22 Μαΐου 2013

Πόσο απέχουν οι Βρυξέλλες από τον Μεγάλο Αδελφό του Όργουελ;

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η είδηση είναι απο τις Βρυξέλλες και αφορά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής: δέσμευση ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015 η ΕΕ θα έχει διασφαλίσει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για κάθε μορφή εισοδήματος θα ζητήσει σήμερα από την Συνόδο ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Φυσικά η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών προυποθέτει ότι τα κράτη μέλη θα έχουν προηγουμένως φακελώσει πλήρως τους πολίτες τους για κάθε μορφή εισοδήματος -μισθούς, συντάξεις, μερίσματα, καταθέσεις, κέρδη από κεφάλαια, τα "πάντα όλα"...  
 
Το πρόσχημα για την νομιμοποίηση του Big Brother των Βρυξελλών είναι τί άλλο; η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής την οποία ο κ. Μπαρόζο υπολογίζει σε ένα τρις ευρώ διπλάσιο από το έλλειμα των κρατών μελών. Στην ατζέντα λέει η ίδια είδηση είναι και η φορολόγηση των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις.
 
Είναι κανείς τόσο αφελής για να νομίζει ότι στόχος των ευρωπαίων ηγετών είναι η μεγάλη φοροδιαφυγή ή το μαύρο χρήμα; Δηλαδή κυνηγούν τους χρηματοδότες τους; οι πολιτικοί υπάλληλοι εναντίον των αφεντικών τους; Πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, λευκής σαρκός κλπ; ή ότι δεν θα βρει τρόπους να ξεπλένει τα κέρδη του;
 
Ακόμη και ο Μπαρόζο που δεν φημίζεται ούτε για τον χαρακτήρα του ούτε για την ευφυία του δεν είναι τόσο τόσο ανόητος για να πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα πιάσει την μεγάλη φοροδιαφυγή. Οι πλούσιοι και οι απατεώνες θα βρουν πολλούς άλλους τρόπους για να διασώσουν τις άνομες περιουσίες τους. Ο στόχος είναι ο εγκλωβισμός των πολιτών της Ευρώπης που ανήκουν στις κατώτερες και μεσαίες τάξεις. Άλλωστε ο ίδιος σχεδιασμός προβλέπει και δέσμευση καταθέσεων σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης παρόμοιας με της Κύπρου -χωρίς την εγγύηση των 100.000.
 
Η ΕΕ λοιπόν μελετά την φορολόγηση των καταθέσεων των πολιτών την ίδια ώρα που αρνείται λυσσαλέα την φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών με ένα ελάχιστο ποσοστό. Δηλαδή αν έχεις σπίτι, σου το φορολογούν.  Στην πραγματικότητα πληρώνεις ενοίκιο στο κράτος για το σπίτι που ανήκει στον τραπεζίτη που σου έχει χορηγήσει το δάνειο. Αν έχεις καταθέσεις από τους κόπους μίας ζωής πάλι θα σου τις φορολογήσουν. Αν όμως τοποθετήσεις τα λεφτά σε μετοχές ή στα σύνθετα χρηματιστηριακά προιόντα του καπιταλισμού καζίνο με μεγάλο βέβαια ρίσκο να σου τα φάει ο Σόρος ή ο Πόλσον ή κάποιος μεγαλόσχημος απατεώνας τότε τα γλυτώνεις. Παράλληλα ο κάθε πολίτης είναι φακελλωμένος και οι Βρυξέλλες θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιά είναι η περιουσία δημόσια και ιδιωτική ενός κράτους. Για να μπορούν βέβαια να επιβάλλουν μέτρα σε βάρος των πολιτών και να ζητούν την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους ανεξάρτητα από το πως έχει δημιουργηθεί πχ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
Και τα δικαιώματα των πολιτών τί θέση έχουν σε όλα αυτά; Η ιδιωτικότητα;
 
Μετά την παρακολούθηση στους δρόμους και σε όλους τους δημόσιους χώρους με κάμερες, τις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων, την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας τώρα πέφτει και το τελευταίο κάστρο, αυτό της οικονομικής ελευθερίας. Πρόκειται για την σύγχρονη εκδοχή του καπιταλισμού που έχει ξεφύγει και από το νεοφιλελεύθερο στάδιο. Πόσο απέχει αυτή η Ευρώπη από τον Μεγάλο Αδελφό του Όργουελ; Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το γραφειοκρατικό έκτρωμα των χιλιάδων καλοπληρωμένων και ανάλγητων υπαλλήλων που παίρνει συνεχώς μέτρα εναντίον μας θα το πληρώνουμε εμείς με την φορολόγηση των καταθέσεών μας...


πηγή
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.