27 Απριλίου 2023

Το Sputnik V επιστρέφει στη Γη - Ο Μύθος της "ασφάλειας και αποτελεσματικότητας" εξαντλείται

Υπεύθυνο για ένα "σημαντικό ποσοστό" των ανεπιθύμητων αντιδράσεων φαρμάκων στη Ρωσία, σύμφωνα με το Roszdravnadzor
 
Mετάφραση: Απολλόδωρος
24 Απριλίου 2023 | Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ
 
Τα εμβόλια COVID-19 ήταν υπεύθυνα για ένα "σημαντικό ποσοστό" των ανεπιθύμητων αντιδράσεων φαρμάκων στη Ρωσία πέρυσι, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στην Υγεία (Roszdravnadzor).
 
Περίπου το 60% των 61.119 ανεπιθύμητων ενεργειών που καταγράφηκαν το 2022 αποδόθηκαν στον εμβολιασμό με τον κορονοϊό. Το ένα τρίτο των τραυματισμών που συνδέονται με τον εμβολιασμό χαρακτηρίστηκαν ως "σοβαρές", γνωστοποίησε η Roszdravnadzor σε μια 32σέλιδη έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.
 
Η υπηρεσία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Η Ρωσία χρησιμοποιεί κατά συντριπτική πλειοψηφία το Sputnik V για τον εμβολιασμό κατά του κοροοϊού. Η παραγωγή και διανομή δύο άλλων εγχώριων εμβολίων, του EpiVacCorona και του CoviVac, σταμάτησε το πρώτο εξάμηνο του 2022 λόγω χαμηλής ζήτησης.
 
"Όπως και κατά το προηγούμενο έτος, ένα σημαντικό ποσοστό των αναφορών το 2022 ήταν κοινοποιήσεις περιπτώσεων ανεπιθύμητων ενεργειών που ενδεχομένως σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19. Έτσι, κατά τη διάρκεια του 2022, οι εμπειρογνώμονες της Roszdravnadzor έλαβαν και ανέλυσαν 36.794 αναφορές για 33.590 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό, εκ των οποίων 10, 843 ανεπιθύμητες ενέργειες θεωρήθηκαν σοβαρές". (πηγή: Roszdravnadzor)
 
Διαπιστευμένοι ιατρικοί οργανισμοί και επαγγελματίες μπορούν να αναφέρουν ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα στη βάση δεδομένων Pharmacovigilance 2.0 της Roszdravnadzor. Ωστόσο, οι πληροφορίες που υποβάλλονται στο μητρώο δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό και το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας έχει αποκρούσει τις προσπάθειες των νομοθέτων να αποκτήσουν δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
 
Οι πληροφοριοδότες ισχυρίζονται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό δεν καταγράφεται ποτέ στη Ρωσία - παρόμοια με το πώς μόνο ένα κλάσμα των περιπτώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρεται στο VAERS.
 
"Με προφορικές εντολές (εντολή που δίνεται τηλεφωνικά σε συνομιλία και όχι σε χαρτί), ο γιατρός απαγορεύεται να καταγράφει τις επιπλοκές μετά από πειραματικές ενέσεις στο ιατρικό ιστορικό ή στα ιατρικά αρχεία του ασθενούς", δήλωσε ο Dr. Denis Ivanov, μέλος της ρωσικής οργάνωσης "Γιατροί για την Αλήθεια", σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή σας τον Δεκέμβριο του 2021.
 
Από τις πρώτες ημέρες της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού της Ρωσίας με εξαναγκασμό, η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εγγυηθεί για το πεντακάθαρο ιστορικό ασφάλειας του Sputnik V.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καυχιόταν τον Ιούνιο του 2021 ότι: "ούτε ένα σοβαρό περιστατικό επιπλοκών" που να συνδέεται με τον εμβολιασμό COVID δεν είχε καταγραφεί στη χώρα.
 
Πηγή: RIA Novosti
 
Απαντώντας στα τελευταία στοιχεία του Roszdravnadzor, η βουλευτής της Δούμας της Μόσχας Ekaterina Engalycheva (KPRF) συνέκρινε το Sputnik V με το εμβόλιο της AstraZeneca και ρώτησε αν κάποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τους "περιττούς θανάτους και τις αναπηρίες" που προκάλεσε η "ναυαρχίδα" της Ρωσίας, η γενετική ένεση:
 
Φυσικά, υπάρχουν παρενέργειες από το Sputnik. Τις απαρίθμησα από τις εκκλήσεις που έλαβα τους πρώτους κιόλας μήνες της εκστρατείας εμβολιασμού και έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου!
 
Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι παρενέργειες είναι οι ίδιες με αυτές από άλλα παρόμοια εμβόλια COVID, ιδίως από την AstraZeneca, με τα οποία το Sputnik είναι σχεδόν πανομοιότυπο, και φτιάχνεται σύμφωνα με την ίδια αρχή, όπως μίλησε ο ίδιος ο [διευθυντής του Κέντρου Gamaleya Alexander] Gintsburg (μπορείτε να ακούσετε τι είπε στο τέλος αυτού του βίντεο)!
 
Και όταν σήμερα τα ομοσπονδιακά κανάλια γυρίζουν επιτέλους ρεπορτάζ για ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από την Pfizer, τη Moderna και την AstraZeneca, προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος ... αλλά καταλαβαίνω επίσης γιατί το ποσοστό θνησιμότητας μας αυξάνεται, γιατί έχουμε μια δημογραφική τρύπα ακριβώς ένα χρόνο μετά την έναρξη αυτού του εμβολιασμού ...
 
Χαίρομαι πολύ που το Roszdravnadzor παραδέχεται επίσημα ότι υπάρχουν παρενέργειες και ανεπιθύμητες αντιδράσεις από αυτό το "καλύτερο στον κόσμο" εμβόλιο.
 
[Αλλά] ποιος θα είναι υπεύθυνος για τους περιττούς θανάτους, για τις αναπηρίες, για το γεγονός ότι προηγουμένως υγιείς άνθρωποι αρρωσταίνουν;
 
Η νομοθέτης πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα η ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει τη χρήση των "πειραματικών υγρών" που εξακολουθούν να "επιβάλλονται" στους κρατικούς υπαλλήλους.
Ekaterina Engalycheva
 
Στις αρχές Απριλίου, το STOPVACZISM, το STOPPANIKA και το κανάλι "Raising Awareness" της Anna Rudneva ξεκίνησαν την εκστρατεία #HowManyMustDie, η οποία έχει ως στόχο να καταγράψει τους "αιφνίδιους θανάτους" στη Ρωσία
 
Η ομάδα έχει λάβει υποστήριξη από εξέχουσες φωνές του κινήματος ιατρικής ελευθερίας της Ρωσίας.
 
Ο Dr. Alexander Redko έγραψε την Κυριακή ότι η εκστρατεία #HowManyMustDie ανέδειξε γιατί η Μόσχα πρέπει να αποχωρήσει αμέσως από τον ΠΟΥ και να αρχίσει να ερευνά την "πανδημική" αντίδρασή της:
 
Ποιος φοβάται την αλήθεια;
Γιατί [η ρωσική κυβέρνηση] κατέληξε στην ποινική δίωξη όσων προσπαθούν να φτάσουν στην ουσία αυτού του ζωτικού ζητήματος; [...]
 
Οι συνάδελφοί μου και εγώ δεν προειδοποιήσαμε ότι μετά τη χρήση μη δοκιμασμένων γενετικά τροποποιημένων φαρμάκων θα αυξανόταν όχι μόνο η νοσηρότητα αλλά και η θνησιμότητα;
Ερωτήσεις, ερωτήσεις...
Ποιος θα τις απαντήσει με ειλικρίνεια;
 
Και, παρ' όλα αυτά, σήμερα προσπαθούν να επιβάλουν νέους εμβολιασμούς στα παιδιά μας.
 
Ελπίζω πραγματικά ότι οι έξυπνοι και ακόμα ηθικοί άνθρωποί μας θα διαγνώσουν αυτή την κοινωνικοπαθολογία των παγκοσμιοποιητών και των μπράβων τους.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να φύγουν αμέσως από τον ΠΟΥ και να ξεκαθαρίσουν αρμοδίως τι έχουν κάνει.
 
Εν τω μεταξύ, ο Alexander Gintsburg υποσχέθηκε ότι μια "ενημερωμένη" έκδοση του Sputnik V θα είναι έτοιμη μέχρι τον Σεπτέμβριο.
 
Πηγή: RIA Novosti
---
Δικτυογραφία:
Sputnik V returns to Earth - Edward Slavsquat 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.