10 Ιουνίου 2023

Οι γραφειοκράτες και οι επιστημονικά καθυστερημένοι που είναι υπεύθυνοι για τα τελευταία τρία χρόνια καταστροφής και μαζικών ιατρικών πειραμάτων είναι αμετανόητοι και πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο πράγμα

Η θέα προς τις βαυαρικές Άλπεις από την Αυστρία.
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
3 Iουνίου 2023 | EUGYPPIUS | Διαβάστε το εδώ
 
Ενώ ταξιδεύω και δουλεύω πάνω σε ένα μεγαλύτερο κείμενο, σκέφτηκα ότι μπορεί να σας αρέσουν μερικά αποσπάσματα από αυτό το πρόσφατο άρθρο της Welt, σχετικά με την πλήρη έλλειψη αυτοκριτικής που επιδεικνύουν οι Γερμανοί πανδημικοί Επιστήμονες-Οπαδοί της Επιστήμης, ακόμα και μετά την αποτυχία των πολιτικών τους:
 
Ο Helge Braun ... ο πρώην επικεφαλής της καγκελαρίας της Angela Merkel, προσκλήθηκε στο Futurium του Βερολίνου για να συζητήσει για την επιστήμη και την πολιτική. Στο παρασκήνιο, ο Braun ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της γερμανικής αντίδρασης στην Corona. Ώρα για μερικές αμήχανες ερωτήσεις; Ο πολιτικός του CDU δεν χρειάζεται να τις φοβάται - παρά τη σθεναρή υποστήριξή του για το κλείσιμο των σχολείων και τα λουκέτα ...
 
Μαζί του ήταν τρία μέλη της Leopoldina [δηλαδή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας] - ο ερευνητής του κλίματος Gerald Haug, ο πρόεδρός της, η παιδίατρος και ιατρός εφήβων Jutta Gärtner και ο κοινωνιολόγος Armin Nassehi. Η Ακαδημία έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας όχι για τις ισορροπημένες επιστημονικές συμβουλές της, αλλά κυρίως για τις πολιτικοποιημένες απαιτήσεις της για αυστηρότερα μέτρα. Και όσο συχνά και αν τα μέλη της τόνιζαν τη θεσμική ανεξαρτησία από την κυβέρνηση εκείνο το βράδυ, μπορούσες να πεις ότι η πνευματική τους ανεξαρτησία έλειπε αισθητά.
 
Η "Ομάδα Προσοχής", όπως αρέσκονται ακόμη να αυτοαποκαλούνται τα μέλη της Leopoldina, ήταν γεμάτη επαίνους για τη δική τους δουλειά ... "Η πανδημία ήταν ένα καλό παράδειγμα επιστημονικά τεκμηριωμένης συμβουλευτικής πολιτικής", εξηγεί ο Haug - και με τον όρο "καλή" εννοεί πραγματικά ότι η Ακαδημία συμβούλευσε καλά ... Η "Ομάδα Προσοχής" έκανε πάντα τα πάντα σωστά ... Η λογική πλειοψηφία ακολούθησε τις συστάσεις της κυβέρνησης, της Leopoldina και του RKI. Όλα τα άλλα είναι δυσάρεστες ψευδείς ειδήσεις από το διαδίκτυο.
 
Ωστόσο, ο ίδιος ο Haug είναι ένα καλό παράδειγμα της συγκεχυμένης αυτοαντίληψης της Leopoldina. Από τη μία πλευρά, επέμεινε επανειλημμένα ότι η επιστήμη αντιπροσωπεύει μόνο "τα γεγονότα", δηλαδή διεκδικεί την αντικειμενικότητα του επαγγέλματός του. Από την άλλη πλευρά, ο Haug παραδέχεται ελεύθερα ότι η Leopoldina είχε ως στόχο να " πετύχει πραγματικά το στόχο της" και να " κάνει πάταγο" με τις συστάσεις της. "Συχνά είμαστε πολύ μαλθακοί...".
 
Ένα πραγματικό πρόβλημα με τους τεχνοκράτες, είναι ότι έχουν συνάφεια μόνο προς μία κατεύθυνση. Μόλις η Εθνική Ακαδημία Επιστημών εκδώσει μια γνωμοδότηση ότι ο ιός δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους όπως πριν, η πολιτική τους σημασία τελειώνει. Για αυτόν και μόνο τον λόγο, τα τεχνοκρατικά συστήματα θα είναι προκατειλημμένα προς την κατεύθυνση της παρέμβασης, ακόμη και σε ακίνδυνες καταστάσεις, και τίποτα από όσα σας λένε να κάνετε δεν μπορεί ποτέ να είναι αξιόπιστο.
 
Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα λουκέτα, τα εμβόλια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις συνακόλουθες κοινωνικές συγκρούσεις - κανείς δεν ήθελε να μιλήσει γι' αυτό. Ούτε κανείς ήθελε να συζητήσει το ρόλο του Braun ως ενός από τους κύριους υποκινητές της γερμανικής αντίδρασης στην πανδημία, που διακρίθηκε διεθνώς κυρίως από τα μακρά κλεισίματα των σχολείων. Όπως είναι γνωστό, η υπόσχεση του Braun ότι όλα τα μέτρα θα τελείωναν "μόλις κάναμε μια προσφορά εμβολιασμού σε όλους στη Γερμανία" αποδείχθηκε κενό γράμμα. Η απειλή του ότι οι εμβολιασμένοι θα έπαιρναν "περισσότερη ελευθερία" από τους ανεμβολίαστους, από την άλλη πλευρά, έγινε ωμή πραγματικότητα. Δεν πειράζει. Για τον Braun, η εποχή Corona αντιπροσωπεύει μια θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτικής και επιστήμης, η οποία χρησιμεύει ως σημαντικό παράδειγμα για το μέλλον.
 
Ο Braun υποστήριξε ότι "στους πολίτες δεν αρέσουν τα επιχειρήματα στην πολιτική. Οι περίεργες δημοκρατικές αντιλήψεις αυτής της ανεπιτήδευτης αυτοπεποίθησης της Merkel θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής: "Τολμήστε να απαιτήσετε περισσότερη εμπειρογνωμοσύνη ...
 
Στο τέλος, μετακινήθηκαν από την Corona για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή. Ένας επιστήμονας στο ακροατήριο πρότεινε ότι η Leopoldina θα έπρεπε να ... βγει στους δρόμους. Ο ισχυρογνώμων συντονιστής πρότεινε ότι, όταν πρόκειται για το κλίμα, ο φόβος είναι ορθολογικός- και ότι, κατά συνέπεια, η ορθολογική εντολή της επιστήμης θα ήταν να διασπείρει τον φόβο ...
 
Προφανώς, οι πολιτικοί και οι ακαδημαϊκοί που έδωσαν τον τόνο στην κρίση της Corona αισθάνονται τώρα ενθαρρυμένοι να επεκτείνουν το μοντέλο της Corona σε μελλοντικά μεγάλα προγράμματα ...
 
Σημειώστε τα λόγια μου: Εάν ποτέ τους επιτραπεί να ξαναβάλουν σε λειτουργία τον δημόσιο μηχανισμό πανικού, αυτό που θα κάνουν στη συνέχεια θα κάνει την Corona να μοιάζει με μια ελαφρώς σκληρή περίπτωση πολιτιστικής και πολιτικής δυσπεψίας. Έμαθαν ότι τα σκληρά όρια της εξουσίας τους είναι πολύ πιο αδύναμα από ό,τι φαντάζονταν ποτέ. Οι σκοτεινές φιλοδοξίες τους θα κρέμονται από πάνω μας σαν δαμόκλειος σπάθη για δεκαετίες τώρα.
 
----
Δικτυογραφία:
The bureaucrats & science retards responsible for the last three years of destruction and mass medical experimentation are unrepentant and eager to do the same thing all over again



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.