24 Μαΐου 2013

Το Βερολίνο χτυπάει το εθνικό κράτος και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το ολοκαύτωμα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, σχεδιάζονται τα χειρότερα για τη Μεγαλόνησο. Εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση, ξένα κέντρα επιδιώκουν να επιβάλουν λύση με ένα νέο σχέδιο Ανάν.
Το σχέδιο «εκβιασμού» είναι απλό και πετυχημένο, κάντο όπως στην Ελλάδα…

Τα οικονομικά αποτελέσματα της σωτηρίας που μας παρέχουν δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ. Η άνοδος του δημοσίου χρέους είναι θηλιά που σφίγγει και εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους, εκτός από την κοινωνική συνοχή και για τα εθνικά μας θέματα.

Μετά από δύο «σωτήριες» αναδιαρθρώσεις του χρέους και τις σχετικές θριαμβολογίες, με πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29,1 δισ ευρώ και από 280 δισ εκτοξεύτηκε στα  309 δισ! Μόνο ο κ. Στουρνάρας μπορούσε να το πετύχει και πλέον η χώρα οδηγείται στον γκρεμό με μοναδική σωτηρία ένα ακόμα κούρεμα. 
Και αυτήν τη φορά με την πλάτη στον τοίχο θα εκλιπαρούμε για μια απόφαση που οι δανειστές δεν θα την δώσουν χωρίς ανταλλάγματα…

Η Κύπρος ακολουθεί την ίδια διαδρομή, όχι για να σωθεί αλλά για να οδηγηθεί σε οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις της να είναι χωρίς επιστροφή.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ερώτημα αν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην..
καταστροφή, γράφει ότι: «Η τρόικα ζητά από την Κύπρο απερίφραστα σε απόρρητο έγγραφο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα». Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το Ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή.

Παρ' όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται. Η πρόσφατη «συμφωνία» της τρόικας στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος. Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές».

Το αντιφατικό όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι η ύφεση δεν μπορεί να συμφέρει τους δανειστές καθώς κάτι τέτοιο θα απειλούσε την αποπληρωμή των δανείων. Μήπως, όμως, δεν επιδιώκουν την αποπληρωμή αλλά τη δέσμευση των φυσικών πόρων, των υποδομών και την εξασθένηση του εθνικού κράτους με μεταφορά των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Βερολίνο. Τελικός στόχος είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου Ελλάδα και Κύπρου με ελάχιστο κόστος.

Η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται σε ενεργειακή δύναμη που αλλάζει τις ισορροπίες δεκαετιών από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μέχρι σήμερα…

Το παιχνίδι των Γερμανών είναι βρώμικο καθώς σχεδιάζουν στην επόμενη φάση τη σύνδεση εθνικών θεμάτων και οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η περιφερειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής επανασχεδιάζεται πάνω στα αποθέματα ενεργειακών πόρων και των αγωγών.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και να απασφαλίσουν την απειλή του Ιράν.

Ελλάδα και Κύπρος αποδυναμωμένες από την οικονομική κρίση θα πιεστούν για λύσεις εξπρές στα ανοικτά θέματα με την Τουρκία, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της Ρωσίας.

Η κυπριακή κρίση αποκάλυψε τα κοινά συμφέροντα μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας αλλά και Τουρκίας, τα οποία στοχεύουν ευθέως στην ακύρωση του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου( Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ).

Οι Αμερικάνοι υποπτεύονταν την κρυφή συμφωνία Ρωσίας- Γερμανίας αλλά, πλέον, δεν έχουν καμία αμφιβολία.

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία και το πώς ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: τον Σεπτέμβριο του 1939 Σοβιετικοί και Γερμανοί γίνονται σύμμαχοι. Και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι η εισβολή στην Πολωνία.

Η συνέπεια ήταν να βρεθούν 1,7 εκατομμύρια Εβραίοι κάτω από τον έλεγχο του Χίτλερ. Πόλεις όπως η Βαρσοβία και το Λοτζ ξαφνικά βρίσκονται υπό γερμανική κατοχή. Το 1939, περισσότεροι Εβραίοι ζούσαν σε αυτές τις δύο πόλεις μαζί από ό,τι σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εχει σημασία να θυμόμαστε ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε στην Πολωνία, ότι ξεκίνησε με μια γερμανο-σοβιετική στρατιωτική συμμαχία και ότι τα φοβερά εγκλήματα που ακολούθησαν ξεκίνησαν με τις διώξεις και τις δολοφονίες των Εβραίων από τους ναζί, σε εδάφη που ο Χίτλερ κατέκτησε με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ρωσία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ελέγξει τους αγωγούς ενέργειας της Ελλάδας μέσω ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ , για να διατηρήσει την εξάρτηση της Ευρώπης διαφορετικά Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν θα τινάξουν στον αέρα την πρωτοκαθεδρία της. Η μείωση της επιρροής στην Ευρώπη αλλά και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στη Βαλτική θα είναι δραματικές.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε...

Νίκος Παναγιωτόπουλος

το είδαμε στο Σύνδεσμος Ελλάς



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.