8 Δεκεμβρίου 2016

"Λαϊκιστές" κι απατεώνες..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Δήλωσε ο Επίτροπος Τίποτας: " Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός κερδίζουν έδαφος, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα"

Θα βάλουμε το συμπέρασμα πρώτο, από την αρχή, και μετά θα το τεκμηριώσουμε.
Λοιπόν:  Όποιος πολιτικός κατηγορεί πολιτικό του αντίπαλο ως "λαϊκιστή", είναι ο ίδιος απατεώνας.

Και μάλιστα, όπως ξέρουμε από την καθημερινή μας ζωή, ένας απατεώνας σπάνια περιορίζεται σε μία πλευρά, σε έναν τομέα του κοινωνικού βίου, αλλά  τις περισσότερες φορές είναι γενικά απατεώνας. 

Κατηγορούν οι πολιτικοί που είναι απατεώνες λοιπόν, τους αντιπάλους τους και τους συνομιλητές τους σαν λαϊκιστές, όταν αυτοί που κατηγορούνται το μόνο που κάνουν είναι να αναρωτιούνται, να ψάχνουν, να κοινοποιούν και να εκφράζουν όπως έχουν κάθε δικαίωμα, την δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την οικονομική, ηθική και πολιτική κρίση που μας καταστρέφει σαν χώρα και σαν πολίτες.

Δεν κοροϊδεύουν κανέναν, δεν τάζουν, δεν απειλούν, δεν εκβιάζουν, παρά ισχυρίζονται τις δικές τους ιδέες (που τις περισσότερες φορές δεν είναι δικές τους, αλλά είναι συμπεράσματα και παραδοχές κορυφαίων οικονομικών επιστημόνων, και σύγχρονων φιλοσόφων) για να μας σώσουν απ' τον Καιάδα που μας έχουν ρίξει οι απατεώνες που κατηγορούν τους άλλους για λαϊκισμό. 

Τολμούν να ταράξουν τα βρώμικα και σάπια νερά της "μίας και μόνης λύσης", των "μονοδρόμων", που πάνω τους έχουν στηρίξει καρέκλες και εξουσία οι απατεώνες που τους κατηγορούν ως λαϊκιστές. 

Γνωρίζουν, οι απατεώνες, πως αν ο λαός αντιληφθεί πάνω σε ποιά σκ@τά και σε πόσα ψέματα έχουν χτίσει την καριέρα και την προσωπική τους ευημερία, τα μάγια θα λυθούν, και τα σκ@τολύματα των στάσιμων νερών που τους κρατούν στην επιφάνεια θα κινηθούν, και θα τους πνίξουν μέσα τους. 

Χρησιμοποιούν λοιπόν οι απατεώνες τον όρο "λαϊκιστής" με πλήρη γνώση ότι ψεύδονται για να ξεγελάσουν τον λαό, να τον παρασύρουν με ψεύτικη διαλεκτική προς το μέρος τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καρέκλες εξουσίας που κατέχουν.

Χρησιμοποιούν έναν αρνητικά φορτισμένο όρο, ψευδώς, για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, και να δημαγωγήσουν ασύστολα. 

Κάνουν δηλαδή οι ίδιοι αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους: δημαγωγούν, λαϊκίζουν! 
Και απατεώνες και πραγματικοί λαϊκιστές δηλαδή.

Και μάλιστα, επειδή από την απάτη τους έχουν ίδιο όφελος, δηλαδή τις θέσεις εξουσίας που τους παρέχουν μία άνετη και πλούσια ζωή, δεν πρόκειται απλώς για πολιτικούς απατεώνες, αλλά για κοινούς απατεώνες του ποινικού δικαίου. 

Πρόκειται για σπουδασμένους ή ημισπουδασμένους ή και ημιαγράμματους αγύρτες, κουτοπόνηρους, τους οποίους ο κόσμος έχει προσπεράσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.

Αλλιώς θα ήμασταν ακόμη στα δέντρα, ή ακόμα χειρότερα στον Μεσαίωνα, των συχωροχαρτιών και της πυράς της Ιεράς Εξέτασης για όποιους τολμούσαν τον νεωτερισμό, την σκέψη, την αμφισβήτηση, το διαφορετικό, όλα αυτά δηλαδή που έφεραν την παγκόσμια άνθηση τεχνών, γραμμάτων και πολιτισμού. 

Όσοι κατηγορούνται σήμερα για λαϊκισμό από το σύστημα και τους καθεστωτικούς εκπροσώπους του, αποτελούν στην πραγματικότητα την πρωτοπορία, αυτούς με τους οποίους υπάρχει ελπίδα τούτος ο λαός, όλοι οι λαοί, να απεγκλωβιστούν απ' την θανατηφόρα θεωρία της "μίας και μόνης λύσης", του "μονόδρομου", της μίας και μόνης "σωστής και εφικτής" άποψης, που οδηγούν τσιφ στην Παγκοσμιοποίηση, και στην δημιουργία από 'δω και στο εξής αμέτρητων γενεών σκλάβων, για να υπηρετούν τα συμφέροντα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των διεθνών και εγχώριων απατεώνων, που πλαισιώνουν και υλοποιούν την Νέα Τάξη του νεοφασισμού και του νεοναζισμού. 

Γι αυτό κύριε Επίτροπε του κ@λου μας (εδώ λαϊκίζουμε ανοικτά και ασύστολα), καλύτερα "λαϊκιστές" παρά απατεώνες, σαν την φάρα σας!..

Υ.Γ.  Και για να λαϊκίσουν ακόμη περισσότερο οι απατεώνες, κολλάνε δίπλα στις κατηγορίες τους για λαϊκισμό και τον εθνικισμό, συναθροίζοντας αυθαίρετα μήλα με πορτοκάλια, ώστε να κάνουν περισσότερη εντύπωση.
Αυτό που κάνουν όμως είναι ότι γίνονται περισσότερο απατεώνες.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.