29 Ιουλίου 2024

Ποιοι πολέμησαν και ποιοι φυγομάχησαν το 1974 στην Κύπρο

 
Χαράματα της 14ης Αυγούστου του 1974: Παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί, οι Τούρκοι παραβιάζοντας επανειλημμένα κάθε κανόνα διεθνούς νομιμότητας, βομβάρδισαν την Αμμόχωστο, σηματοδοτώντας την έναρξη του “Αττίλα 2”. Η πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας ξεκίνησε, ενώ σε διπλωματικό επίπεδο ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες στη Γενεύη για κατάπαυση του πυρός.  
 
Επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής ήταν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Μαύρος της, υπό τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Την ίδια μέρα, το πρωί, στην Αθήνα συγκροτείται Πολεμικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Πεντάγωνο, με συμμετοχή της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας. Ο Καραμανλής εισηγείται τη συγκρότηση νηοπομπής και την αποστολή μεραρχίας στην Κύπρο. Οι αρχηγοί των Επιτελείων, βάζουν προϋποθέσεις, που καθιστούν την αποστολή αδύνατη.
 
Έτσι ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την στάση που κράτησαν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, αλλά και για να ασκήσει πολιτική πίεση, αποφασίζει την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. 
 
Με τον “Αττίλα 1”, οι Τούρκοι κατείχαν περίπου το 8% του κυπριακού εδάφους και προετοίμαζαν την δεύτερη εισβολή, μεταφέροντας στο νησί στρατιώτες, άρματα μάχης και πυρομαχικά. Επιπλέον, η ισχυρή τουρκική Αεροπορία έδινε ένα συντριπτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα στους εισβολείς, αφού δεν υπήρχε αεροπορική κάλυψη της Κύπρου από την Ελλάδα, παρότι αυτό προέβλεπαν τα πολεμικά σχέδια του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
 
Μέχρι το απόγευμα της 16ης Αυγούστου, οι Τούρκοι είχαν καταλάβει το 37% του κυπριακού εδάφους. Μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες ολοκλήρωσαν την κατάληψη της οροσειράς του Πενταδακτύλου. Κατέλαβαν επίσης την πεδιάδα της Μεσαορίας, τη Μόρφου και την Καρπασία. Ολοκληρώθηκε έτσι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου 1974, με αποτέλεσμα την απώλεια εδαφών και να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι, που έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. 
 
Τέσσερις μέρες πριν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα (24 Ιουλίου 1974) και μέχρι τα μέσα Αυγούστου (20 Ιουλίου-17 Αυγούστου) γίνεται πόλεμος στην Κύπρο, παρά την εκεχειρία και τις διαβουλεύσεις για τερματισμό των εχθροπραξιών. Καταγράφεται επί του πεδίου μια βαριά ήττα σε στρατιωτικό επίπεδο των ελληνικών και ελληνοκυπριακών δυνάμεων από τον επελαύνοντα τουρκικό στρατό, που συνοδεύτηκε από την απώλεια του 40% του κυπριακού εδάφους και περί τις 200.000 Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Η κατοχή συνδέεται και με την προδοσία από ελληνικής πλευράς, υπό την ανοχή αν όχι την καθοδήγηση, της αμερικανικής διπλωματίας. Υπό αυτή την έννοια η τραγωδία της Κύπρου αποτελεί τη “μαύρη σελίδα” της Μεταπολίτευσης.
 
Ποιοι ΔΕΝ πολέμησαν στην Κύπρο 
 
Μετά από 50 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι δεν υπήρξαν μόνο οι επίορκοι Ελλαδίτες αξιωματικοί, που τελικά δεν λογοδότησαν για το εγκληματικό πραξικόπημα σε βάρος του Μακαρίου, που άνοιξε την “κερκόπορτα” για να εισβάλει ο τουρκικός στρατός. Υπήρξαν και οι Ελλαδίτες στρατιώτες και αξιωματικοί που συνειδητά αντιστάθηκαν στους Τούρκους εισβολείς, που πολέμησαν με ηρωισμό, που έδωσαν τη ζωή τους και έμειναν εκεί για πάντα στην Κύπρο, αλλά και που αδικήθηκαν από την Ιστορία. 
 
Τον Αύγουστο του 1974 δεν πολέμησαν για την Κύπρο ούτε ο Γεώργιος Μαύρος, ούτε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ούτε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, διότι «η Κύπρος κείται μακράν»! Δεν πολέμησε ο Δημήτρης Ιωαννίδης και οι πραιτοριανοί του τον Ιούλιο του 1974, ούτε και η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του (Γκιζίκης, Ανδρουτσόπουλος κ.ά) που κατέρρευσε και εξαφανίστηκε. Δεν πολέμησαν οι χουντικοί, η στρατιωτική ηγεσία, ο στρατηγός Μπονάνος και οι τρεις αρχηγοί Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, γιατί πίστευαν ότι “άλλο Κύπρος κι άλλο Ελλάς”!
 
Δεν πολέμησαν οι αξιωματικοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, ο ταξίαρχος Γεωργίτσης, ο συνταγματάρχης Κομπόκης (διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο και επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδίου του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου), ο Γιαννακόδημος (επιτελάρχης Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς), ο Παπαγιάννης (υποδιοικητή της ΕΛΔΥΚ), ο Λαμπρινός (διοικητής της 23ης επιλαρχίας μέσων αρμάτων), που μάλιστα ευθύνονται και για τις αδελφοκτόνες δολοφονίες στρατιωτικών στο τριήμερο από 15 μέχρι 18 Ιουλίου (94 νεκροί).
 
Ουδείς από τους “πατριώτες” πραξικοπηματίες χουντικούς, που λιποτάκτησαν την κρίσιμη ώρα της τουρκικής εισβολής, ουδείς από τους μέντορές τους των Αθηνών που έμειναν στα γραφεία τους και δεν έσπευσαν στην Κύπρο να πέσουν στο πεδίο της τιμής, λογοδότησε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Δεν είχαν ούτε το κουράγιο να αυτοκτονήσουν μετά την ατιμωτική στρατιωτική ήττα, όπως ορίζει ο άγραφος κώδικας στρατιωτικής Τιμής και Δεοντολογίας. Δεν δικάστηκαν για τις εγκληματικές πράξεις της εσχάτης προδοσίας και της καταδολίευσης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, εξίσου σοβαρά με εκείνα των έξι πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής. 
 
Ποιοι πολέμησαν στην Κύπρο 
 
Πολέμησαν, όμως, πολλοί στρατιωτικοί και τήρησαν τον όρκο τους προς την Πατρίδα: «Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας». Έλληνες στρατιωτικοί που θυσιάστηκαν επί του πεδίου της Τιμής είναι ο Κατούντας, ο Σταυριανάκος, ο Καλμπουρτζής, ο Κουρούπης, ο Κατσάνης, ο Σταύρου, ο Βαγγέλης Ζαχαρέας και πολλοί άλλοι. Πολέμησαν με ηρωισμό τον εισβολέα και έπεσαν για την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση στον εισβολέα και έσωσαν ό,τι μπορούσε να σωθεί, ο Αλευρομάγειρος, ο Ζαρκάδας, ο Σταυρουλόπουλος, ο Γλεντζές, ο Παπαμελετίου, ο Μπούφας, ο Κάλβαρης και πάρα πολλοί άλλοι. 
 
Πολέμησαν τους Τούρκους εισβολείς και οι Έλληνες στρατιώτες θητείας (ΕΛΔΥΚ και άλλες μονάδες) και τα ονόματα κάποιων από αυτούς είναι στους καταλόγους των θυμάτων και των αγνοουμένων, δηλαδή των Ελλαδιτών ηρώων, που με τη θυσία τους καθαγίασαν τα κυπριακά εδάφη. Επίσης, στη θρυλική μορφή των αγνοουμένων αποτυπώνεται η πιο δραματική διάσταση της Κυπριακής Τραγωδίας. Έχουν καταχωρηθεί 1619 Έλληνες και Ελληνοκύπριοι σαν αγνοούμενοι, αν και στις έρευνες που γίνονται μέχρι και σήμερα, τα οστά των περισσοτέρων βρίσκονται σε ομαδικούς τάφους. 
 
Δυστυχώς, το ελληνικό κράτος για 20 και πλέον χρόνια, δεν αναγνώριζε την θυσία των πεσόντων και των αγνοουμένων, ότι έπεσαν σε διατεταγμένη πολεμική αποστολή και κατά την εκτέλεση του ιερού προς την πατρίδα καθήκοντος. Ως κατακλείδα για την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, τα όσα συνέβησαν στη Κύπρο το 1974 αποτελούν το συνδυαστικό αποτέλεσμα της προδοσίας των επίορκων χουντικών, του αμερικανονατοϊκού καιροσκοπισμού και του τουρκικού επεκτατισμού. 
 
Ο Ελληνισμός αντιστάθηκε στον εισβολέα. Άμυνα και αντίσταση στον εισβολέα, αποτελεί μέσο υπεράσπισης του οικουμενικού Ελληνισμού και του πολιτισμού μας. Ο κυπριακός Ελληνισμός έχει τρισχιλιετή ενεργό παρουσία στην Κύπρο. Αν δεν υπερασπιστούμε τον πολιτισμό, τις ιστορικές καταβολές και τις παραδόσεις μας, ο εισβολέας θα αφανίσει τον κυπριακό Ελληνισμό και θα τουρκέψει την Κύπρο.
 
Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε χρέος να κρατήσουμε όρθιο τον Ελληνισμό και αλώβητη την πατρίδα. Και επειδή «Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν», έλεγε ο Ευρυπίδης, σε μας ανήκει η υποχρέωση, ως ιερή παρακαταθήκη, της συνειδητής μελέτης της ιστορίας μας, με ευθύνη και σεβασμό, ώστε ποτέ άλλοτε ο Ελληνισμός να μη ξαναζήσει άλλη εθνική συμφορά. Και μόνο έτσι αποκτά νόημα και περιεχόμενο η υπόσχεση “Δεν Ξεχνώ”!
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ωραία τα λέει το άρθρο αλλά δεν μας λέει και κάτι...
Αν πολέμησαν οι Μακαριακοί.... Οι Πραιτωριανοί του Μακαρίου.... Το λεγόμενο Εφεδρικό Σώμα.  



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακαριακοι χειροκροτουσαν τους εισβολεις η δε παλλακιδα του Μακαριου Κοκκινου ζητωκραυγαζε και ελεγε ... Καλως να ορισουν οι Τουρκοι για να δωσουν ενα μαθημα στην ΕΟΚΑ Β ...
Οσον αφορα προταση Καραμανλη περι αποστολης νηοπομπης στη Κυπρο ειναι μιση αληθεια και fake news που προστεθηκε αργοτερα στον πλαστο φακελλο της Κυπρου.
Για να προετοιμασθει μια νηοπομπη και να φτασει στη Κυπρο χρειαζοταν τουλαχιστον 4 με 5 μερες δηλ οταν πλεον θα ειχε αλωθει η Κυπρος που ηταν μακραν. Αιδως Αχρειοι
Γιατι δεν απεστειλε αεροπλανα που θα εφταναν σε 35 λεπτα ο αθλιος;
Προδοτης ηταν και κανενα γκαιμπελικο ψεμα δεν σβηνει αυτη την εσχατη προδοσια ....
Αν μη τι αλλο ας μην κοροιδευουν αλλο τον Κυπριακο Ελληνισμο διοτι ασεβουν για τη δολοφονια 6000 αμαχων για τους οποιους συνενοχος ειναι ο ...λεγαμενος εθναρχης....
Κανενα συγχωροχαρτι ποτε δεν θα δωθει στον Καραμαν- αλη .
Ενα αγαλμα να του στησουμε στη σκλαβωμενη Κυπρο και διπλα ενα πτυελοδοχειο
Α.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΚΑΡΠΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ. Ο ΥΠΕΞ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΑΜ ΚΥΠΡΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΛΩΝΕ .... ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ .... ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ... ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ... ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ... ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΝΗΟΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΑΝΤΑΡΑ ... ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ .... ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.....

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε στις 14 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ, την περίφημη δήλωση: «Η Κύπρος κείται μακράν». Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνόψισε την αδυναμία (;) και απροθυμία της νέας τότε κυβέρνησής του να συνδράμει την Κύπρo έναντι της τουρκικής εισβολής.....

Παρένθεση...

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και τα εθνικά θέματα, η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την εγκατάλειψη της Κύπρου με τη γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «η Κύπρος κείται μακράν». Ήταν η επιλογή των Αμερικανών για την αποφυγή ενός ελληνοτουρκικού πολέμου και τη διάλυση της νοτιονατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας Καραμανλή ήταν σε θέση να αντιδράσει στον δεύτερο Αττίλα στην Κύπρο. Αν αντιδρούσε, οι Αμερικανοί δεν θα επέτρεπαν στην Τουρκία τη διεύρυνση του θύλακα που δημιούργησε με την απόβαση, σε περίοδο εκεχειρίας, ούτε φυσικά θα επέτρεπαν τον δεύτερο Αττίλα. Ουσιαστικά με τη ρήση του «η Κύπρος κείται μακράν», ο Καραμανλής έδωσε ασυλία στην Τουρκία και επέτρεψε στους Αμερικανούς τη στήριξη της δεύτερης τουρκικής προέλασης.

Προσθέτω λοιπόν.... ένα γνωμικό του πραγματικού ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και ο νοών νοείτω....

“Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση είς την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό, ο φιλήκοος των ξένων είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.”
Μ.Ρ. ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΕΡΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ.... ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΕΣ ....

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ....; ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΤΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.