Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουλίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Στα καφενεία και στο καφενειακό διαδίκτυο, κάποιοι μπορούν να ομιλούν (ακόμα) σε παράλληλους μονόλογους για κάποια θέματα χωρίς φυσικά ουσιαστικά αποτελέσματα. Τα θέματα όμως αυτά, απαγορεύονται αυστηρά στα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκεί δηλαδή που διαμορφώνεται σήμερα η Κοινή Γνώμη.

Αυτά τα θέματα είναι: 
α) το εθνικό νόμισμα, 
β) η μορφή του πολιτεύματος, 
γ) το είδος του φορολογικού συστήματος και 
δ) το που πήγαν τα λεφτά. 

Η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα «απαγορεύεται» να διεξαχθεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ ενώπιον όλου του λαού και δεν προσκαλούνται στα διάφορα πάνελ άτομα που έχουν τις σχετικές γνώσεις και θα έθεταν αυτά τα θέματα, παρά μόνο προσκαλούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι του ισχύοντος καθεστώτος. 
Συγκεκριμένα:

Α) Δεν επιτρέπεται ακόμα και σήμερα που η χώρα εκχωρείται, να διεξαχθεί μια ανοικτή συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά τόσο του ευρώ όσο και του εθνικού νομίσματος. Αντίθετα η άποψη που περνάει από όλα τα χείλη των καθεστωτικών πανελιστών είναι ότι το ευρώ είναι ευλογία και το εθνικό νόμισμα η καταστροφή. 

Β) Απαγορεύεται να ανοίξει η συζήτηση για τη μορφή του πολιτεύματος που ταιριάζει στη χώρα μας και στην ελληνική νοοτροπία. Απεναντίας οι καθεστωτικοί πανελίστες και οι κρατικοδίαιτοι καθεστωτικοί συνταγματολόγοι θεωρούν ότι έχουμε περίπου το καλύτερο πολίτευμα του πλανήτη και κατηγορούν για «εκτροπή» όποιον εκφράζει τον προβληματισμό του για το χρεοκοπημένο πολίτευμα που οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στην υποτέλεια, στην εξάρτηση και στην καταστροφή.

Γ) Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεκριμένο φορολογικό σύστημα. Εκείνο που επικρατεί είναι αποσπασματικές και συνεχώς μεταβαλλόμενες ρυθμίσεις, προκειμένου το κράτος να τα αρπάξει στην κυριολεξία από όποιον δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί. Καμία συζήτηση δεν επιτρέπεται για συγκεκριμένο φορολογικό σύστημα που θα είναι μόνιμο και θα τους φορολογεί όλους με δίκαιο τρόπο.

Δ) Από τη χώρα πέρασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια (δάνεια, πακέτα Ντελόρ, ΜΟΠ κ.λ.π. Μόνο τα ΜΟΠ ήταν 160 δις) και όμως αυτή τη στιγμή, αντί για χρήμα έχουμε μόνο κάποιες ελάχιστες λογιστικές εγγραφές. Απαγορεύεται λοιπόν η σχετική συζήτηση και σε κανένα πάνελ δεν ακούμε κάποιους να μας εξηγούν για το που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα. Ακόμα και κάποιες λίστες που μας δώρισαν οι ξένοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποια χρήματα, δεν τις αξιοποιήσαμε, ούτε επιτράπηκε να γίνει κάποια δημόσια συζήτηση επί του θέματος. 

Όταν όμως η χώρα έφτασε στο σημερινό χάλι και παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για τα πιο πάνω θέματα, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.