17 Μαΐου 2013

Οι αγχωμένες εξετάσεις μιας χαμένης γενιάς...

Γράφει ο Θάνος

Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε ένα κλίμα άγχους για παιδιά και γονείς όπως κάθε χρόνο...
Φέτος το άγχος εντάθηκε λόγω και τον κινητοποιήσεων και της τελικής επιστράτευσης των καθηγητών...

Οι οικογένειες με παιδιά στην Γ' Λυκείου βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... ανησυχώντας για το μέλλον τον παιδιών τους...

Γιατί όμως όλο αυτό το άγχος;

Αφού ως γνωστόν έχουν φροντίσει για το μέλλον τον νέων μας οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς κ.α.....

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την εισαγωγή ή όχι των νέων μας στα Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη...

Ανω του 60% θα οδηγηθούν στην ανεργία με ή χωρίς πτυχίο...
Αρα 60 και βάλε (γιατί εκείνη την εποχή κανείς δεν ξέρει που θα είναι η ανεργία των νέων)  στους 100 δεν θα έχουν κανένα μέλλον...
Οι υπόλοιποι τώρα θα έχουν καλύτερη τύχη αφού θα βρούν δουλειά....
Αλλά τι δουλειά;

Από τους άλλους 40 λοιπόν οι 30 θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα ως ντιλιβεράδες, σεκιουριτάδες, γκαρσόνια και χαμάληδες, τις περισσότερες φορές ανασφάλιστοι αλλά και με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 300-400 ευρώ (ίσως και λιγότερο) καθαρά... Κι αυτό ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι πτυχίο!!!!!

Με λίγα λόγια ως Μπαγκλαντεσιανοί...

Μας έμειναν 10 νέοι....

Ποιοί είναι αυτοί;

Είναι κατά τα σημερινά δεδομένα τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό....
Είναι τα παιδιά μας που σκέφτονται ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα της οικονομικής ανέχειας....
Να μεταναστεύσουν...

Πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα που δημιουργήσαμε όλοι εμείς με την ψήφο μας...
Γιατί οι πολιτικοί είναι προδότες εδώ και χρόνια και μάλιστα τα τελευταία χρόνια το κακό παράγινε... με το "βδέλυγμα της ερημώσεως" να ξεκινάει το "τελικό σχέδιο" καταστροφής της Ελλάδος από το Καστελλόριζο, αλλά εμείς τους ψηφίσαμε... τους ψηφίζουμε κι όπως όλα δείχνουν θα τους ψηφίζουμε και στο μέλλον, ανεβάζοντας στα ύψη την αλλαζονεία τους και κορυφώνοντας την προδοσία τους...

Από αυτούς τους νέους, λοιπόν, οι 5 θα τα καταφέρουν να φύγουν και να δουλέψουν σε περίοπτες θέσεις του εξωτερικού. Οι άλλοι 5 τελικώς για διαφόρους λόγους κυρίως οικονομικούς, θα μείνουν στην Ελλάδα με μικρές πιθανότητες να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα του μέλλοντος....

Αυτή είναι η τύχη που περιμένει τους νέους που σήμερα με άγχος και αγωνία κάθονται στα θρανία για να γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα κοιτώντας το, ήδη εκ των προτέρων, κατεστραμμένο μέλλον τους...

Αυτό είναι το μέλλον που, το περιοδεύον τα συνέδρια "Βδέλυγμα της Ερημώσεως" με την παχυλή αμοιβή, επέλεξε κατόπιν άνωθεν εντολών για τους νέους μας....

Ενα μέλλον που συντηρούν σήμερα οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης....
Κι όμως φίλοι μου το 45% (αθροιστικά και για τους 3) των συμπολιτών μας ψήφισε αυτό το μέλλον για όλους μας...
Ψήφισε την διάλυση του κράτους μας....

Κάποια εκατομμύρια λοιπόν, από τους συμπολίτες μας, έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους, γιατί σήμερα είναι από αυτούς που κλαίνε κι αγχώνονται για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους...
Κάποιοι άλλοι από μας όμως έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας....

Γιατί όταν μετά από όλα αυτά, π.χ. το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές πήρε 13% και οι δημοσκοπήσεις το δίνουν κοντά στο 7% (!!!!) αναρωτιέμαι μερικές φορές τι λοβοτομή έχουν υποστεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε αυτήν την άμοιρη χώρα.
Και είναι εγκληματική ενέργεια (εναντίον όλων όσων μάλλιασε η γλώσσα μας να χτυπάμε καμπάνες και σειρήνες) γιατί ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών που ψηφίζουν έχουν το ακαταλόγιστο... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έγκλημα.

Ενα τελευταίο μήνυμα προς τα αγχωμένα παιδιά μας...

Να είστε ήρεμοι και προσγειωμένοι.
Να γράψετε όσο καλύτερα μπορείτε....
Αλλά ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι η προσωπική, ατομική επαγγελματική σας αποκατάσταση.
Πρέπει να είναι η σωτηρία της πατρίδας μας. Η απαλλαγή από τους προδότες και τις πολιτικές που τους έχουν υποδείξει οι ξένοι τοκογλύφοι....

Μόνο από την εθνική, συνολική, σωτηρία κι ανόρθωση της Ελλάδας μας θα μπορέσετε να βρείτε κι εσείς δουλειά και τα παιδιά σας κι εγγόνια μας....

Είμασταν μια γενιά τραγική και καταστροφική για το έθνος μας.
Ας γίνετε εσείς μια γενιά εθνικής ανάτασης και σωτηρίας.
Σωτηρίας πραγματικής, εθνικής.
Κι όχι αυτής της ψεύτικης κι απατηλής που ευαγγελίζονται τα ξεπουλημένα ανδρείκελα της σημερινής εξουσίας.

Μην γίνετε κι εσείς μια ακόμα χαμένη γενιά....

Καλή επιτυχία και λιγότερο άγχος σας εύχομαι...
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.