26 Απριλίου 2023

Δημοσκοπήσεις, «Δήμητρες», κυβέρνηση ηττημένων, κλειστές τράπεζες . Απλώς μας μπερδεύουν.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες γύρω από μια ΠΟΛΥ άγρια και αδιευκρίνιστη κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στον Αντώνη Μυλωνάκη - «ή εγώ ή ο Βελόπουλος» είπε στον ΣΚΑΙ ο τέως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης- σκεφτόμουν ότι: 1. Ο κ. Μυλωνάκης, λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση είναι εγκληματική οργάνωση που μπορεί να εξελιχθεί σε χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή», θα πρέπει να μας δώσει και κάποια στοιχεία γι αυτή την καταγγελία ή 2. Ο κ. Μυλωνάκης δεν ξέρει τι λέει. Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τις εκλογές;
 
Διαβάζοντας ότι « Προβάδισμα 4,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 29,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%», σκεφτόμουν ότι: 1. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λένε ό,τι θέλουν δεδομένου ότι νεότερη δημοσκόπηση της ALCO μιλάει για προβάδισμα 6,2 μονάδων της Ν.Δ. και ποσοστά 31,6 έναντι 25,4 ή 2. Κάτι πολύ στραβό βρίσκεται σε εξέλιξη και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις μέσω των δημοσκοπήσεων.
 
Όχι ότι θεωρώ αυτές τις δηλώσεις αλλά και τα «αποτελέσματα» των δημοσκοπήσεων, 40 τόσες μέρες πριν από τις εκλογές, ως ιδιαίτερα αξιόπιστο δείγμα αλλά βλέπω ένα πολύ περίεργο κλίμα. Ένα κλίμα που δεν βοηθά και τόσο τον απλό, αγνό ψηφοφόρο να οριστικοποιήσει το τι θα ψηφίσει. Απλώς τον μπερδεύει.
 
Φυσικά στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος συντελούν και οι διάφορες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη που περιλαμβάνουν περίεργες ακρότητες για κάποια «Δήμητρα» που προτείνει σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες και για κάποιον "Οδυσσέα", ένα σχέδιο που «σώζει και τα σπίτια του κόσμου». Συντελεί βέβαια και ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν» και ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχτεί μια κυβέρνηση είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτή είτε με την ανοχή του».
 
Χωρίς να μπορώ να αποκωδικοποιήσω την έννοια της «ανοχής» που είπε ο κ. Τσίπρας, συμφωνώ απόλυτα με τη θέση Μητσοτάκη ότι «Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων».
 
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί «βάζει στο τραπέζι» την κωμικοτραγική ιδέα της «κυβέρνησης των ηττημένων». Δεν καταλαβαίνω ούτε το σχόλιό του «Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με «Δήμητρες», με κλειστές τράπεζες». Αυτές οι σκέψεις του πρωθυπουργού και αρχηγού του πρώτου κόμματος είμαι σίγουρος ότι μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον απλό πολίτη που ακούει… ακούει… ακούει αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα γιατί όλοι τον μπερδεύουν.
 
Τελειώνω. Τα καθαρά λόγια και τα καθαρά πρόσωπα είναι πάντα μια έμπνευση για τον μέσο πολίτη. Ο Μητσοτάκης τα διέθετε πάντα αυτά τα προσόντα. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν συνεχώς πρώτο, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά. Ας μείνει εκεί προβάλλοντας το έργο της κυβέρνησής του. Κι ας μην παρασυρθεί σε συζητήσεις για «Δήμητρες», «Οδυσσέα», κυβέρνηση ηττημένων και τα λοιπά «Τσιπρικά» και «Βαρουφακικά». Τον πρώτο γύρο θα τον κερδίσει. Ας ασχοληθεί με τον δεύτερο.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.