25 Ιουλίου 2024

Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα φορολογήσει τις εκπομπές άνθρακα των ζώων με πρόσχημα τη «κλιματική αλλαγή». Η καταστροφή των κτηνοτρόφων είναι ο πραγματικός στόχος…

Καθώς η Δανία προετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φορολογήσει τους κτηνοτρόφους για τα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπονται από τα ζώα τους, οι επικριτές λένε ότι ο πραγματικός στόχος είναι να παγιωθεί ο έλεγχος της προσφοράς τροφίμων παγκοσμίως και να στραφεί ο κόσμος προς το «Pharma Food», δηλαδή εργαστηριακά τρόφιμα που ελέγχονται αποκλειστικά από τις αντίστοιχες βιομηχανίες παραγωγής…
 
 
Το WEF και ο ΟΗΕ θέλουν να τρώμε λιγότερο κρέας και περισσότερα ζωύφια και εργαστηριακά τρόφιμα και αυτό θα μας κάνει πιο αδύναμους και πιο υπάκουους ως είδος με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, μας κάνει όλους εξαρτημένους από πολύ κεντρικές πηγές τροφοδοσίας. Όταν οι φόροι άνθρακα θα αποτύχουν να εξουδετερώσουν πλήρως το ανθρώπινο πνεύμα, έχουν ήδη σχέδια να φορολογήσουν σχεδόν οτιδήποτε άλλο στη φύση, συμπεριλαμβανομένου του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε και του ίδιου του χώματος πάνω στο οποίο περπατάμε…
 
 
Η Δανία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φορολογεί τους αγρότες για τα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπουν τα ζώα τους, σε συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 24 Ιουνίου μεταξύ της κυβέρνησης της Δανίας και εκπροσώπων της γεωργικής βιομηχανίας και των συνδικάτων.
 
Ο φόρος, ο οποίος στοχεύει συγκεκριμένα τις εκπομπές μεθανίου από αγελάδες, χοίρους και πρόβατα, θα τεθεί σε ισχύ το 2030, εν αναμονή της τελικής έγκρισης από το κοινοβούλιο της Δανίας, ανέφερε το Associated Press (AP). 
 
Από το 2030, οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 300 κορώνες (περίπου 43 $) ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό θα αυξηθεί σε 750 κορώνες (108 $) έως το 2035. Μετά από έκπτωση φόρου 60%, τα αντίστοιχα ποσά θα είναι 120 κορώνες (17,30 $) και 300 κορώνες. 
 
Το CNN, επικαλούμενο την « πράσινη δεξαμενή σκέψης » Concito της Δανίας, ανέφερε ότι οι δανικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής εκπέμπουν, κατά μέσο όρο, 5,6 τόνους (6,2 τόνους ΗΠΑ) εκπομπών ισοδύναμων με CO2 ετησίως. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα φόρο 672 κορωνών ανά αγελάδα (96 $) το 2030 και 1.680 κορώνες (241 $) το 2035. 
 
Ο αντίστοιχος αριθμός εκπομπών για όλες τις δανικές αγελάδες είναι κατά μέσο όρο 6,6 τόνοι ισοδύναμου CO2 ετησίως, σύμφωνα με το AP, το οποίο ανέφερε ότι η δανική κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές θερμοκηπίου της χώρας κατά 70% από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030, επικαλούμενη τον Υπουργό Φορολογίας Jeppe Bruus. 
 
Σύμφωνα με το CNN, τα έσοδα από τον φόρο θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης της γεωργικής βιομηχανίας τα δύο πρώτα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης 40 δισεκατομμυρίων κορωνών (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για μέτρα που περιλαμβάνουν αναδάσωση και δημιουργία υγροτόπων. 
 
Μετά από δύο χρόνια, ο φόρος θα «επανεκτιμηθεί». 
 
Η Δανία είναι σημαντικός εξαγωγέας χοιρινού κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ανέφερε το CNN. Η γεωργία - κτηνοτροφία είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της χώρας. Το AP ανέφερε ότι, από τον Ιούνιο του 2022, υπήρχαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αγελάδες στη Δανία. 
 
«Ο φόρος θα ενθαρρύνει τους αγρότες να αναζητήσουν λύσεις για τη μείωση των εκπομπών»…
 
Οι υποστηρικτές του φόρου τόνισαν ότι η Δανία είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει μια τέτοια πολιτική, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα βήμα προς μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα. 
 
«Θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι το 2045», είπε ο Bruus. 
 
«Επενδύουμε δισεκατομμύρια στη μεγαλύτερη μεταμόρφωση του δανικού τοπίου τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν σε δήλωση που επικαλείται το CNN. «Ταυτόχρονα, θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο με φόρο άνθρακα στη γεωργία»
 
Σύμφωνα με τον Torsten Hasforth, επικεφαλής οικονομολόγο του Concito, «Ο σκοπός του φόρου είναι να κάνει τον κλάδο να αναζητήσει λύσεις για τη μείωση των εκπομπών», ανέφερε το CNN. Ο Hasforth σημείωσε ότι οι αγρότες θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να αλλάξουν τις ζωοτροφές που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να μειώσουν τις εκπομπές. 
 
Η Δανική Εταιρεία για τη Διατήρηση της Φύσης χαρακτήρισε τον φόρο «ιστορικό συμβιβασμό», σε παρατηρήσεις που ανέφερε το AP. Η πρόεδρος του οργανισμού, Maria Reumert Gjerding, δήλωσε: «Καταφέραμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό για έναν φόρο CO2, ο οποίος θέτει τις βάσεις για μια αναδιαρθρωμένη βιομηχανία τροφίμων — επίσης στην άλλη πλευρά του 2030»
 
Και ο Ben Lilliston, διευθυντής Αγροτικών Στρατηγικών και Κλιματικής Αλλαγής στο Ινστιτούτο Γεωργίας και Εμπορικής Πολιτικής, είπε στο PBS NewsHour ότι οι εκπομπές μεθανίου είναι «ένα τεράστιο πρόβλημα… μια τεράστια πρόκληση». Υποστήριξε ότι ενώ το μεθάνιο παραμένει στην ατμόσφαιρα για λιγότερα χρόνια από το CO2, έχει «περίπου 80 φορές μεγαλύτερη ισχύ». 
 
"Εάν μειώσετε το μεθάνιο, μπορείτε να έχετε περισσότερα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και να μας επιτρέψετε να έχουμε λίγο μεγαλύτερο παράθυρο για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα", είπε η Λίλλιστον. 
 
Ο φόρος άνθρακα στους αγρότες είναι ένα «τρομακτικό πείραμα»… 
 
Ο φόρος άνθρακα της Δανίας θεσπίστηκε παρά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων διαδηλώσεων στις Βρυξέλλες, την de facto πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και το κέντρο της χάραξης πολιτικής της ΕΕ, αλλά και τις διαδηλώσεις στη Γερμανία και στην Ολλανδία
 
Οι αγρότες εξέφρασαν παράπονα για τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την εταιρική εξαγορά της ευρωπαϊκής γεωργίας. 
 
Τα τελευταία χρόνια, κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ιρλανδία και η Ολλανδία, επιδίωξαν επίσης σχέδια για τον περιορισμό της γεωργίας και τη σφαγή των ζώων, οδηγώντας σε διαμαρτυρίες σε αυτές τις χώρες. 
 
Η Νέα Ζηλανδία σχεδίαζε να θεσπίσει φόρο άνθρακα, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2025. Ο φόρος, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, καταργήθηκε τον περασμένο μήνα από τον νέο κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το AP. 
 
Επικρίνονται τώρα ο νέος φόρος άνθρακα της Δανίας, με ορισμένους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση για τον αγροτικό τομέα — ιδιαίτερα τους μικροκαλλιεργητές - μικροκτηνοτρόφους. 
 
Το CNN επικαλέστηκε την ένωση δανών αγροτών Bæredygtigt Landbrug, η οποία περιέγραψε τη νέα πολιτική ως «τρομακτικό πείραμα». 
 
Ο Peder Tuborgh, Διευθύνων Σύμβουλος της Arla Foods, της μεγαλύτερης γαλακτοκομικής εταιρείας στην Ευρώπη, είπε στο CNN ότι ο νέος φόρος είναι «θετικός», αλλά οι αγρότες που «κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν για να μειώσουν τις εκπομπές» θα πρέπει να εξαιρεθούν. 
 
Σε δηλώσεις που μοιράστηκε με το The Defender, η Catherine Austin Fitts, ιδρύτρια και πρόεδρος της έκθεσης Solari, είπε, «Οι εκπομπές είναι μια εξώφυλλη ιστορία για την επίτευξη βημάτων στο « Ging Direct Reset » των κεντρικών τραπεζιτών». 
 
Σύμφωνα με τον Fitts, ο στόχος αυτής της «επαναφοράς» είναι «να εδραιώσει τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων, μεταβαίνοντας στο «Pharma Food» που ελέγχεται από εταιρείες και να μετατοπίσει τη διαθεσιμότητα ενέργειας από τον γενικό πληθυσμό για να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό δίκτυο ελέγχου που θα παρέχει AI [τεχνητή νοημοσύνη], ρομποτική, ψηφιακές ταυτότητες και ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.» 
 
«Ανταλλάσσουμε φρέσκα τρόφιμα και ελευθερία για ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης και κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο», είπε ο Fitts. «Στη Wall Street, το λέγαμε αυτό «κακό εμπόριο»». 
 
 
Ο Ολλανδός δικηγόρος και ακτιβιστής Meike Terhorst είπε στο The Defender: 
«Νομίζω ότι τα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα αλλά με την εξουσία. Μια ομάδα εταιρειών, οι λεγόμενοι παγκοσμιοποιητές/τράπεζες/επενδυτές, όπως το WEF, συνεργάζονται με κυβερνήσεις, όπως η G20, και μαζί μπορούν να αναγκάσουν τους μικρούς αγρότες να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους». 
 
Ο Tim Hinchliffe , συντάκτης του The Sociable, είπε ότι οι μικρές φάρμες θα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος του νέου φόρου. 
 
«Οι μικροί αγρότες θα είναι οι πρώτοι που θα πάνε και η γη τους πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει μια ποικιλία αποκαλούμενων «πράσινων πρωτοβουλιών», όπως εργαστήρια ψεύτικου κρέατος, στρέμματα ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννήτριες όσο το μάτι μπορεί. Δείτε, νέα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούν τόνους νερού, ενέργειας και γης, και πιθανώς ακόμη και πυρηνικούς σταθμούς για να τροφοδοτήσουν αυτά τα κέντρα δεδομένων», είπε. 
 
Ομοίως, ο Terhorst είπε ότι ο στόχος είναι «να κλείσουν οι μικροκαλλιεργητές ως μέρος της « Ατζέντας 2030 » — ΣΒΑ του ΟΗΕ — ή της ατζέντας εταιρικής εξαγοράς». 
 
Ο Terhorst είπε ότι αυτή η ατζέντα στοχεύει «να διασφαλίσει ότι οι μικροκαλλιεργητές θα απομακρυνθούν από τη γη και θα αντικατασταθούν από την «ψηφιακή» γεωργία» — που σημαίνει «αντικατάσταση του κρέατος και του γάλακτος με εργοστασιακή τροφή εντόμων ή γάλα και κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο». 
 
Οι επικριτές αμφισβήτησαν επίσης ισχυρισμούς ότι πολιτικές όπως η φορολογία του άνθρακα συμβάλλουν στην προώθηση της «βιωσιμότητας». 
 
«Όταν οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές στο WEF και στον ΟΗΕ μιλούν για βιωσιμότητα, δεν εννοούν την αυτοβιωσιμότητα για το άτομο. Δεν το θέλουν καθόλου. Θέλουν να εξασφαλίσουν βιώσιμο έλεγχο, επιρροή και δύναμη για τον εαυτό τους για τις επόμενες δεκαετίες», είπε ο Hinchliffe, προσθέτοντας: 
 
«Όπως το βλέπω, ο πραγματικός στόχος εδώ είναι να πάρουμε τον έλεγχο της πρώτης γεωργικής γης και να φορολογήσουμε τους αγρότες εκτός ύπαρξης. Μόλις οι φόροι γίνουν πολύ ακριβοί και οι αγρότες δεν μπορούν να συμβαδίσουν, τότε είναι που οι δημόσιοι-ιδιωτικοί φορείς επιστρατεύονται για να πάρουν τον έλεγχο της γης. 
 
Αν πίστευαν πραγματικά ότι τα μετεωριστικά ζώα της φάρμας ήταν υπεύθυνα για τον καιρό, απλώς θα φύτευαν περισσότερα δέντρα για να απορροφήσουν τον άνθρακα και η φανταστική τους κρίση θα λυνόταν, αλλά δεν το κάνουν αυτό γιατί αυτό που πραγματικά αναζητούν είναι η γη. αρπαγές, χρήματα και απόλυτος έλεγχος των συστημάτων διατροφής μας». 
 
Σύμφωνα με τον Hinchliffe, οι παγκόσμιες οργανώσεις στοχεύουν επίσης να αλλάξουν τις ανθρώπινες συνήθειες - συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης κρέατος. Αυτός είπε: 
 
«Σε διατροφικό επίπεδο, ομάδες όπως το WEF και ο ΟΗΕ θέλουν να τρώμε λιγότερο κρέας και περισσότερα ζωύφια, και αυτό θα μας κάνει πιο αδύναμους και πιο υπάκουους ως είδος με την πάροδο του χρόνου. 
 
Επίσης, μας κάνει όλους εξαρτημένους από πολύ κεντρικές πηγές πρωτεΐνης, οπότε αν υπάρξει ξέσπασμα ή μόλυνση, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα υποφέρουν γιατί δεν θα υπάρχει εναλλακτική. Οι ντόπιοι αγρότες - κτηνοτρόφοι θα έχουν εξαφανιστεί λόγω των φόρων άνθρακα και των αρπαγών γης». 
 
«Η βιομηχανία βιολογικού κρέατος οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους επενδυτές και τις τράπεζες που αποτελούν μέρος του WEF», δήλωσε ο Terhorst. «Αν θέλουμε να γίνουμε βιώσιμοι, πρέπει να περιορίσουμε τις εξουσίες των επενδυτών και του WEF και να στηρίξουμε τους μικρούς αγρότες». Ο Hinchliffe πρόσθεσε: «Όταν οι φόροι άνθρακα θα αποτύχουν να εξουδετερώσουν πλήρως το ανθρώπινο πνεύμα, έχουν ήδη σχέδια να φορολογήσουν σχεδόν οτιδήποτε άλλο στη φύση, συμπεριλαμβανομένου του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε και του ίδιου του χώματος πάνω στο οποίο περπατάμε».
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.