2 Ιουλίου 2024

Μετεκλογικές Αποτιμήσεις

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
 
Το ποικιλόσχημο, κομματόσχημο Κ.Δ.Πολίτευμά μας, -εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα –κουσούρια του, προξενεί και κλαυσίγελω.
Διαπιστώσεις Ευρωεκλογικές:
- Δεξιοτροπισμός στην Ε.Ε (και όχι μόνον).
- Ενίσχυση των κομμάτων δεξιά της Κεντροδεξιάς. 
- Σοβαρές απώλειες της Ν.Δ
- Βατερλό των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
- Αποχή ανησυχητική (60% !!!).
- Κερδισμένοι –κατά τους ίδιους βέβαια -… όλοι!.
- Χαμένοι οι αντίπαλοι!.....
- Επίγνωση (του τι συνέβη) …..ουδεμία !....
- Η Αντιπολίτευση, όχι μόνον –όπως φυσιολογικά συμβαίνει – δεν εισπράττει τις ψήφους που χάνει η Κυβέρνηση, αλλά χάνει και εκείνη, μειώνοντας τα ποσοστά της, αντί να αυξάνονται!.... 
Παράδοξο, ανερμήνευτο, εξωλογικό; 
 
Απλή, ρεαλιστική εξήγηση του φαινομένου: 
 
Ι. Δεν έβρισε όσο και όπως έπρεπε την Κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό. Τι βαρύτητα έχει πχ ο …. θωπευτικός (για τα τερατώδη κακουργήματα που διέπραξε) χαρακτηρισμός: «Αλ Καπόνε»;.
ΙΙ. Στέρεψε από βαρύτερους, ευστοχότερους χαρακτηρισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Του τελείωσε η πηγή του …. ηθικού (και ευπρεπούς;) πλεονεκτήματος;. 
Κρίμα!!!
 
- Προξενεί θλίψη το θέαμα, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία αντί να σιωπούν και να πέφτουν σε περισυλλογή εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας τους, επιχαίρουν για την όντως εντυπωσιακή μείωση των ποσοστών της Κυβέρνησης. Αντί να χαίρονται και να αυτοθαυμάζονται, θα έπρεπε να ντρέπονται που παρά τα λάθη της Κυβέρνησης και παρά το ότι τα ίδια δεν κυβερνούσαν (άρα είχαν μηδενική φθορά), κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: Αθροιστικά –και τα δύο μαζί – να υπολείπονται του (αισθητά μειωμένου) ποσοστού της ΝΔ!!!.
 
- Φημολογείται ότι υπάρχουν σκέψεις –και τάσεις - για μετεκλογικές συνεργασίες και συσπειρώσεις. Να τους θυμίσω πως δύο αποτυχίες ποτέ δεν οδηγούν σε μια επιτυχία. 
 
- Τα «μικρότερα κόμματα» -αριστερότερα ή δεξιότερα του φάσματος - ενδυναμώθηκαν. Εντυπωσιακή –πλην ευεξήγητη –η σημαντική άνοδος της «Ελληνικής Λύσης» του κου Βελόπουλου που, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. 
 
- Η Ν.Δ έχασε: 
Όχι μόνον επειδή κυβερνά (άρα έχει και φυσιολογική φθορά), ούτε επειδή οι αντιπολιτευόμενοι προσπάθησαν να την κατακρημνίσουν από το βάθρο της εξουσίας. Αλλά –κυρίως- επειδή δεν άκουσε, ό, τι της υποδείκνυαν σοβαρές γραφίδες σε πολλά ζητήματα όπως πχ:
  • Ακρίβεια (πάταξη μεσαζόντων, αντί … «καλαθιών»).
  • Σκοπιανό (Άμεση καταγγελία, μετά την ασυνεπή στάση των γειτόνων).
  • Γάμος –και κυρίως τεκνουιοθεσία /υιοθεσία (και όχι τεκνοθεσία).
  • Κόντρα με την Εκκλησία για τα παραπάνω.
  • Συνέχιση (και μακροημέρευση;) του bullying στα σχολεία και τις συμμορίες ανηλίκων. Ελλειπής αστυνόμευση.
  • Περαιτέρω αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. 
  • Κατάργηση επαίσχυντων, αβάσταχτων φόρων όπως: εισφορά αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ (πέρασαν 6 χρόνια που τελείωσαν τα μνημόνια).
  • Ανησυχία για τις …. «σκέψεις» αμμοκέφαλων μανδαρίνων που εισηγούνται να γίνει 50% (από το 70%) η σύνταξη χηρείας (!...).
  • Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Υγεία. 
  • Αγνόηση, αποφυγή απαντήσεων σε κάθε «πολιτικό» κλαυσιγελωτοποιό (προξενεί κλαυσίγελω) που της επιτίθεται.
  • Η απαράδεκτη ανικανότητα όλων – και της σημερινής Κυβερνήσεως - να εξοντώσουν τα ειδεχθή παράσιτα των μεσαζόντων και να χαλιναγωγήσουν τα καρτέλ! Αν η Κυβέρνηση δεν προσέξει ιδιαίτερα τους παραπάνω (ενδεικτικά αναφερόμενους) τομείς που απασχολούν τους πολίτες, θα οδηγηθεί σε αυτοχειριασμό και η Ελλάδα σε μοιραίο πισωγύρισμα.
ΥΓ1. Δεν κερδίζεις αν παίζεις χωρίς αντίπαλο. Θα χάσεις αν παίζεις χωρίς μπάλα – ψήφους. 
ΥΓ2. Θα επακολουθήσει άρθρο μου σε θέμα τον «Ευρωπαϊκό Δεξιοτροπισμό». 
 
*Ιατρού



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.