1 Ιουλίου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Το γνωρίζουμε και έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι εδώ και χρόνια και ειδικά από τις αρχές του 2002 όταν υπηρετούσε στην Ρόδο σαν Τουρκάλα πρόξενος η περίφημη η Nilufer Feyzioğlu, κόρη του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, Turhan Feyzioğlu και πρωτεργάτη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, οι Τούρκοι έχουν οργανώσει μια καλοστημένη εκστρατεία ανάδειξης τουρκικής μειονότητας στην νήσο και όχι μόνο. Και όλα αυτά χωρίς καμία ελληνική αντίδραση. 

Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια διάφορα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία έχουν αλωνίσει το νησί για να προβάλουν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας που δήθεν καταπιέζεται από το ελληνικό κράτος. Παράλληλα με καλά οργανωμένες «δημοσιογραφικές» αποστολές, προσπαθούν να εμφυσήσουν εθνικιστική τουρκική συνείδηση στα παιδία των μουσουλμάνων που ζουν στο νησί. Μάλιστα δεν διστάζουν να προβάλουν διεθνώς την άποψη ότι τα μουσουλμανικά μνημεία στη Ρόδο καταρρέουν από την ελληνική αδιαφορία, ενώ αντιθέτως αυτά έχουν τύχει ακόμα και σε καιρούς οικονομικής ένδειας την αμέριστη στήριξη με προγράμματα ανακαίνισης και συντήρηση τους. 

Τώρα προχωρούν με την ευκαιρία της έναρξης του αποκαλούμενου ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, σε νέες προκλητικές κινήσεις καταγγέλλοντας την «καταπίεση» του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων που τους υπολογίζουν σε… 6.000, (!!!). Ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων για την πρόκληση ζητήματος είναι και το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, (29/6), που δείχνει την είσοδο ενός μουσουλμανικού τεμένους στη Ρόδο να είναι ενδεικτικά κλειστή με βαριές αλυσίδες στην είσοδο του. Εκτός όμως από αυτό το ζήτημα, μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει ένα καινούργιο θέμα που έχει και πανισλαμικές διαστάσεις και προβάλλετε για τους μουσουλμάνους απανταχού της Γης. 

Το στοιχείο αυτό είναι ένα Κοράνι της Ρόδου που γράφτηκε το 1401, είναι δηλαδή 613 ετών και προβάλλεται σαν σπάνιο δείγμα Κορανίου με μεγάλη θρησκευτική και προσκύνηματικη αξία. Δεδομένου δε ότι το Κοράνι για τους μουσουλμάνους θεωρείται σαν ο άκτιστος λόγος του ίδιου του Θεού, αντιλαμβάνεται κανείς πόση σημασία δίνεται στην παρουσία και προβολή αυτού του Κορανίου από τα τουρκικά ΜΜΕ. Το Κοράνι αυτό, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, άρχισε να γράφεται το 1401 και τελείωσε το 1454, δηλαδή μετά από 53 ολόκληρα χρόνια. Το 1991 όπως αναφέρεται, είχε κλαπεί αλλά με την επέμβαση της Interpol γρήγορα βρέθηκε και παραδόθηκε με επίσημο τρόπο στην ανακαινισμένη με ελληνικές δαπάνες βιβλιοθήκη, Hafız Ahmet Ağa της Ρόδου όπου και φυλάσσεται. 

Το ενδιαφέρων είναι η δεδομένη συγκύρια που αποφάσισαν οι Τούρκοι να το προβάλλουν με την έναρξη του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι και μάλιστα να καλούν τον μουσουλμανικό κόσμο να έρθει στην Ρόδο και να το προσκυνήσει ενώ συγχρόνως καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι καταπιέζει το θρησκευτικό φρόνημα των Τούρκων μουσουλμάνων της Ρόδου. Μάλιστα στα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται με χαρακτηριστική έμφαση, ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων, ότι η Τουρκία είναι ο προστάτης της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας των Δωδεκανήσων και του ιερού Κορανίου της Ρόδου και θα κάνει τα πάντα για την διεθνή προβολή του σαν αντικείμενο προσκυνήματος!!! 

Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που στην Τουρκία γκρεμίζουν εν ψυχρώ ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες, αν δεν τις μετατρέψουν σε τζαμιά, ενώ άλλες τις χρησιμοποιούν για αχούρια και δημόσιες τουαλέτες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.