8 Απριλίου 2023

ΦΟΒΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ

Γράφει ο Δαναός
 
Αυτό όσοι το γνώριζαν και το εκμεταλλεύτηκαν με δόλο και πονηριά, κατάφεραν και καθ' υπόταξαν στα δικά τους ΘΕΛΩ ανθρώπους απλούς, καλόπιστους, ευκολόπιστους, όπως και λαούς, στην ιστορία της γης αυτής πού μας φιλοξενεί.
 
Πριν την έκρηξη της τεχνολογίας, το έκαναν με τα όπλα από τον πετροπόλεμο, μέχρις που ο πλανήτης μαθήτευσε στο ιντερνετ! 
 
Τότε πλέον χάθηκε η ''μπάλα'' 
Με μία κουβέντα, με μία ανακοίνωση, με μία ενημέρωση, τα πάντα μπορούσαν να γίνουν ΦΟΒΟΣ.
 
Η εικόνα αληθινή, ψεύτικη ή φτιαγμένη, μαζί με τα ατελείωτα μπουρ μπουρ των παραειδήσεων έφτιαχνε το κλίμα. 
Φόβος πείνας, πόνου, αρρώστιας, πολέμου, απώλειας, θανάτου.
Έρχεται η συντέλεια του κόσμου, θα λιμοκτονήσεις, θα σε φάνε ζωντανό, θα χάσεις τα υπάρχοντα σου, καταφθάνει στρατός από ιούς, όπου νάναι σπαρταράς, τινάζεις τα πέταλα, σε θάβουν ζωντανό και αμέτρητα τέτοια υπονοούμενα που σου φτιάχνουν την διάθεση να πας να φουντάρεις να γλιτώσεις τα χειρότερα.
 
Θυμάσε ποτέ να σε εκβίασαν- φόβισαν με γλέντια και χαρές;;;
ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΣ!!!
 
Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου να γίνουν όπως τα ήθελαν, τα παντοτινά άρρωστα αρπακτικά.
Ρε! Αι στα τσακίδια βούρλα με παπιγιόν και κουστούμια.
 
ΖΩ, ΑΝΑΠΝΕΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ, ΠΡΑΤΤΩ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 
Γράψτε τους κανονικά μην μπουκώνετε από τα βρωμοκούτια.
Και ρωτώ ...διάχυτη και υπέρμετρη καταστροφή, παντού πανικός και στις διαφημίσεις, όλη η ζωή στο πιάτο, με γέλια, με γλέντια, με φύση, με χαρές και όλα τα καλούδια και τις ελπίδες και τα όνειρα σας απλωμένα να τα ζήσετε.
 
Εντάξει χοντρό δούλεμα τελικά.
ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;;
 
Μιά ζωή σκωτσέζικο ντουζάκι ...ζάχαρη καρότο και πικρά χαπάκια.
Αν σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά τότε όλα καλά για τις γεννήτριες φόβου.
Αν υπάρχουν ερωτηματικά τότε όλα πιο καλά για εσάς.
 
Δεν έχω και πολλά να πω ακόμη, μόνο πίστη στον ΘΕΌ, στον εαυτό σας και σε ότι αγαπάτε.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας για την μικρή κουβεντούλα μας.
 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



Share

5 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ...ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ Κ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ -- ΑΛΛΑΖΕΙ -- ΛΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Κ ΟΝΕΙΡΑ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΗΤΑΝ Κ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ....ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΤΗΝ .
ΑΥΤΑ Κ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δαναέ αντί δικού μου σχολίου ερανίζομαι αποσπάσματα εκκλησιαστικά, που διδακτικά μιλούν για αντιμετώπιση του φόβου με πρόσθετα σχόλια μου. Νομίζω είναι του αγαπητού Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αμαθούντος. Το βρήκα ανώνυμο στο αρχείο μας.
Η Αγία Γραφή αναφέρει δύο συγκεκριμένους τύπους φόβου. Ο πρώτος τύπος είναι ωφέλιμος και πρέπει να ενθαρρύνεται. Ο δεύτερος τύπος είναι επιζήμιος και πρέπει να υπερνικάται. Ο πρώτος τύπος φόβου είναι ο φόβος του Κυρίου. Ο φόβος αυτός δεν σημαίνει απαραίτητα πως χρειάζεται να φοβόμαστε κάτι. Είναι το δέος του σεβασμού του Θεού· σεβασμός απέναντι στη δύναμή Του και τη δόξα Του. Είναι ακόμη ο σεβασμός που ανήκει στον Θεό για την οργή Του. Με άλλα λόγια, ο φόβος του Κυρίου είναι η πλήρης αναγνώριση όλων όσων είναι ο Θεός, και η οποία αποκτάται μέσω της επίγνωσής Αυτού και των ιδιοτήτων Του.
Ο φόβος του Κυρίου φέρνει μαζί του πολλές ευλογίες και οφέλη. Είναι η αρχή της σοφίας και οδηγεί σε σύνεση (Ψαλμός 111:10). Οι άφρονες, μόνο, καταφρονούν τη σοφία και την παιδεία (Παροιμίες 1:7). Επιπρόσθετα, ο φόβος του Κυρίου οδηγεί στη ζωή, την ανάπαυση, την ειρήνη και την ικανοποίηση (Παροιμίες 19:23). Είναι πηγή ζωής (Παροιμίες 14:27), μας παρέχει ασφάλεια και αποτελεί τόπο καταφυγίου (Παροιμίες 14:26).
Βλέπει λοιπόν κανείς πως ο φόβος του Κυρίου πρέπει να ενθαρρύνεται. Ο δεύτερος τύπος φόβου, όμως, που αναφέρεται στην Αγία Γραφή δεν είναι καθόλου ωφέλιμος. Είναι το «πνεύμα δειλίας» που αναφέρεται στην Β προς Τιμόθεον 1:7: «Επειδή ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού.» Ένα πνεύμα δειλίας και φόβου δεν προέρχεται από τον Θεό.
Μερικές φορές όμως φοβόμαστε· μερικές φορές ένα «πνεύμα δειλίας» μας υπερνικά και χρειάζεται ν' αγαπήσουμε κι εμπιστευτούμε τον Θεό πλήρως προκειμένου να το υπερνικήσουμε. «Η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο επειδή ο φόβος έχει κόλαση κι εκείνος που φοβάται δεν έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μέσα στην αγάπη.» (Α Ιωάννου 4:18) Κανένας δεν είναι τέλειος και ο Θεός το γνωρίζει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που αφειδώς μας ενθαρρύνει μέσα στη Γραφή ενάντια στον φόβο. Αρχίζοντας από το βιβλίο της Γένεσης και φθάνοντας ως το βιβλίο της Αποκάλυψης, ο Θεός μας υπενθυμίζει, «μην φοβάσαι».
ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ... ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.
Καλές Γιορτές και ας ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου να μας φέρει αγαλλίαση θεού και στην Ελληνική μας Κύπρο Λευτεριά. Και δεν φοβόμαστε ούτε και τους Βαρβάρους κατακτητές...
Αντώνης.

Ανώνυμος είπε...

Διδακτικο το αρθρο του κ Γιωργου ... και φοβου τους Δαναους....
Μ.Ρ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος

08 Απριλίου, 2023 19:43

.................Η Αγία Γραφή αναφέρει δύο συγκεκριμένους τύπους φόβου. Ο πρώτος τύπος είναι ωφέλιμος και πρέπει να ενθαρρύνεται. Ο δεύτερος τύπος είναι επιζήμιος και πρέπει να υπερνικάται. Ο πρώτος τύπος φόβου είναι ο φόβος του Κυρίου....
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ Κ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΟΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ.
ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 08 Απριλίου, 2023 21:09
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ Μ.Ρ

ΕΓΩ ΑΚΑΚΟ ΕΙΜΑΙ ΔΑΑΝΑΚΙ !
ΧΑΧΑΧΑ.... !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.