5 Ιουνίου 2023

ΨΥΧΩΤΙΚΗ πολιτική για αγέλη ακέφαλη και άνευρη, χωρίς πολίτες. Στόχος οι ανυπότακτοι.

Γράφει ο Πελίτης Ιωάννης, Θεολόγος
 
Ο ύποπτης προέλευσης κανόνας, «έξω απ’ το πολιτικό πεδίο η Εκκλησία» δίνει την ευχέρεια στους εχθρούς της να περιθωριοποιήσουν. Ο Ορθόδοξος βαφτίζεται ολόσωμος.
 
Σ’ όλο τον χώρο και τον χρόνο της ζωής του (είτε ειρηνεύει, είτε πολεμάει, εργάζεται, μορφώνεται, παιδαγωγεί, ψυχαγωγείται, εκφράζεται, γιορτάζει, πολιτεύεται) είναι θεώσιμος στον βαθμό που συνεργεί με τον Χριστό. Κλαδιά στο δέντρο του έρωτα για τον Θεό – απόκριση στον Θείο έρωτα για τον άνθρωπο – είναι ο έρωτας για την παρθενία, την οικογένεια, την ελευθερία, την πατρίδα την αλήθεια, την φιλία, την δικαιοσύνη, για τον άνθρωπο, την φύση, ο έρωτας για την αγάπη.
 
Έρωτας η Αποκάλυψη, η Ορθοδοξία, και γι’ αυτό ποιητική. Δεν υπάρχουν στην ζωή του στεγανά εκτός θεώσεως. Κάθε πιστός, μέλος του Σώματος του Χριστού, κρατιέται σε οργανικό δεσμό με τον Θεό και τα άλλα μέλη σε αλληλλοπεριχώρηση που αποκαλύπτει ακατάληπτο τον άνθρωπο ως μέτοχο της Θεότητας, πέρα από καθορισμούς. Αν η Εκκλησία μείνει έξω απ’ την πολιτική ποιοι θα ψηφίσουν; Αν Εκκλησία εννοούν τον κλήρο, που θα οδηγηθεί ακέφαλος ο λαός, χωρίς να ασκεί όπως ο Θεάνθρωπος ως ελευθέρωση την υπακοή με διάκριση; Γιατί εξαιρούν τους εαυτούς τους, τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, απ’ τον κανόνα που επιδιώκουν να επιβάλουν Ιερώνυμος και Μητσοτάκης;
 
Το πολιτικό πρόβλημα του Έλληνα ξεκινάει απ’ το ότι συμπεριφέρεται ως αβάφτιστος, απενεργοποιώντας την ιδιότητα του ως μέλους του Σώματος του Θεανθρώπου, οπότε οι σκέψεις και οι αποφάσεις, οι ενέργειες του, στερημένες από άκτιστη ενέργεια, αδυνατούν να επιδράσουν στον πνευματικό του θάνατο και στους εχθρούς της πνευματικής ζωής του, αφήνοντας ανέπαφο το σύστημα που τον αλλοτριώνει, προερχόμενο από μήτρα ξένη στην ταυτότητα, την αγωγή του και την προοπτική του (θέωση) , κλείνοντάς τον ανοχύρωτο στον τρόπο σκέψης και ζωής που του επιβάλλονται από επίβουλους της αιωνιότητάς του. Έτσι, ενώ αποκηρύσσει φραστικά την αίρεση, την αποδέχεται έμπρακτα, ζώντας ερήμην του Χριστού, αντί σε Θεανθρώπινο πολίτευμα, σε ανθρωποκρατικό, αδιέξοδο στην Ανάσταση (δημοκρατία, βασιλεία, ολιγαρχία, άσχετες με τον Αληθινό Χριστό). Η συστηματοποίηση αυτής της αλλοτρίωσης που αφανίζει την απροσδιοριστία του προσώπου, μηχανοποιώντας το, είμαστε οι ίδιοι ως ψευδοπολιτισμός και ως τρόπος επιβίωσης, ερήμην της ορθόδοξης πνευματικότητας που απορρέει απ’ το βάφτισμα.
 
Αν πνευματικό είναι ό,τι σχετίζεται με το Άγιο Πνεύμα – πρόσωπο, κατάσταση ή πράγμα – το πολιτικό μας πρόβλημα είναι στην ουσία του πνευματικό, αφού προκύπτει απ’ την άρνησή μας να δεχτούμε παρουσία του Αγίου Πνεύματος στον τρόπο αντίληψης και βίωσης όλης της ζωής και της παραγωγής μας. Κάποιες ρωγμές στο καθεστώς από εμπνευσμένα έργα χαρισματικών δημιουργών δεν μεταβάλλουν τον κανόνα. Για να λειτουργήσει Θεανθρώπινο πολίτευμα, χρειάζονται καταρτισμένοι εμπνευστές που έχουν γευτεί την απερίγραπτη ηδονή της Άκτιστης ζωής και αλήθειας στα Μυστήρια, σε Αγίους ζώντες και στα Θεόπνευστα, μεστά απαράμιλλης σοφίας και κάλλους έργα των θεωμένων, ζυμωμένοι με ανάλογη παιδεία, για να προσφέρουν σε πολιτεία που θεσπίζει ως βασικό δικαίωμα την θέωση του πολίτη που οφείλει να υπηρετεί.
 
Με ποια πνευματική δύναμη ν’ αντιταχτεί ποια κοινωνία, ενάντια στο ασύμμετρα ισχυρό παγκόσμιο κατεστημένο, με στρατιές αδίστακτους για όλα, οπλισμένο με εξοντωτική τεχνολογία με την οποία απεργάζεται ολοκληρωτική αλλοίωση των ανθρώπων που θα υπομείνουν απ’ την ευρισκόμενη σε εξέλιξη επιχείρηση τους να μειώσουν δραστικά τον πληθυσμό; Νεύσει Θεού μπορούν ν’ αλλάξουν όλα με Θεόσταλτο ηγέτη. Να ετοιμάσουμε τον δρόμο υποσκάπτοντας το σύστημα εκ των ένδον με τους όρους του, με κίνδυνο να μας αφομοιώσει έχοντας παγιδευμένα τα δολώματα του; Ή να προσφύγουμε στην Θριαμβεύουσα για ν’ αντιτάξουμε στις δυνάμεις του θανάτου Άκτιστη ενέργεια που, αν και αχώρητη, μεταγγίζεται στον βαπτισμένο απ’ τα Μυστήρια. Μυστική δεν είναι κυρίως η ζωή και η εμπειρία της Εκκλησίας που οδηγεί συχνά την ιστορία; Γεγονός σημαντικό δεν είναι τόσο ένας παγκόσμιος, όσο μία τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
 
Η απόπειρα να ανατραπεί το σύστημα με κίνημα πολιτικό κατακερματισμένο εξαιτίας του αρχηγικού συνδρόμου κάποιων επικεφαλής, που συνεπάγεται αποδυνάμωση της ψήφου μας, μπορεί να αιτιολογήσει κάποια ελπίδα; Όταν μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, με το κόμμα πάνω απ’ την πίστη, επιλέγει δόλιο, δίκαια αφορισμένο, και λοιπούς συστημικούς και επικυρώνει με την ψήφο του την προδοσία της Μακεδονίας, τον αφοπλισμό νησιών (για εύκολη κατάκτηση απ’ τους Τούρκους), την πρόκληση δικαιολογημένης έχθρας απ’ τους Ρώσους με αποστολή οπλισμού στους Ουκρανούς ναζί, την καταπάτηση του Ευαγγελίου με την τέλεση Ανάστασης δεύτερη μέρα, τον αφανισμό δασών για ανεμογεννήτριες, την νομιμοποίηση διαστροφών και προσπάθεια μετάδοσης τους σε παιδιά, τις ψηφιακές ταυτότητες με το σφράγισμα του αντιχρίστου, την οικονομική αφαίμαξη, τον δια της ψευτοπανδημίας δηλητηριώδη εμβολιασμό; [η άρνηση εμβολιασμού, συστατικό στοιχείο πνευματικής ταυτότητας, σημείο αντίστασης στους εωσφοριστές, καλώς δηλώνεται στους ψηφοφόρους, που δικαιούνται και οφείλουν να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν].
 
Ευχή πολλών να αναγνωριστεί κάποιος με ανάλογο ανάστημα, για να ενώσει τα εξωσυστημικά κινήματα, ώστε να πιέσουν αποτελεσματικά για την αποτροπή υποδούλωσης σε εωσφοριστές, την αποκήρυξη του άδικου χρέους με προσφυγή σε άλλους οικονομικούς και στρατιωτικούς συνασπισμούς, την διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας και του εθνικού πλούτου για τον φωτισμό και άλλων λαών κατά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και να παροτρύνουν σε απόδραση απ’ το σύστημα όσους στηρίζουν το εφιαλτικό μοντέλο ζωής που επιφυλάσσουν οι δημαγωγοί. Να ενισχυθούν οι πλησιέστεροι να εισέλθουν στην βουλή και, αν τους αποκλείσει δικτατορικά ο Άρειος Πάγος, να καταγγείλουν την διαδικασία και την κραβγαλέα νοθεία και σε διεθνείς οργανισμούς, απαιτώντας επανάληψη των εκλογών με διαφάνεια, κηρύσσοντας ανένδοτο, μέχρι να δικαιωθεί, η αντίσταση στο σκοτεινό παγκόσμιο κατεστημένο.
 
Παράλληλα, καίριο να ασκηθούμε σε συνείδηση δεδιωγμένου ακόμη και από προβατόσχημους ταγούς της Εκκλησίας για ανάλογη ετοιμότητα σε επερχόμενες δοκιμασίες. Η βεβαιότητα ότι σταυρώνεται ο Χριστός μαζί μας δύναται να ανθίσει στην ψυχή χαρμόσυνη άνοιξη σε συσταύρωση που αντικρίζει συνανάσταση, μόνη ελπίδα στον πρωτοφανή – προδρομικό του αντιχρίστου – ζόφο που πυκνώνει ως την φανερή επέμβαση του Θεού, που θα τον αφανίσει.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.