Τελευταίες αναρτήσεις

18 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Σε μία ευνομούμενη χώρα, η καθαριότης των πόλεων είναι το βασικό στοιχείο αυτής, δείχνει τον πολιτισμό της. Είναι δε πολύ σοβαρό το θέμα διότι άμεσα άπτεται της υγείας των πολιτών της. Η καθαριότης απαιτεί οργάνωση σε προσωπικό και μέσα, για την αποκομιδή των απορριμμάτων αφ’ ενός και την διαχείριση αυτών αφ’ ετέρου. 

Αποκομιδή των απορριμμάτων 

Οι Τριτοκοσμικές εικόνες, που κατά καιρούς, όπως και πρόσφατα, παρουσιάζονται στους δρόμους με τους λόφους των Σκουπιδιών και τις συνέπειες για την υγεία του πολίτη, είναι απαράδεκτες, εγκληματικές και αδικαιολόγητες από πάσης πλευράς. Εμένα προσωπικά δεν θα με βρείτε σύμφωνο, με την προσπάθεια των συνδικαλιστικών φορέων, να εκβιάζουν το Κράτος θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών για τα δίκαια αιτήματά των. Μπορούν Κράτος και εργαζόμενοι να βρουν άλλο τρόπο, όχι τον επιλήψιμο και απαράδεκτο αυτό τρόπο. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει διότι το Κράτος αδυνατεί να εκτελέσει ρόλο εργοδότη, λόγω δομής, λειτουργίας, λαϊκισμού και κακής δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας που διαμορφώθηκε στους κόλπους του, δηλ. της αδιαφορίας και της έλλειψης ευθύνης για το καθήκον, μεγάλης μερίδος δημοσίων λειτουργών.

Ένα άλλο που θέλω να επισημάνω είναι, εφ’ όσον η ιστορία απέδειξε ότι αδυνατεί το Δημόσιο να κάμει καθήκοντα εργοδότη, γιατί η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες με αυστηρές συμβάσεις, μεταξύ Δήμων και αυτών; Οι εργαζόμενοι στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι; Ποιοι είναι εργαζόμενοι μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου; Αυτές κατά την γνώμη μου όλες οι σκέψεις πρέπει να τεθούν στο τραπέζι, να μελετηθεί ένα σύστημα και ν’ απαλλαγεί ο κόσμος κάποτε από αυτόν τον βραχνά. Έβλεπα ένα video αποκομιδής απορριμμάτων σε μια πόλη της Ελβετίας, ούτε που μπορούσε να διανοηθεί ο νους μου, που φθάσανε άλλα κράτη στον τομέα αυτό. Βέβαια σ’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η αγωγή του πολίτη. 

Διαχείριση Απορριμμάτων 

Δυστυχώς και στον τομέα αυτό, η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, από ότι γνωρίζω από τα διάφορα μέσα ενημέρωσης:

- Από της 2 Ιουνίου 2015, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η χώρα μας πρέπει να καταβάλλει ανά εξάμηνο 80.000 ευρώ για κάθε Χ.Α.Δ.Α. (Χώροι αποθέσεως και Διαχειρίσεως Απορριμμάτων), που εξακολουθούν να λειτουργούν ως έχουν και επίσης πρέπει να καταβάλλει 40.000 ανά εξάμηνο για κάθε ανενεργό Χ.Α.Δ.Α. που δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη περιβαλλοντολογικά. Υπ’ όψιν απ’ ότι επίσης πληροφορούμεθα, υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο 57 ενεργές χωματερές και 172 ανενεργές που δεν έχουν αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά.

- Ακόμη! η Κομισιόν ζήτησε για τους Σταθμούς επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Θριασίου Πεδίου, από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιβάλλει στη χώρα μας πρόστιμο τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα επαυξάνεται, μέχρι την τελική συμμόρφωση της Ελλάδος.

- Δεν είναι μόνο το οικονομικό, που στην σημερινή περίοδο έχει μεγάλη σημασία, που εκλιπαρούμε τους Ούννους να μας δώσουν δανεικά, για να αποφύγουμε τουλάχιστον, προς το παρόν την καταστροφή μας σαν Κράτος ̇ Αλλά! να μας αναγκάζουν δια των ποινών, να εκπολιτιστούμε, αυτό με τίποτε δεν δικαιολογείται. Όταν! μάλιστα βαυκαλιζόμεθα εμείς ότι, οι Έλληνες εδίδαξαν τον Πολιτισμό και τα Γράμματα στην Ανθρωπότητα.

- Η ευθύνη για την κατάντια και στον τομέα αυτό είναι όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων 40 ετών, μηδέ της σημερινής εξαιρουμένης και είναι απορίας άξιον με τι! υπευθυνότητα και έλεγχο συνειδήσεως υπηρέτησαν και υπηρετούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, όταν συμπαραμαρτούντων και πολλών Δημάρχων, να καταντήσουν τον Ελληνικό Λαό, ώστε! το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δια των ποινών, να μας επιβάλλει πολιτισμό. Ουσιαστικό στοιχείο του προβλήματος και αυτού, είναι η έλλειψη συνεργασίας επί βασικών εθνικών και κοινωνικών θεμάτων, των Ελληνικών Κομμάτων. 

ΠΡΟΤΑΣΗ: 

Με μέριμνα και ευθύνη του αρμοδίου Υπουργού και της ΚΕΔΚΕ, να συγκροτηθεί επιτροπής αποτελούμενη από εκπρόσωπο του Υπουργείου, της ΚΕΔΚΕ και των Περιφερειών. Η Επιτροπή αυτή να μεταβεί σε κάποιες μικρές και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και να μελετήσει τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων εκεί. Στην συνέχεια να έλθουν και να εφαρμόσουν στους Δήμους των, τους τρόπους που είδαν στην Ευρώπη, ξεχωριστά ο κάθε Δήμος ή σε συνεργασία δύο ή περισσότεροι Δήμοι μαζί. Αυτή η ενέργεια προτείνεται, εάν δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι, εάν όμως γνωρίζουν, τότε τι κάθονται τόσα χρόνια; 

- Δυσκολίες και εμπόδια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, γι’ αυτό είναι οι άρχοντες ώστε με θέληση, με συνεργασία και με επιμονή στο στόχο, να δίδουν λύσεις. 

«Η Ηθική της πόλης είναι όμοια με των αρχόντων της» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ) 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.