1 Ιουλίου 2014

Έληξε η θητεία της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προεδρία... με μια εκδήλωση στο Ζάππειο που κυριάρχησε το ψέμα και το δούλεμα.

Παρακάτω παραθέτω την είδηση όπως μεταδόθηκε από το ΑΜΠΕ με δικό μου σχολιασμό και σκέψεις εντός κόκκινων παρενθέσεων....

Έναν σύντομο απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή λήξης στο Ζάππειο, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη διέψευσαν εκείνους που στοιχημάτισαν στην αποτυχία και στην διάλυση. (αν εννοεί τους ευρωσκεπτικιστές αρκεί να δείτε τα ποσοστά προ των ευρωεκλογών στο ευρωκοινοβούλιο και τα τωρινά)

«Κάποιοι προεξοφλούσαν και την αναγκαστική έξοδό της από την ευρωζώνη. (πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.... ) Την ίδια εποχή, πριν από δύο χρόνια, πολλοί θεωρούσαν ότι και η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει. Κάποιοι στοιχημάτιζαν στη διάλυσή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός και ακολούθως φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρξαν και κάποιοι που είδαν την κρίση της Ευρώπης ως ευκαιρία για να… αποδομήσουν και να ενταφιάσουν το Ευρωπαϊκό εγχείρημα!

Είναι οι γνωστοί καιροσκόποι του λαϊκισμού, που πότε στρέφονται κατά του ΝΑΤΟ, πότε αμφισβητούν τη δύναμη του ευρώ, πότε υιοθετούν ο,τιδήποτε θα μπορούσε να διαλύσει την Ευρώπη. (ξέρετε τι μου την σπάει; Ολοι αυτοί οι ξεπουλημένοι προδότες Ευρωπαϊστές έχουν μπερδέψει την Ευρώπη με το μασωνικό νεοταξίτικο κατασκεύασμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή αντί γι αυτούς η Ευρώπη να είναι τα έθνη και οι χώρες που την απαρτίζουν ως ενιαία ήπειρο, Ευρώπη θεωρούν τις Βρυξέλλες του Σόιμπλε, του Μπαρόζο της Μέρκελ, του Ρομπάι και του Ντάϊσελμπλουμ...) Έχουν ως πρότυπά του τις… χρεοκοπίες της Λατινικής Αμερικής, που η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να αποτρέψει. (... βιάζεσαι λίγο) Και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα. Θεωρούν την καταστροφή της Ευρώπης, ως δήθεν «λύτρωση». Και το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ως δήθεν «καταστροφή»! Ευτυχώς, όμως, οι δυνάμεις αυτές ήταν και παραμένουν μειοψηφία».(.... ακόμα, αλλά δυναμώνουν παρά τον πόλεμο από τα σιχαμερά νεοταξίτικα ΜΜΕ)

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα τους διέψευσε όλους, πέτυχε την δημοσιονομική εξυγίανση, σταθεροποίησε την θέση της χώρας, εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις, βγήκε στις αγορές και τώρα βγαίνει από την μακροχρόνια ύφεση. (το κακό είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές ένα 30% (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) τις πιστεύει αυτές τις "μακακίες"... Τώρα το ότι το 70% των Ελλήνων δεν τα χάβει δεν τον απασχολεί τον κ. Σαμαρά... Πάντως γενικά νομίζω ότι με την ανάπτυξη όσων εννοεί ο Σαμαράς, τα σκουπίδια στους κάδους που ψάχνουν οι πάμφτωχοι συμπατριώτες μας θα περιέχουν καλύτερα ποιοτικά αποφάγια....)

Στον σύντομο απολογισμό του, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε μόνο το 40% του προϋπολογισμού για την Προεδρία, υπογράμμισε: «Ενισχύσαμε την εμβάθυνση της ΟΝΕ! Με προτεραιότητα την Τραπεζική Ένωση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κατασκευαστικές αδυναμίες του ευρώ. Αυτές που αναδείχθηκαν από την κρίση. (προσέξατε μια όμορφη έκφραση; "εμβάθυνση της ΟΝΕ"... τι να σημαίνει άραγε; Δεν πιστεύω να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της εθνικής ανεξαρτησίας; Μπααα.... όχι βρε!! Και όσον αφορά την "Τραπεζική Ενωση" υπάρχει πιστεύετε ότι αυτό είναι για καλό των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών ή των ελαχίστων πλουσίων Ευρωπαίων;)

Προωθήσαμε ουσιαστικά τη δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης που παραμερίζει τις εσωτερικές ανισότητες, που εγγυάται τις καταθέσεις όλων των Ευρωπαίων και τις ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης για όλες τις επιχειρήσεις. (Τραπεζική Ενωση σημαίνει... ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που βρίσκεται στην Γερμανία και διοικείται από την Γερμανία και φυσικά εξυπηρετεί τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας, και γενικώς των λεφτάδων Ευρωπαίων, αποφασίζει μια ωραία πρωϊα ότι π.χ. το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι πολύ ισχυρό για μια τόσο μικρή κι αδύναμη χώρα όπως η Κύπρος -τα λεφτά πρέπει να έρθουν στις δικές μας τσέπες-..... Κι έτσι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.... Βάζει όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να λένε ότι το χρήμα στις κυπριακές τράπεζες είναι "μαύρο"... ρώσικο!!!-λες κι αυτό που είναι στις γερμανικές είναι άσπρο- ... Βάζει την Ευρωπαϊκή ένωση να δίνει εντολή να παγώσουν όλες οι πιστώσεις στις κυπριακές τράπεζες.... εγκλωβίζει τους κυπρίους μικροκαταθέτες - γιατί οι μεγάλοι την σκαπουλάρουν με ευρωπαϊκή ειδοποίηση και μετά αναγκάζει όλα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών εκτός Κύπρου να ξεπουληθούν σε άλλους "δικούς μας" τραπεζίτες κι έτσι το τραπεζικό κυπριακό σύστημα καταρρέει και οι καταθέτες τρέχουν να βάλουν τα λεφτά τους στις δυνατές κι ασφαλείς Γερμανικές τράπεζες.... πολύ απλό βρε παιδιά... Τραπεζική Ενωση)

Πολεμήσαμε την οικονομική στασιμότητα και την ύφεση. Με προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. (Χα, χα, χα, χα εδώ γελάμε με την ψυχή μας.....) Προωθήσαμε σε νομοθετικό επίπεδο, εκείνες τις παρεμβάσεις και τα νομοθετήματα που διασφαλίζουν έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Κυρίως, όμως, η Ελληνική Προεδρία ανέδειξε την ανάπτυξη και την απασχόληση ως κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για την Ευρώπη σήμερα. Επίσης, για πρώτη φορά, με τον πιο επίσημο τρόπο, αναδείξαμε την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. (Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο μπορώ να βάλω καμιά χιλιάδα λινκ για εισβολές λαθρομεταναστών ΜΟΝΟ επί ελληνικής ευρωπαϊκής προεδρίας, δηλαδή τους τελευταίους 6 μήνες)

Με ανθρωπιστικούς όρους πάντα, αλλά τα αναδείξαμε ως αυτό που πραγματικά είναι: ως ζήτημα ασφαλείας για το σύνολο της Ευρώπης! Κορυφαίο επίτευγμα της Προεδρίας, ο καθορισμός των Κατευθυντήριων Γραμμών για τον νομοθετικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (αυτό που ονομάζεται Post-Stockholm). Κυρίως όμως, η μετανάστευση εντάσσεται πλέον ως αναπόσπαστο τμήμα της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης.

Η Ελληνική προεδρία ανέδειξε και τις Θαλάσσιες πολιτικές ως μια ξεχωριστή προτεραιότητα. Βεβαίως αυτό υπαγορεύτηκε και από το εθνικό συμφέρον μας, (χα,χα,χα θυμήθηκε το εθνικό συμφέρον... τώρα που πάει να μιλήσει για την ναυτιλία μόνο που σας το λέω με πλήρη συναίσθηση και γνώση ότι τον ενδιαφέρει τόσο πολύ το εθνικό συμφέρον που ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο δεν έχει ελληνικό κατώτερο πλήρωμα, και γι αυτό δεν φταίνε μόνο οι "πατριώτες" εφοπλιστές, αλλά κυρίως οι "πατριώτες" πολιτικοί που με εξαίρεση την εποχή της δικτατορίας, δεν έφτιαξαν ΠΟΤΕ έναν νόμο που να υποχρεώνει τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να προσλαμβάνουν Ελληνες ναυτικούς για κατώτερο πλήρωμα) καθώς η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια ναυτιλία και διαθέτει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ΕΕ, με θαλάσσια σύνορα που ταυτίζονται με τα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της Ένωσης. (Ναι βρε.... τι νομίζατε ότι τα θαλάσσια σύνορά μας είναι μόνο ελληνικά;... Οχι είναι ευρωπαϊκά... Δεν πιστεύω να ξεχάσατε προχθές που έκανε βολτούλες γύρω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου η τουρκική φρεγάτα και ένα βελγικό κι ένα γερμανικό πολεμικό σκάφος την κυνηγούσαν... Τι δεν το θυμάστε;... Αααα θα σας μαλώσω βρε... Σε λίγο θα μου πείτε ότι ξεχάσατε προχθές πάλι που αναχαιτίζαν τους Τουρκαλάδες Γαλλικά και Βρετανικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι.... Μα τι, αμνησία έχετε.... Βρε ούστ)

Παράλληλα, προσπαθήσαμε να εντάξουμε στην θαλάσσια ασφάλεια την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων στη θάλασσα για την οικονομία, για την ανάπτυξη ενεργειακών αποθεμάτων και για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Έτσι υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας. (κι έτσι από την πολύ θαλάσσια ασφάλεια πνιγήκανε καμιά πεντακοσαριά λαθρομετανάστες στην Λαμπεντούζα και στο Αιγαίο.... ακόμα τους ψάχνουν στο βυθό... Αλλά αυτό το τελευταίο είναι και σημαντικό και σε έναν άλλο τομέα... Τώρα τα ελληνικά περιπολικά του Λιμενικού μόλις αντιληφθούν τούρκικο δουλεμπορικό ή τούρκικο περιπολικό να παραβιάζουν τα εθνικά μας χωρικά ύδατα, το πλησιάζουν και με τηλεβόα τους λένε: "Εεεε εσείς από το τούρκικο γυρίστε πίσω γιατί παραβιάζετε την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Θαλάσσιας Ασφάλειας.. ακούτε ρεεεε)

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αναπτύσσει μία συνολική, διατομεακή και οικονομικά αποδοτική στρατηγική». Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «συμφωνήσαμε στην περιφρούρηση των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ» (ρε παιδιά λέτε να το εννοεί... και να δούμε τίποτα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο;.. Να σου πω μας συμφέρει... αν είναι να έρθουν εδώ πολεμικά της Ιρλανδίας να κυνηγάνε τις τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο, να πάμε κι εμείς να φωτογραφίζουμε φάλαινες στα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Ιρλανδίας στον Ατλαντικό Ωκεανό...) και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό της επόμενης, ιταλικής Προεδρίας, που αναλαμβάνει την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση αυτής της Στρατηγικής. Και αυτό θα τονίσω μεθαύριο στο Στρασβούργο, στην εκεί τελετή λήξης της Ελληνικής Προεδρίας». (ελπίζω η Ιταλοί να αποδειχθούν αντιδραστικοί στους Γερμαναράδες γιατί ο Σόϊμπλε χόρτασε ραγιαδισμό και υποτέλεια από τους προδότες "Ελληνες" πολιτικούς και τεχνοκράτες... Ξερετε καμιά φορά τον γλοιώδη κόλακα τον σιχαίνεται κι ο ίδιος ο Βασιλιάς...)

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Η ελληνική Προεδρία συνέπεσε και με τη διενέργεια των ευρωεκλογών. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ψήφισαν εναντίον της Ένωσης! (με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... το λέει και το ξαναλέει μπας και το πιστέψει... Εγώ λέω να το πει και στην Λεπέν όταν την συναντήσει...)

Ζήτησαν όμως, περισσότερη και καλύτερη Ένωση! (τι λες ρε;..... Δηλαδή τι θέλεις επιτέλους, να κατεβάσεις την ελληνική σημαία από την Ακρόπολη και να αναρτήσεις την κατοχική με τα κίτρινα αστεράκια; Πόσο ξεπούλημα πια...;) Αποδοκίμασαν την Ευρώπη των στατιστικών, των απρόσωπων γραφειοκρατικών αυτοματισμών και των μονοδιάστατων οικονομικών μεγεθών. Απαίτησαν μία Ευρώπη οραματική και ρεαλιστική ταυτόχρονα. Ζήτησαν μια Ευρώπη ικανή να εμπνέει τους πολίτες της. Αλλά και ικανή να λύνει τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα την ανεργία, την ύφεση και την ασφάλεια».

(Ευχαριστούμε για το δούλεμα..... Στο μεταξύ ο πατέρας μου που πήγε χθες να πάρει την σύνταξή του διαπίστωσε καινούργια μείωση όπως και χιλιάδες άλλοι.... κι ένοιωσε την ασφάλεια από πρώτο χέρι, αλλά κι ο αδερφός μου ο άνεργος με τα 4 παιδιά αισθάνθηκε την μείωση της ανεργίας... όσο για την ύφεση, δεν ξέρω αν αυτό εννοεί ο κ. Σαμαράς, αλλά ένα μικρό ψιλικατζίδικο στην γειτονιά μας έβαλε λουκέτο χθες.....)

Εύχομαι σε όλους μας περαστικά.... 

ΘΑΝΟΣ

Πηγή ειδησης: ΑΜΠΕ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.