6 Ιουνίου 2023

Δον Κιχώτες διώκτες του Δεξιού Μορμολυκείου

Του
Κώστα Δημ Χρονόπουλου
 
Η σύγχρονη ελληνική «Αριστερά», η «Κεντροαριστερά» / «Σοσιαλοδημοκρατία» -κυρίως- θυμίζουν τον αλλοπαρμένο Δον Κιχώτη, που πολεμούσε ανεμόμυλους. Οι σύγχρονοι ανεμόμυαλοι επιμένουν να επιτίθενται με σφοδρότητα προκειμένου να εξοντώσουν (ως κύριο μέλημα –αυτοσκοπό τους) τη Δεξιά (!). Μια ανύπαρκτη πλέον οντότητα, ένα Μορμολύκειο /σκιάχτρο/μπαμπούλα που είναι η ΝΔ. Ποια; Η σημερινή Ν.Δ … δεξιά; Θου Κύριε ….!.... Είναι μάλιστα τέτοιο και τόσο το μένος, το μίσος εναντίον του κοινού –δεξιού – εχθρού, που έφθασαν στο αδιανόητο σημείο να διαγκωνίζονται /ανταγωνίζονται και τελικά να αλληλοκατηγορούνται /κονταροχτυπιούνται, για το ποιος από τους δύο είναι ο ικανότερος, καταλληλότερος να τη νικήσει μόνος του, –όχι και οι δυό μαζί. Περιέργως ο κοινός εχθρός δεν τους ενώνει, αλλά τους διχάζει. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι:
  • Δεν έκανε έντονη αντιπολίτευση στη Ν.Δ με αποτέλεσμα εκείνη να θριαμβεύσει. Βέβαια το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ πάσχει, και επιπλέον αδικεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πράγματι άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση. Αδυνατώ να θυμηθώ ένα από τα … «πολλά» κυβερνητικά νομοθετήματα που ψήφισε. Μέχρι και δραπέτευση από το αυτοαποκαλούμενο αυτάρεσκα, «Δημοκρατικό τόξο», επέλεξε, προκειμένου να μην ψηφίσει (για την μη συμμετοχή της Χ.Α στις εκλογές). 
  • Είναι αστείο το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μέγας χορηγός της ΝΔ. Ο κος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε συνεργασία με Πρωθυπουργό τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Θεωρώ ότι το πρόβλημα των Κομματαρχών /Κομματοκρατόρων εδράζεται αλλού: Στην υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, καθώς και στην (ηθελημένη, πονηρή) αγνόηση των πραγματικών του καθημερινών προβλημάτων.
Γιατί όντως είναι αξιοθρήνητο το 2023, να προτάσσονται συνθήματα που συγκινούσαν, παρέσυραν και φανάτιζαν, πριν πολλές δεκαετίες. Είναι γελοίο, αλλά και επικίνδυνο, να διχαζόμαστε ακόμη και σήμερα, και να ονοσκιαμαχούμε (=να ερίζουμε περί όνου /δεξιάς, αριστεράς, ακροδεξιάς, ακροαριστεράς, ροζ, τραβεστί κ.ο.κ σκιάς). 
 
Βέβαια, για να είμαι και δίκαιος, δεν ευθύνονται μόνον οι πονηροί πολιτευτές, αλλά και μερίδα του λαού που μηρυκάζει και κραυγάζει: «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» για να πάρει την απάντηση: «… γι αυτό και την ξαναψηφίζει διαχρονικά». 
 
Άρτος, θεάματα, τσιτάτα/slogan, στιχάκια ανούσιοι /αχρείαστοι/ανεδαφικοί και άκρως επικίνδυνοι διχασμοί, που δεν μας αφήνουν να ομονοήσουμε και να μεγαλουργήσουμε ως Έλληνες, ως Ελληνισμός !. Αναρωτιέμαι: Άραγε πέρασε από το μυαλό των Κομματανθρώπων, ότι ενδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, να οφείλεται –βασικά –στην ωριμότητα των πολιτών που πλέον αδιαφορούν για συνθήματα και παρελθοντολογία; των πολιτών, οι οποίοι απλώς και λογικά συνέκριναν τις δύο διακυβερνήσεις, και έδωσαν 41% και 20% επιλέγοντας σταθερότητα και όχι υποσχέσεις και πειραματισμούς;.
 
Προσωπικά θεωρώ ότι η Ν.Δ διέπραξε λάθη, παραλήψεις, αδικίες: η μη ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Η άθλια προσωπική διαφορά, συνεχίζει άδικα, και επιλεκτικά, να υφίσταται για πολλούς συμπολίτες μας. Ανεπαρκής η αστυνόμευση, μικρή η αυστηροποίηση των ποινών, διόγκωση ανησυχητική της βίας των ανηλίκων. Όμως προσέφερε σε άλλους τομείς (αμυντική θωράκιση της χώρας, επενδύσεις , εξωτερική πολιτική, μηχανοργάνωση, μεταναστευτικό, τουρισμό, οικονομία κ. α). Οι πολίτες τα γνώριζαν και αποφάσισαν την … διπλάσια διαφορά. Συρρικνώθηκε το κόμμα που … δεν κυβέρνησε (ανήκουστο) και ενδυναμώθηκε εκείνο που έπρεπε –φυσιολογικά-να φθαρεί (πρωτόγνωρο). Ο κος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οδυνηρό όχι μόνον για το κόμμα του (σωστό), αλλά και για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ (προσβλητικό). Προφανώς τους θεωρεί … καθυστερημένους. Ενδεχομένως κάποιοι να πάσχουν από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπως ισχυρίστηκε πικραμένος του κόμματος, αγνοώντας ότι το σύνδρομο αυτό –στατιστικά – ανέρχεται σε 8%, κάτι που στο 41% αντιστοιχεί περίπου σε 3 μονάδες. Συνεπώς αντί 41% η ΝΔ ψηφίστηκε από 38% … «υγιείς» ψηφοφόρους. Διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ: 18 αντί 21 μονάδες, και πάλι μεγάλη διαφορά. Βέβαια η διακριτικότητα επιτάσσει να μην προβούμε σε αφαίρεση, από το 20% του ΣΥΡΙΖΑ , του ποσοστού εκείνων που πάσχουν από το –αθεράπευτο – «Αντιδεξιό Σύνδρομο» γιατί τότε οι … υγιείς ίσως προσεγγίσουν το αρχέγονο 3% (!). 
 
Απλή Αναλογική: εκτέλεση εν ψυχρώ από τους ένθερμους υμνητές –διασώστες της. Φοβούμαι πως ουδείς πλέον θα προσπαθήσει να την νεκραναστήσει (πλην ιδεοληπτικών που επιμένουν). Άλλωστε δεν προσιδιάζει (sic) στα προσόντα, στην ιδιοσυγκρασία και στην αλληλοκατανόηση των Νεοελλήνων πολιτευομένων. 
 
Δημοσκοπήσεις: Δεν είμαι θιασώτης των Δημοσκοπήσεων επειδή πιστεύω πως επηρεάζουν (ακόμα και οι αντικειμενικές). Πάντως αδίκησαν τη Ν.Δ (μέχρι 33%) και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι 30%) ο οποίος –κακώς – τους επιτίθεται. 
 
Θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική (Συνταγματικά) η προεκλογική κατάθεση των προγραμμάτων όλων των κομμάτων προς κοστολόγηση.
 
ΥΓ. Ούτε οι αντιδεξιοί «ΔονΚιχωτισμοί», ούτε η επίκληση αδυναμιών /λαθών, ως προς την επικοινωνία του προγράμματος, ούτε η καταφυγή στο «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα», ούτε τα αστοχήματα περί του «συνδρόμου της Στοκχόλμης», ή η διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των δύο, θα εξυπηρετήσει την Αντιπολίτευση. (Σ.Σ Αλήθεια η διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους δύο δεν αποτελεί προσβολή για τα υπόλοιπα …… ισότιμα κόμματα που μετέχουν στις εκλογές;.
 
Συμπερασματικά: απαιτείται ριζική αλλαγή σκέψης, πλεύσης , προσώπων και –κυρίως- σεβασμός στην νοημοσύνη του κόσμου αφενός και στα μικρότερα κόμματα αφετέρου.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.