Τελευταίες αναρτήσεις

5 Ιουλίου 2017

Βάλτε Αρχιστράτηγο του Έθνους μας την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο ΠΑΝΑΓΙΑ η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ 

... ζούμε ΑΓΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  
έρχονται και ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Εμείς πρέπει με την ίδια την ζωή μας να ΤΗΣ το ζητήσουμε.  
Τα κηρύγματα μετανοίας τελείωσαν στα λόγια.
Ως χριστιανοί παραμείναμε στην πλειοψηφία νερόβραστοι. 
Και τώρα έρχεται το βράσιμο, η πολεμική τήξη και στο δεύτερο ημίχρονο του Γ΄ΠΠ η  πυρηνική σχάση.

Ας μείνουμε στην έμπρακτη μετάνοια και στην καταλλαγή με τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τον πλησίον μας.
Ζούμε στην ανύπαρκτο κόσμο της πληροφόρησης και μας πάνε όπως θέλουν, ως πρόβατα επί σφαγής την στιγμή που σαν Έλληνες βγάζουμε όλη την παθογένεια της τρυφηλής αμαρτίας των χρόνων της μεταπολίτευσης. 
Σκεφτείτε να σε πηγαίνουν για σφαγή και εσύ να ονειρεύεσαι καρέκλες για να βολευτείς, που αλλού; μα στο σφαγείο. 
Εισήλθαμε σε υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας δια παν ενδεχόμενο 

«Σε υψηλή ετοιμότητα ο Στρατός στη Βόρεια Ελλάδα 

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αξιολoγήσεων της Γενικής Επιθεώρησης του ΓΕΣ, επιχειρησιακή αξιολόγηση της 181 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» (181 ΜΚ/Β «HAWK») και του 326 Λόχου Επισκευών Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» (326 ΛΕ «HAWK»).

Εκτελέσθηκαν οι προβλεπόμενες από τα Σχέδια διαδικασίες, όπως:

  • Πρόσκληση και εκπαίδευση εφέδρων.
  • Σχέδιο ετοιμότητας και συναγερμού.
  • Κίνηση και ανάπτυξη σε επιλεγμένες θέσεις.
  • Οργάνωση Μάχης.
  • Υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας.
  • Ανάπτυξη δικτύων επικοινωνιών.
  • Αντιμετώπιση πλήθους επεισοδίων και σεναρίων, καθώς και εικονικών προσβολών από Αεροσκάφη και Επιθετικά Ελικόπτερα.

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, η άριστη εκπαίδευση, το υψηλό ηθικό του προσωπικού και η ικανότητα εκτέλεσης Αποστολής.» http://www.pentapostagma.gr/ 4 Ιουλίου 2017.

Μαζί με την πολεμική ετοιμότητα είναι ανάγκη να μπούμε και στο υψηλότερο επίπεδο πνευματικής ετοιμότητας.
... ζούμε ΑΓΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 
έρχονται και ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΑ ΤΣΑΚ μας χωρίζει 

Άγιος Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε:

«Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο.
Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

αυτή την στιγμή στο ΑΙΓΑΙΟ 
γίνετε " σούρτα φέρτα" 
αύριο το "κάτσε έλα να δεις" 

Τώρα ανάψτε ένα κεράκι για την Ελλαδίτσα μας.
Τελειώνουν τον σουλτάνο και ο σουλτάνος πνέει τα μένεα.
Πανό στο Βερολίνο για Ερντογάν: «Σκοτώστε τον δικτάτορα» efenpress

Μεταξύ «Εσκομπάρ» και «Νοριέγκα» θεωρούν οι ΗΠΑ τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Αυτοί έδωσαν εντολή έναρξης πυρών κατά του Μ/V ACT

«Η ταυτότητα των ιδιοκτητών του τουρκικού φορτηγού πλοίου Μ/V ACT και την σχέση τους με το AKP και τον Ρ.Τ.Ερντογάν, αποτέλεσαν κύριο θέμα σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet επιβεβαιώνοντας την σχετική πληροφόρηση από τις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες με την σειρά τους έχουν ως πηγές τις αμερικανικές υπηρεσίες και ειδικότερα την DEA. 

H στόχευση των Αμερικανών είναι κάτι παραπάνω από σαφής: Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος και φυσικά το "σύστημα Ερντογάν" σε ολόκληρη την Τουρκία είναι από πέρσι το καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, σε πόλεμο με τις ΗΠΑ. http://www.pronews.gr/ 4 Ιουλίου 2017 

«Όλο το νότιο FIR Αθηνών δέσμευσε η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για να φτάσει το γεωτρύπανο Κύπρο – Απλώνει ασπίδα εναντίον της Τουρκίας το Ισραήλ – Είναι αυτή η αιτία πολέμου;» http://www.pentapostagma.gr/  4 Ιουλίου 2017

«Εκείνο  όμως που ιδιαιτέρως μας συγκινεί  είναι το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» που ακούμε κατ επανάληψιν.

Θεωρείται το αριστούργημα της βυζαντινής ποιήσεως.

Εδώ ο υμνογράφος εμπνέεται όχι πλέον από τη φύση αλλά από την στρατιωτική ζωή, από πολέμους και στρατόπεδα, όπου στρατιώτες και αξιωματικοί μάχονται κατά των εχθρών.

Είσαι στρατηγός λέει Παναγιά μου, στρατηγός υπέρμαχος, υπερτερείς  στη μάχη, αναδεικνύεσαι ανωτέρα των εχθρών νικάς και θριαμβεύεις.

Στρατηγός η Παναγιά;
Μήπως αυτό  αποτελεί ρητορικό σχήμα;
Υπερβολή; Tίτλος κενός.. Όχι είναι ουσία πραγματικότητα.

Όντως η Υπεραγία Θεοτόκος ανεδείχθη διαμέσου των αιώνων υπέρμαχος στρατηγός του γένους μας.

Αυτό αποδεικνύουν τα ιστορικά  γεγονότα.
Το 626 μ. χ στο Βυζάντιο στην πόλη των ονείρων μας …των θρύλων των παραδόσεων μας, την γλυκιά Κωνσταντινούπολη συνέβη το εξής συγκλονιστικό γεγονός.

Το έτος εκείνο ήταν κρίσιμο. Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος ήταν σε εκστρατεία εναντίον των Περσών στα βάθη της Ασίας, οι οποίοι είχαν αρπάξει τον Τίμιο Σταυρό απ τα Ιεροσόλυμα.
Η Πόλη βρίσκεται σε δεινή δοκιμασία.

Εχθροί Πέρσες και Άβαροι  προσπάθησαν να την πολιορκήσουν στενότατα από ξηρά και θάλασσα. Η πτώση της  θεωρείται βεβαία.

Οι βάρβαροι έστειλαν μήνυμα  στους Βυζαντινούς να παραδοθούν.
Δεν υπάρχει είπαν για εσάς ελπίδα να σωθείτε μόνο «εάν γίνεται πουλιά και πετάξετε στον αέρα ή ψάρια και κολυμπήσετε στο Βόσπορο» .
Αυτά έλεγαν με έπαρση.

Αλλά «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Τι έγινε, κάτι υπερφυσικό που δεν μπορεί να συλλάβει η ανθρώπινη διανόηση. 

Δεν νίκησαν οι βάρβαροι νίκησε η μικρή φρουρά που αγωνιζόταν στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως. 
Ο Πατριάρχης Σέργιος και ο λαός κάνοντας προσευχή πέτυχαν τη νίκη. 
Νίκησε η Υπεραγία Θεοτόκος με το θαύμα που έκανε.  

Ξαφνικά δυνατός ανεμοστρόβιλος  συνέτριψε τα πλοία των Αβάρων. 
Οι εχθροί καθώς είδαν το στόλο τους κατεστραμμένο, έλυσαν την πολιορκία και έφυγαν. Όλοι ομολόγησαν ότι η Παναγία έκανε το θαύμα. Από ευγνωμοσύνη συγκεντρώθηκαν στο ναό των Βλαχερνών όρθιοι όλοι τη νύχτα, έψαλλαν τους χαιρετισμούς και το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». 

10/4/2014¨Η Παναγιά μας, Υπέρμαχος Στρατηγός" της κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου http://www.romiosini.org.gr/root.el.aspx 

Ο “πολλαπλασιαστής ισχύος” των ΕΛΛΗΝΩΝ πάντα θα είναι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.
Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, μα που αλλού στην Βασιλεύουσα ΠΟΛΗ ΤΗΣ.

Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.