21 Μαΐου 2013

Όταν ο Σολζενίτσιν έκλαψε: Η παρανοϊκή αριστερά των γκούλαγκ και η ηλιθιότητα του Δημοκρατικού Τόξου

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

“Εισιτήριο” - μίας διαδρομής, για όσους δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον στην Ελλάδα, όπως άφησε να εννοηθεί αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζήτησε ο γνωστός “φιλόσοφος” της αριστεράς και εσχάτως υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σλαβόι Ζίζεκ, κατά την διάρκεια ενός “ανατρεπτικού συνεδρίου” (όπως ονομαζόταν), ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα. Στο χιούμορ το απέδωσε η αριστερά. Ας είμαστε ειλικρινείς, το είπε προφανώς μεταξύ σοβαρού και αστείου. Στο μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως υπάρχει ισόποση δόση σοβαρού και αστείου. Φαντάζεστε αστειάκι του Μιχαλολιάκου για “θαλάμους αερίων” τι θύελλα θα είχε ξεσηκώσει; Και γιατί να μην το κάνει αφού ούτως ή άλλως θεωρεί "Βαρετούς" το 99% των ανθρώπων. 

Ακολούθησε “ανταλλαγή” ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιμύθιο όλης αυτής της “ανταλλαγής” δημοσιεύσεων, μεταξύ της Συγγρού και της Κουμουνδούρου όμως, είναι ένα και μοναδικό. Ότι η χαζομάρα και η βλακεία της Νέας Δημοκρατίας είναι ασυναγώνιστη. Όντως ο Στάλιν είχε δίκιο όταν έλεγε ότι οι καπιταλιστές θα πουλήσουν στους κομμουνιστές το σκοινί που θα τους κρεμάσουν.

Η ΝΔ, προσπαθεί από την μία να υιοθετήσει την τακτική των “δύο άκρων” αλλά και από την άλλη συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο “Δημοκρατικό τόξο” εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι κλασσικός ο τρόπος με τον οποίο οι “αστοί” δημοκράτες παγιδεύονται χωρίς να το καταλαβαίνουν, πριμοδοτώντας παράλληλα την αριστερά. Η Νέα Δημοκρατία, επενδύοντας σε έναν “μεσαίο χώρο” και αναζητώντας την “συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Χρυσής Αυγής, σκάβει τον ίδιο της τον λάκκο. Και το κάνει αυτό, διότι νομίζει ότι συνδιαλέγεται με τον Αλέξη Τσίπρα και ίσως κάποιους ακόμη όπως τον Παπαδημούλη και το υπόλοιπο πρώτης γραμμής στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λαμβάνει υπόψιν της όμως ότι στην πραγματικότητα, συνδιαλλάσσεται με ένα σύνολο ανθρώπων, ο κάθε ένας όμως από τους οποίους έχει την δική του ατζέντα. Όπως παραδείγματος χάριν, αυτό που είπε στο ίδιο συνέδριο ο Σλαβόι Ζίζεκ. Ο οποίος ζήτησε να χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως η φωνή που θα καλέσει δίπλα του τους “παραγωγικούς καπιταλιστές”. Όπως όμως ο Ζίζεκ θέλει να “συσπειρώσει” τους παραγωγικούς καπιταλιστές (ή πατριωτική μπουρζουαζία όπως την αποκάλεσε συγκεκριμένα) και να στείλει όσους δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε γκουλάγκ, έτσι με τον ίδιο τρόπο χιλιάδες αριστεριστές, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ετοιμάζονται να “δοκιμάσουν” στην χώρα μας κάθε είδους αριστερίστικη τρέλα. Δεν μιλάμε πλέον για “πολιτική”, δεν μιλάμε για τυχόν προβλήματα στην οικονομία και ούτω καθ' εξής. Μιλάμε για εκτροφή πολιτικής παράνοιας.

Αυτή είναι η απλή πραγματικότητα. Και όσο και εάν επιτίθεται προσωπικά στον Τσίπρα ή στον Ζίζεκ η Νέα Δημοκρατία, πρωτοστατώντας και συνεργαζόμενη στην όλη ιστορία του “Δημοκρατικού τόξου” παράγει πολιτική νομιμοποίηση, για όλη αυτή την αριστερίστικη παράνοια.

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάποια καινούρια ιστορία. Η Νέα Δημοκρατία, από το 1974, το μόνο που κάνει είναι το να παράγει πολιτική νομιμοποίηση για την άκρα αριστερά. Έτσι φτάσαμε στο να είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το “μεγάλο πείραμα” της ευρωπαϊκής αριστεράς. Τώρα όμως, υπό το φώς των συγκεκριμένων περιστάσεων, δεν μιλάμε μόνον για πολιτιστική ηγεμονία, αλλά και για ανάληψη της πολιτικής εξουσίας.

Θυμάστε πώς ο ΓΑΠ, όταν ανέλαβε την εξουσία προσέλαβε μία σειρά από “συμβούλους” από διάφορα “ιδρύματα” και τους πλήρωνε αδρά για να ... μην κάνουν τίποτε; Ε, οι αντίστοιχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ χειρότεροι. Γιατί και θα μαζέψει ο Τσίπρας ότι πιο ... παρανοϊκό υπάρχει, που μέχρις στιγμής υφίσταται μόνον χάρις στις πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις και εντός “ακαδημαϊκών γκέτο” αλλά και ακόμη χειρότερα, αυτοί δεν θα πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτε, αλλά θα προσπαθήσουν να κάνουν “πράξη” τα όσα ανερμάτιστα λένε.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.