που φέρνουν στον κόσμο και σε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους....
Ομως ως Χριστιανοί και ως άνθρωποι οφείλουμε να λυπόμαστε κι αυτούς τους αθώους συνανθρώπους μας που τραβούν όλη αυτήν την δυστυχία και τον πόνο....
Μπορεί οι ΗΠΑ σαν κράτος να είναι ο μεγαλύτερος και φοβερότερος τρομοκράτης της υφηλίου αλλά δεν νομίζω ότι φταίνε αποκλειστικά ή όλοι όσοι ταλαίπωρούνται από τέτοιες θεομηνίες....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.