9 Ιουνίου 2023

Κοινωνία Επιτήρησης: Το σχέδιο ελέγχου όλων των τραπεζικών συναλλαγών μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης σε πραγματικό χρόνο

Την ώρα που το ΔΝΤ ετοιμάζεται να εισαγάγει επί του παρόντος το νέο του παγκόσμιο σύστημα CBDC (ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας) που ονομάζεται UMU
(επίσης γνωστό ως Unicoin), η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements) είναι απασχολημένη με διάφορα projects που έχουν σχεδιαστεί για τη συγκέντρωση όλων των διεθνών τραπεζών και κεντρικών τραπεζών σε ένα ενιαίο δίκτυο – «ομπρέλα» που επιτρέπει γρήγορες διασυνοριακές συναλλαγές με χρήση ψηφιακών νομισμάτων.
 
Με άλλα λόγια, προετοιμάζεται μια κοινωνία χωρίς μετρητά - με τι αντίτιμο όμως...
 
Μια τέτοια ιδέα, που ονομάζεται Project Icebreaker, αφορά ειδικά με τη δημιουργία ενός συστήματος τύπου SWIFT για την εκκαθάριση των διατραπεζικών συναλλαγών που θα επέτρεπε στις τράπεζες παγκοσμίως να ρυθμίζουν και τελικά να ομογενοποιούν όλα τα νομίσματα σε ένα ενιαίο παγκόσμιο σύστημα εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα τους έδινε τη δυνατότητα να αποκόψουν από το σύστημα οποιαδήποτε χώρα ή εταιρεία που δεν ανταποκρίνεται στην ιδεολογική τους έγκριση.
 
Η τελευταία ιδέα από την BIS είναι το Project Aurora, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη πιο ενοχλητικό από το Icebreaker στις επιπτώσεις του. 
 
Το Aurora έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί τις τεχνικές «μηχανικής εκμάθησης» που χρησιμοποιεί η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ως εργαλείο για την παρακολούθηση τεράστιων ροών χρηματοοικονομικών συναλλαγών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να εντοπίζει συγκεκριμένα μοτίβα. 
 
Η BIS λέει ότι αυτό αποσκοπεί στην αποκάλυψη εγκληματικών δομών ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που προστατεύονται μέσω ειδικών χρηματοπιστωτικών τεχνικών
 
Οι διαδικασίες μηχανικής εκμάθησης
Η πρόσβαση σε ατομικούς λογαριασμούς 
 
Ωστόσο, προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να παρακολουθεί τις παγκόσμιες συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, οι ιδιωτικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν εκτεταμένη πρόσβαση σε λογαριασμούς και στη συνέχεια να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η τεχνητή νοημοσύνη όσον αφορά την επιτήρηση της κίνησης των λογαριασμών.
 
Ορισμένες τράπεζες εφαρμόζουν ήδη τα δικά τους ιδιωτικά συστήματα επιτήρησης AI για να πιάσουν ασυνήθιστες δραστηριότητες ατομικών λογαριασμών, αλλά η Aurora θα απαιτούσε πρόσβαση σε διεθνες επίπεδο που θα ήταν απίστευτη όσον αφορά την κλίμακά της όσο και τρομακτική ως προς τις συνέπειές της.
 
Όπως ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να δοθεί στις κυβερνήσεις απεριόριστη πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία των πολιτών. μια εξουσία της οποίες έκτοτε έχει γίνει κατάχρηση με διάφορους τρόπους (σε ορισμένες περιπτώσεις οι λογαριασμοί μπορούν να κατασχεθούν με απλή υποψία εγκλήματος και όχι με οριστική καταδίκη από τις δικαστικές αρχές), τo project Aurora έχει νομικό έρεισμα στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για να δώσει στις κυβερνήσεις και τις παγκόσμιες τράπεζες τεράστιες εξουσίες επιτήρησης των οικονομικών συναλλαγών των πολιτών σε πραγματικό μάλιστα χρόνο.
 
Η εστίαση του project στην τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζεται υπό την αίρεση ότι προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο, αλλά όλα τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης εξυπηρετούν τους κατασκευαστές τους. 
 
Όποιος ελέγχει την AI ελέγχει και ποιον στοχεύει η σχετική τεχνολογία.
 
Η ιδέα ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης τραπεζών μέσω AI στα χέρια της BIS ή άλλων ιδρυμάτων που είναι σύμβολα της παγκοσμιοποίησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. 
 
Θα μπορούσε κανείς ακόμη και να φανταστεί ένα μέλλον στο οποίο οι προσωπικοί λογαριασμοί θα παγώνουν τακτικά για οποιονδήποτε αριθμό παραβάσεων - με οικονομικά ή με πολιτικά κίνητρα.
 
www.bankingnews.gr 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.