29 Ιουλίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για την ΑΟΖ, τα Αμυντικά Συστήματα και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δελτίο Τύπου 29.7.2024
Έχουμε Ελληνική ΑΟΖ στην Κάσο;
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει επίσημες εξηγήσεις
 
 
Αποτελεί πολιτικό όνειδος η επίσημη αφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ και των συναρμόδιων Υπουργείων ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ από πλευράς Τουρκίας με πολεμικά πλοία, κατά την διαδικασία ερευνητικών δραστηριοτήτων πόντισης υποβρύχιων καλωδίων πλησίον της νήσου Κάσου.  
 
Θα μάθει ο ελληνικός λαός εάν ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία, για την εκτέλεση των ερευνών του ιταλικού πλοίου, όπως ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ;
 
Η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα και αποτελεί φυγή από την πραγματικότητα όταν κρύβεται πίσω από ανώνυμες πηγές και δημοσιεύματα. Είναι δημοκρατική υποχρέωση να ενημερώσει επίσημα τον ελληνικό λαό για τις συνθήκες της προκλητικής τουρκικής ενέργειας.
 
Η αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, όπως αυτάρεσκα δηλώνει ο κ Μητσοτάκης, επιβάλλει να συμπεριφερόμαστε και ανάλογα στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η Ελλάδα στήριξε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στον πόλεμο της Ουκρανίας υπέρ το δέον. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να απαιτήσει η Ελλάδα την υποστήριξή τους στην πλήρη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. και στην πλήρη οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. 
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr
 
Δελτίο Τύπου 29.7.2024
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - Ώρα μηδέν 
 
Αντιπροσωπεία της ΝΙΚΗΣ συμμετείχε σε πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σε ξενοδοχείο των Αθηνών.
 
Διαπιστώσαμε άλλη μια φορά την ακολουθούμενη πολιτική απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση από το εξωτερικό και επιφέρει την αποδυνάμωση της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
Η περίπτωση των ΕΑΣ είναι χαρακτηριστική. Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία παρήγαγε μεγάλον αριθμό πυρομαχικών υψηλής ποιότητας. Λόγω κυβερνητικών επιλογών, η εταιρεία εγκαταλείφθηκε, ο Πρωθυπουργός το 2021 ανακοίνωσε την δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» στον χώρο του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό, και έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμμία ενέργεια για επανενεργοποίηση της γραμμής παραγωγής. Όλα αυτά σε μία περίοδο που, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε συμβατικά πυρομαχικά, όπως βλήματα Πυροβολικού 155 χιλιοστών. 
 
Πρόσφατα αποφασίσθηκε συνεργασία με την τσέχικη εταιρεία MSM, στην οποία όμως τα ΕΑΣ, αντί για ισότιμος συνεργάτης, γίνονται βοηθητική μονάδα. Έτσι σε βλήμα που κοστολογείται πάνω από 2.000 ευρώ, τα ΕΑΣ θα παράγουν μόνο την γόμωση (κοστολόγιο περί τα 90 ευρώ) ενώ το μεταλλικό μέρος θα παράγεται από την ξένη εταιρεία. Με τέτοια δεδομένα ποια προοπτική μπορεί να έχει η ελληνική εταιρεία; Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με δήλωση των εργαζομένων, με μία επένδυση της τάξεως των 5 εκατομμυρίων, τα ΕΑΣ θα μπορούσαν να έχουν πλήρη γραμμή παραγωγής. 
 
Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και την ιδεοληψία της στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν υπονομεύει μόνο το μέλλον μιας πολύ σημαντικής εταιρίας, αλλά ζημιώνει και την εθνική μας άμυνα.
 
Η ΝΙΚΗ έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, προκειμένου να έχουμε αμυντική αυτάρκεια. Όπως είχε πει και ο ιστορικός και στρατηγός Θουκυδίδης, «Οἱ καιροὶ οὐ μενετοί» (οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε).
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr
 
Δελτίο Τύπου
Τελετή Ολυμπια...woke αγώνων 
 
Η «τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι υπήρξε ο διασυρμός και η δύση του δυτικού πολιτισμού. Ένα σύμφυρμα από τσίρκο, γκέι πράιντ και γιουροβίζιον στα χειρότερά της, αυτή η «τελετή» διέπραξε διπλό έγκλημα απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
 
Κατά πρώτον, αποτέλεσε με αρχαιοελληνικούς όρους ύβρη, υποβιβάζοντας τις αξίες του Ολυμπισμού -το «εὖ ἀγωνίζεσθαι», την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, τον αλληλοσεβασμό- σε ένα φτηνό διονυσιακό πανηγυράκι με κομπάρσους αδιευκρίνιστου φύλου.
 
Κατά δεύτερον, σε όρους χριστιανικής παράδοσης, διέπραξε μία κεκαλυμμένη βλασφημία του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παράδοσης του ιερότερου μυστηρίου της Πίστης μας. Η Γαλλία, δυστυχώς, επέλεξε από την ιστορία της να κρατήσει και να υπερτονίσει το γεγονός ότι στάθηκε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον Χριστό, ώστε να θεοποιήσει τον «ουμανισμό» με το μασονικής έμπνευσης, άψυχο και παραπλανητικό τρίπτυχο «ελευθερία-ισότης-αδελφότης». Συνεπής με αυτήν την ντροπιαστική πλευρά της ιστορίας της, η σημερινή woke Γαλλία επεχείρησε να «διαφωτίσει» την οικουμένη με ένα εκτυφλωτικό σκοτάδι. Ευχόμαστε η Ευρώπη να ξυπνήσει από τον εφιαλτικό επιθανάτιο λήθαργό της. 
 
Αν έβλεπε αυτήν την τελετή ο Κωστής Παλαμάς, θα προτιμούσε να σιωπήσει με ένα θλιμμένο βλέμμα στη γη, παρά να γράψει εκείνους τους στίχους του Ύμνου των Ολυμπιακών αγώνων: 
 
«Ἀρχαῖο Πνεῦμα ἀθάνατον, ἁγνὲ πατέρα
τοῦ ὡραίου, τοῦ μεγάλου καὶ τ' ἀληθινοῦ,
κατέβα, φανερώσου κι ἄστραψε ἐδῶ πέρα
στὴ δόξα τῆς δικῆς σου γῆς καὶ τ' οὐρανοῦ.»
 
Ίσως ήρθε η ώρα η Ολυμπιακή Επιτροπή να αναλάβει την περιφρούρηση του Ολυμπιακού ιδεώδους μακριά από οποιεσδήποτε ιδεολογικές ατζέντες. Αν δε μπορεί να το κάνει, καλύτερα ας αφήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες να γυρίσουν σε μία ταπεινότερη αλλά ειλικρινέστερη εκδοχή τους, εδώ στην πατρίδα που γεννήθηκε το Ολυμπιακό ιδεώδες.
 
Με το βλέμμα να απομακρύνεται από την παρωδία της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, ευχόμαστε στους Ελλαδίτες και Κύπριους αθλητές μας να αριστεύσουν στους αγώνες και να διακριθούν για το ήθος τους.
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.