3. Chatbots. Διαλογικά (εικονικά) ρομπότ/μεσάζοντες/πράκτορες που βασίζονται στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας για την εξυπηρέτηση των πελατών, την κατάρτιση του προφίλ των πελατών, τη βελτιστοποίηση των τιμών, την παροχή εξατομικευμένων προσφορών εμπορικής προώθησης, την ανάλυση της αγοράς, κ.α.π., βάσει της μηχανικής μάθησης μέσω της ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης).
4. API-Application Programming Interface (Διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών).
5. Ντέμης (Δημοσθένης) Χασάμπης. Γεννήθηκε την 27η Ιουλίου 1976 στο Λονδίνο από πατέρα Κυπριακής καταγωγής και μητέρα Κινεζικής καταγωγής με προέλευση από την Σιγκαπούρη. Μεγάλωσε στην περιοχή του East Finchley, στο βόρειο Λονδίνο. Ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης, νευροεπιστήμονας, σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, επιχειρηματίας, και κορυφαίος παίκτης του σκάκι και του κινέζικου γκο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ευρύτερα γνωστός ως ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας DeepMind, η οποία μετέπειτα αγοράστηκε από την Google όπου πλέον ο Χασάμπης εργάζεται. Για το έργο του έχει τιμηθεί έως τώρα με πλήθος βραβεύσεων. https://en.wikipedia.org/wiki/Demis_Hassabis
27 Απριλίου 2023
ChatGPT - Οδηγός για το 2023
Το ChatGPT έφτασε τους 100 εκατομμύρια χρήστες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έκθεση της UBS, καθιστώντας το την ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία. Η έκθεση, επικαλούμενη στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων Similarweb (1). ανέφερε ότι κατά μέσο όρο περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα, είχαν χρησιμοποιήσει το ChatGPT τον Ιανουάριο 2023, υπερδιπλάσιοι από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2022.
Ο επιχειρηματικός κόσμος ενδιαφέρεται επίσης για το ChatGPT, προσπαθώντας να βρει χρήσεις για τη συγγραφή εξειδικευμένης AI σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους.
Στο σημείωμα αυτό προσπάθησα να μην επεκταθώ και να μην εμβαθύνω σε πεδία που ακόμα και ειδικοί, ίσως, δεν κατανοούν πλήρως. Περιέλαβα μικρές, κατά το δυνατόν, απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το ChatGPT και τους ανταγωνιστές του, όπως:
Τι είναι το ChatGPT;
Ποιος έφτιαξε το ChatGPT;
Πόσο κοστίζει το ChatGPT;
Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT;
Ποιά κριτική ασκείται στην φυσική γλώσσα AI;
Ποιοί είναι οι ανταγωνιστές του ChatGPT;
Ποιό είναι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις;
Τι είναι το ChatGPT;
Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν προϊόν/πρόγραμμα-πλατφόρμα chatbot AI (2) που αναπτύχθηκε από την OpenAI και βασίζεται στη δομή του GPT-4. Το ακρωνύμιο GPT (Generative Pre-trained Transformer) υποδηλοί έναν προ-εκπαιδευμένο παραγωγικό μετασχηματιστή. Αυτό με την σειρά του, υπονοεί ότι είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που ελέγχει την πιθανότητα, ποιές λέξεις θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στη σειρά σε έναν λογικό/ψηφιακό συνειρμό. Ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο είναι ένας αλγόριθμος βαθιάς μάθησης, ένας τύπος μοντέλου μετασχηματιστή στον οποίο ένα ψηφιακό «νευρωνικό» δίκτυο μαθαίνει το πλαίσιο ενός οποιουδήποτε γλωσσικού προτύπου. Αυτό μπορεί να είναι μια ομιλούμενη γλώσσα ή μια γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστών.
Το μοντέλο δεν «ξέρει» τι λέει, αλλά ξέρει ποια σύμβολα (λέξεις) είναι πιθανό να έρθουν το ένα μετά το άλλο με βάση το σύνολο δεδομένων στο οποίο εκπαιδεύτηκε. Η τρέχουσα γενιά chatbots (3) τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, ο αντίπαλός του στην Google Bard και άλλα, δεν λαμβάνουν πραγματικά έξυπνα ενημερωμένες αποφάσεις. Αντ’ αυτού είναι, κυριολεκτικά, οι παπαγάλοι του διαδικτύου, επαναλαμβάνοντας λέξεις που είναι πιθανό να βρεθούν η μία δίπλα στην άλλη κατά τη διάρκεια της φυσικής ομιλίας. Τα υποκείμενα μαθηματικά (αλγόριθμοι) έχουν να κάνουν με τις πιθανότητες. Οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν και τα χρησιμοποιούν τα παρουσιάζουν ως ένα «τζίνι» παραγωγικότητας που δημιουργεί κείμενο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ενώ, για το ίδιο κείμενο, θα χρειαζόταν ένα άτομο ώρες ή ημέρες για να το δημιουργήσει.
Αυτό το σύνολο δεδομένων, στην περίπτωση του ChatGPT, ήταν ένα μεγάλο μέρος του διαδικτύου. Από εκεί, οι άνθρωποι έδωσαν ανατροφοδότηση σχετικά με την έξοδο του AI για να επιβεβαιώσουν εάν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ακούγονταν φυσικές και συλλογιστικά/συνειρμικά σωστές.
Αρκετοί οργανισμοί έχουν ενσωματώσει αυτήν την ικανότητα να απαντούν σε ερωτήσεις σε ορισμένες από τις δυνατότητες του λογισμικού τους. Η Microsoft, η οποία παρέχει χρηματοδότηση για το OpenAI, κυκλοφόρησε το ChatGPT ως προεπισκόπηση στην αναζήτηση μέσω του Bing. Η Salesforce έχει προσθέσει το ChatGPT σε ορισμένες από τις CRM πλατφόρμες της, με τη μορφή του Einstein digital assistant (ψηφιακού βοηθού του Αϊνστάιν).
Ποιος έφτιαξε το ChatGPT;
Το ChatGPT δημιουργήθηκε από την OpenAI, ένα ερευνητικό εργαστήριο με κερδοσκοπικά και μη κερδοσκοπικά παραρτήματα. Κατά την ίδρυσή του το 2015, η OpenAI έλαβε χρηματοδότηση από την Amazon Web Services, την InfoSys και την YC Research καθώς και από επενδυτές όπως ο Elon Musk και ο Peter Thiel. Ο Musk έχει έκτοτε διακόψει τους δεσμούς με την εταιρεία, ενώ η Microsoft παρέχει επί του παρόντος χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI.
Πόσο κοστίζει το ChatGPT;
Η βασική έκδοση του ChatGPT μπορεί να ξεκινήσει με μια δωρεάν συνομιλία μαζί σας. Το OpenAI τρέχει επίσης, επί πληρωμή, το ChatGPT Plus με κόστος συνδρομής US$ 20 τον μήνα, που δίνει στους συνδρομητές πρόσβαση προτεραιότητας σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ταχύτερους χρόνους απόκρισης και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πρώτοι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή οι συνδρομητές του ChatGPT Plus θα τρέχουν GPT-4, ενώ ο οποιοσδήποτε στη δωρεάν έκδοση θα συνομιλεί με το GPT-3.5.
Για προγραμματιστές και οργανισμούς που δεν έχουν ήδη συγκεκριμένο συμβόλαιο με την OpenAI, υπάρχει λίστα αναμονής για πρόσβαση στο API (4) του ChatGPT.
Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT;
Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε τηn έκδοση του ChatGPT που διατίθεται δωρεάν. Αρκεί να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό στο OpenAI, ο οποίος περιλαμβάνει τη λήψη ενός κωδικού επιβεβαίωσης στο email σας. Από εκεί, θα κάντε κλικ και θα δώσετε το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Το OpenAI θα σας προειδοποιήσει ότι η δωρεάν έκδοση του ChatGPT είναι «μια δωρεάν προεπισκόπηση έρευνας». Για την έκδοση Plus, θα δείτε ένα κουμπί "αναβάθμιση σε Plus" στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας.
Το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις («Ποια είναι τα παρόμοια βιβλία με το [xyz];»). Μπορεί να πει ιστορίες και αστεία, αν και θα αφήσω σε άλλους την συζήτηση για το αν είναι καλές ιστορίες ή καλά αστεία.
Για τις επιχειρήσεις, το ChatGPT μπορεί να γράψει και να διορθώσει κώδικα, καθώς και να δημιουργήσει αναφορές, παρουσιάσεις, email και ιστότοπους. Γενικά, το ChatGPT μπορεί να συντάξει το είδος της πρόζας που πιθανότατα θα χρησιμοποιούσατε για εργασία, π.χ. «Γράψτε ένα email αποδεχόμενοι μια πρόσκληση για ομιλία σε ένα συνέδριο κυβερνοασφάλειας». Η Microsoft παρουσίασε αυτά τα χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της ότι το OpenAI έρχεται στο Word και σε ορισμένα άλλα μέρη της επιχειρηματικής σουίτας 365.
Ποιά κριτική ασκείται στην φυσική γλώσσα AI;
Έτσι, με όλο και περισσότερους οργανισμούς να υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη, προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να καλύψει θέσεις εργασίας που κατέχουν σήμερα άνθρωποι; Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη με την συνομιλία σε φυσική γλώσσα;
Ίσως, εμπνευσμένοι από την επιστημονική φαντασία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη που «καταλαμβάνει» τον Κόσμο όλο, ορισμένοι παίκτες υψηλού προφίλ στην τεχνολογία συνιστούν προσοχή σχετικά με την υπερβολική ελευθερία της τεχνητής νοημοσύνης. Την 30ή Μαρτίου ε.ε., μια αναφορά που υπογράφηκε από τον Elon Musk και πολλούς άλλους, προέτρεψε τις εταιρείες να σταματήσουν την ανάπτυξη μεγάλων AI μέχρι να ενσωματωθούν περισσότερες διασφαλίσεις.
Η εταιρεία OpenAI προειδοποιεί ότι τα προϊόντα της δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αποφάσεις στην επιβολή του νόμου ή στην παγκόσμια πολιτική.
Η ιδιωτικότητα, που είναι ίσως μια πιο πιεστική ανησυχία από ότι είναι η παγκόσμια κυριαρχία, οδήγησε την Ιταλία να απαγορεύσει το ChatGPT. Η OpenAI δήλωσε έκτοτε, ότι θέλει να βρει έναν τρόπο ώστε το ChatGPT να λειτουργεί εντός των αυστηρών κανόνων απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άλλες σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το ChatGPT προέρχονται από εκείνους των οποίων τις θέσεις εργασίας θα μπορούσε να αντικαταστήσει αντί να ενισχύσει. Το ChatGPT ανοίγει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ηθική της χρήσης γραπτού περιεχομένου που δημιουργείται από τον αλγόριθμο. Οι αναρτήσεις που δημιουργούνται από AI θα πρέπει να επισημαίνονται σαφώς ως τέτοιες, αλλά τι γίνεται με πιο απλό περιεχόμενο, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Οι ηγεσίες των επιχειρήσεων θα πρέπει να θεσπίσουν κατευθυντήριες γραμμές για το πότε πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με τη χρήση του ChatGPT ή άλλης τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία.
Ποιοί είναι οι ανταγωνιστές του ChatGPT;
Οι κύριοι ανταγωνιστές του ChatGPT είναι ή θα μπορούσαν να είναι το Bard της Google, το Ernie της Baidu, το Sparrow της DeepMind το BlenderBot της Meta και (;) η Apple.
Το Bard της Google
Ο κύριος ανταγωνιστής του ChatGPT είναι το Bard (chatbot φυσικής γλώσσας AI) της Google. Τα άτομα που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τη λειτουργία συνομιλίας του Bard πρέπει να μπουν σε λίστα αναμονής.
Τώρα η Google σχεδιάζει να προσθέσει το Bard στην αναζήτηση. Σε σύγκριση με το ChatGPT, το Bard επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία πρόζας που ακούγεται σαν ένας άνθρωπος να μπορούσε να την μιλήσει με φυσικό τρόπο και λιγότερο στο να είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Το Bard βασίζεται στο LaMDA της Google ή στο γλωσσικό μοντέλο για εφαρμογές διαλόγου.
Ενώ η Microsoft είναι μπροστά αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην παροχή λειτουργιών συνομιλίας στο λογισμικό παραγωγικότητας, η εταιρεία υστερεί όσον αφορά στη μηχανή αναζήτησής της, το Bing. Η Google παίρνει την αντίθετη θέση: Η μηχανή αναζήτησής της είναι ένα οικείο όνομα, αλλά η εταιρεία δεν είχε έναν αντίπαλο AI έτοιμο να ξεκινήσει. Εν τω μεταξύ, το ChatGPT βοήθησε το Bing να φτάσει τα 100 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.
Το Ernie της Baidu
Η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu σχεδιάζει να προσθέσει ένα chatbot που ονομάζεται Ernie. Η Baidu ανακοίνωσε επερχόμενη αλλαγή όταν την 16η Μαρτίου ε.ε., η αρχική εμφάνιση απογοήτευσε τους επενδυτές.
Το Sparrow της DeepMind
Η OpenAI ανταγωνίζεται επίσης το DeepMind, ένα ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που ανήκει στην Alphabet. Ωστόσο, οι δύο οργανισμοί διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά στους στόχους τους.
Η DeepMind επικεντρώνεται περισσότερο στην έρευνα και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ένα δημόσιο chatbot. Η DeepMind διαθέτει το Sparrow, ένα chatbot που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει την AI να επικοινωνεί με τρόπο που είναι «χρήσιμος, σωστός και αβλαβής». Ο ιδρυτής της DeepMind, Ντέμης Χασάμπης (5), δήλωσε στον Independent τον Ιανουάριο του 2023 ότι η DeepMind μπορεί να κυκλοφορήσει αργότερα το 2023, μια ιδιωτική beta (δοκιμαστική) έκδοση του Sparrow.
Το BlenderBot της Meta
Η Meta κυκλοφόρησε το BlenderBot τον Αύγουστο του 2022. Το πρωτότυπο BlenderBot από την εταιρεία πίσω από το Facebook επικεντρώνεται στη δυνατότητα συνομιλίας, παρέχοντας σύντομες, συνομιλητικές απαντήσεις και όχι πλήρεις παραγράφους.
(;) Η Apple
Σύμφωνα με τους New York Times, η Apple εργάζεται για να αξιοποιήσει την τεχνολογία που διαθέτει, ειδικά τη Siri, για να δημιουργήσει έναν αντίπαλο του ChatGPT. Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να μοιάζει το τελικό προϊόν είναι ελάχιστες προς το παρόν.
Ποιό είναι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις;
Θα είναι το ChatGPT κοινό στα διαδικτυακά προϊόντα στο μέλλον ή είναι μια τεχνολογική καινοτομία που για πάντα θα αναζητά έναν ευρύτερο χώρο χρήσης/κερδών;
Σήμερα, η «νοημοσύνη» του βρίσκεται σαφώς ακόμα στα αρχικά στάδια, με την OpenAI να περιλαμβάνει αποποιήσεις ευθυνών σχετικά με ακατάλληλο περιεχόμενο ή λανθασμένες/ψευδαισθητικές εμφανίσεις αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το ChatGPT μπορεί να βάλει τις λέξεις σε μια συνεκτική σειρά, αλλά δεν θα κρατήσει απαραίτητα τα γεγονότα σε ορθή πορεία.
Εν τω μεταξύ, οι ανακοινώσεις AI που γίνονται viral μπορεί να είναι καλά ή κακά νέα για τους επενδυτές. Η τιμή της μετοχής της Microsoft αυξήθηκε μετά την ανακοίνωση του GPT-4, ενώ η μετοχή της Google έπεσε όταν το Bard είχε κακή απόδοση σε μια επίδειξη.
Παραπομπές
1. SimilarWeb Ltd. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 από την Or Offer στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. είναι μια ισραηλινή εταιρεία ανάλυσης ιστού που ειδικεύεται στην κυκλοφορία και την αποδοτικότητα του Ιστού. Με έδρα το Τελ Αβίβ, η εταιρεία διαθέτει 12 γραφεία παγκοσμίως. Εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2021. https://en.wikipedia.org/wiki/Similarweb.
2.AI (Artificial Intelligence). Τεχνητή νοημοσύνη.
20 Απρ. 2023
Κων-νος Παπανικολάου
Κατηγορία Θέματος
άρθρα Κων. Παπανικολάου,
Θέματα Παιδείας,
Θέματα Internet και Πληροφορικής,
Παγκοσμιοποίηση
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)
1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.
1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου