20 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ

Γράφει Απόστολος Παπαδημητρίου
 
Συνήλθε πρόσφατα στην Αθήνα η στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας βρήκαν την ευκαιρία να τονίσουν για πολλοστή φορά ότι αυτή αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, αφού δεν απειλεί κανένα, δεν τόλμησαν όμως να τονίσουν ότι διαρκώς απειλείται και μάλιστα από μέλος της «συμμαχίας»! Κατά τη διάσκεψη ο πρόεδρός της τόνισε τη μεγάλη σημασία της ναυτικής βάσης της Σούδας για τους σκοπούς της «συμμαχίας». Πράγματι, ο πολύ γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Σάυρους Σουλτσμέργκερ είχε γράψει στους Ν.Υ. Times ότι οι στρατιωτκές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα έπαιξαν και παίζουν βασικό ρόλο στον έλεγχο του δρόμου προς τις πετρελαιοφόρες περιοχές και στον ανεφοδιασμό σε περίπτωση στήριξης του Ισραήλ. Τότε πολύτιμες ήταν για το ΝΑΤΟ επίσης οι εγκαταστάσεις στην Τουρκία και στην Περσία. Έχει γραφεί ότι τη Σούδα δεν αξιοποίησαν, όπως θα ήθελαν, οι Αμερικανοί κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο, επειδή η τότε δικτατορική κυβέρνηση, την οποία είχαν εγκαθιδρύσει βέβαια οι ίδιοι, αρνήθηκε να παράσχει τις διευκολύνσεις που της είχαν ζητηθεί. Με το ζήτημα ελάχιστα απασχολήθηκαν οι αναλυτές κατά τη μεταπολίτευση, επειδή δεν θέλουν να σχολιάσουν πεπραγμένα αυτού του είδους από ξενόδουλους, ωσάν οι «δημοκρατικά» εκλεγμένοι να μην είναι του ιδίου φυράματος. Πάντως η Σούδα «αξιοποιήθηκε» πλήρως από τους Γάλλους, για να καταστρέψουν από αέρος τη Λιβύη!
 
Κύλισαν τα χρόνια και η «συμμαχία» δοκιμάστηκε αρκετά κατά περιόδους. Ο μεγάλος Γάλλος ηγέτης Ντε Γκώλ βλέποντας ότι η «συμμαχία» δεν αποτελούσε μόνο δύναμη ανάσχεσης του κομμουνισμού, αλλά και δύναμη επιβολής των ΗΠΑ επί της δυτικής Ευρώπης, επιχείρησε αποστασιοποίηση. Το σύστημα εξουσίας τον ανέτρεψε μέσω του «Μάη του 68», τον οποίο ακόμη αρκετοί πολιτικοί, διανοούμενοι και άλλοι εκθειάζουν! Το ίδιο επιχείρησε, αργότερα, και δικός μας ηγέτης, όταν οι «σύμμαχοί» μας ευλόγησαν την εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου από τη «συμμαχική» μας χώρα! Βέβαια εδώ είχαμε κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης! Παρ’ αυτά η χώρα μας για να δείξει ότι όντως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, συνυπέγραψε την απόφαση για τον ανηλεή βομβαρδισμό της Σερβίας και συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ευτυχώς όχι με μαχητές. Άραγε τόλμησαν οι κυβερνώντες τότε να μην δεχθούν την αποστολή ή απλά δεν τους ζητήθηκε;  
 
Η Περσία (Ιράν) έπαψε μετά την ανατροπή του Σάχη, να αποτελεί, μέσω των βάσεών της, παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μετετράπη σε κίνδυνο για τη διεθνή ειρήνη! Εδώ και δεκαετίες αιωρείται η απειλή εισβολής στη χώρα κατά το προηγούμενο του Ιράκ, το οποίο διέλυσαν, επειδή ο αμερικανοπρόβλητος μέχρι τότε δικτάτοράς του, ο γενοκτόνος των Κούρδων, κατέστη απειλή για το Ισραήλ! Καλός ήταν όσο πολεμούσε και νικούσε τους Πέρσες! Έτσι καλοί ήταν οι αμερικανοκίνητοι Ταλιμπάν, όσο κατατρόπωναν τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν! Μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στους διδύμους πύργους, που καταρράκωσε το γόητρο των πλανηταρχών συμπληρώνοντας την άσχημα εικόνα που σχηματίστηκε με την αποχώρησή τους από το Βιετνάμ, όχι μόνο οι Ταλιμπάν αλλά όλοι οι μουσουλμάνοι έγιναν εν δυνάμει τρομοκράτες, σύμφωνα με το δόγμα Μπους! Πρόσφατα οι Αμερικανοί (και το ΝΑΤΟ) υπέστησαν και νέα δεινή ήττα με την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν, όπου ο λαός τρέπεται σε φυγή, για να διασωθεί από τους φανατικούς ομοθρήσκους του! Αλλά και η Τουρκία φαίνεται να έχει επιφέρει ρωγμές στη «συμμαχία» με την ανεξάρτητη (;) εν πολλοίς πολιτική της στη Μέση Ανατολή και την προμήθεια οπλικών συστημάτων από την απειλούσα την Ευρωατλαντική ασφάλεια Ρωσία. Ναι, ως απειλή πρόβαλε τη Ρωσία στην Αθήνα ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ! Βέβαια δεν περιμέναμε στο ανακοινωθέν να γραφεί ότι η Τουρκία δέχθηκε επίπληξη για την πολιτική της.  
 
Παράπονα έχει για τη «συμμαχία» και η Γαλλία μετά την πρόσφατη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας, καθώς η τελευταία ακύρωσε συμφωνία προμήθειας εξοπλισμού από την παραπονούμενη χώρα. Αλλά το αγγλοσαξωνικό τρίο δεν είναι δυνατό να δεχθεί ξένες παρεμβάσεις, με συνέπεια οικονομικές απώλειες. Ας περιοριστεί λοιπόν η Γαλλία στη «συμμαχία» της με τη χώρα μας, στην οποία της επιτρέπεται ακόμη να πουλάει οπλικά συστήματα, για την άμυνά της έναντι της «συμμάχου» γείτονος. «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία»! Βέβαια ο σημερινός πρόεδρος πόρω απέχει από το κύρος και τη φιλοπατρία του Ντε Γκώλ.  
 
Η Ρωσία λοιπόν αποτελεί απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια με τη σύμφωνη γνώμη και της χώρας μας, μέλους του ΝΑΤΟ. Αλλά ποια κυβέρνηση κατά το παρελθόν δεν θα υπέγραφε το ανακοινωθέν, που ήλθε έτοιμο από το Πεντάγωνο (όχι το δικό μας). Και ποια δεν θα υπογράφει παρόμοια ανακοινωθέντα στο μέλλον; Το τίμημα του να «ανήκομεν εις την Δύσιν»! Όχι βέβαια ότι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Απλά με ενοχλούν οι μεγαλοστομίες μας περί συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς ως ισότιμο μέλος! Η Ρωσία που δεν έπαψε να δέχεται προκλήσεις με την ανάφλεξη αντιπαραθέσεων στη Γεωργία και στην Ουκρανία, η Ρωσία, της οποίας ο οικονομικός στραγγαλισμός επιχειρείται μέσω του δυναμικού παιγνίου των αγωγών φυσικού αερίου, αποτελεί απειλή. Βέβαια η ενεργός παρουσία της στο πλευρό του Άσαντ, του «αιμοσταγούς» δικτάτορα, όπως η προπαγάνδα έχει επιβάλει να τον θεωρεί η δυτική κοινή γνώμη, είναι άκρως ενοχλητική για τις ΗΠΑ και τους «συμμάχους» της. Εμείς ποιο όφελος αποκομίσαμε από την απομόνωση της Συρίας, με τα πλούσια κατάλοιπα πολιτισμού των ελληνιστικών χρόνων και την εκεί παρουσία χριστιανών, που δοκιμάστηκαν από τον αμερικανοκίνητο δολοφονικό στρατό; Και ποιο όφελος θα αποκομίσουμε από τη «συμμαχία» μας με το αιμοσταγές καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, που αφού δεν επέτυχε την ανατροπή του Άσαντ, επιδιώκει τον αφανισμό του λαού της Υεμένης;  
 
Ο Αμερικανός στρατηγός αναφέρθηκε και στην πρόκληση της Κίνας! Μήπως και αυτή ετοιμάζεται να μας επιτεθεί; Στις αρχές του 20ου αιώνα Κινέζοι πατριώτες επαναστάτησαν κατά της άνευ όρων οικονομικής εισβολής των δυτικών χωρών και της Ιαπωνίας στη χώρα τους, την μέχρι πρότινος άκρως εσωστρεφή. 55 ημέρες κράτησε η εξέγερση και η πολιορκία των ξένων διπλωματικών αποστολών. Ακολούθησε εισβολή, η κατάπνιξή της και η πρόσδεση της χώρας στο δυτικό άρμα. Με την εγκατάσταση του κομμουνιστικού καθεστώτος, αφού ο λαός της υπέστη τα πάνδεινα από τους Ιάπωνες κατακτητές, γνώρισε νέες δοκιμασίες και συνεχίζει να δοκιμάζει με την αλλαγή πολιτικής και την παροχή άδειας ασυδοσίας του διεθνούς κεφαλαίου σε βάρος του. Βέβαια οι Κινέζοι ηγήτορες καυχώνται ότι ο λαός τους δεν είναι εξαθλιωμένος όπως ο ινδικός. Αυτό είναι αλήθεια. Αλήθεια όμως είναι επίσης η προς αμοιβαίο όφελος συνεργασία τους με το αδηφάγο κεφάλαιο.  
 
Ήδη όμως επί του προηγουμένου προέδρου των ΗΠΑ φάνηκε να επέρχεται ψυχρότητα στις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα, την οποία εκείνος είχε κατηγορήσει ως υπεύθυνη για την χαρακτηριζόμενη πανδημία, που μας ταλαιπωρεί. Αλλά, αφού ενοχοποιήθηκε στην αρχή κάποιο είδος νυχτερίδας, η μαύρη προπαγάνδα χάνει διαρκώς έδαφος και οι ενδείξεις ότι γίνονται έρευνες επί των ιών σε εργαστήρια πολλαπλασιάζονται. Μάλιστα, μπορεί να διεξάγονται κάποιες από αυτές στην Κίνα, όμως χρηματοδοτούνται από πολυεθνικές εδρεύουσες στις ΗΠΑ! Μήπως οι καπιταλιστές διείδαν ότι υπήρξε σφάλμα τους αν επενδύσουν στην Κίνα, η οποία με τα προϊόντα της, ακόμη και τεχνολογικής αιχμής, τείνει να επικρατήσει στη διεθνή αγορά; Κρίμα που δεν πρόλαβαν να μας εμποδίσουν να εκχωρήσουμε στους Κινέζους το πρώτο λιμάνι της χώρας μας! Ο νέος πρόεδρος της χώρας δια του αρμοδίου υπουργού επετέθη πολύ άκομψα κατά της Κίνας. Είσοδος σε νέα περίοδο ψυχρού πολέμου;  
 
Τελικά ποιοι απειλούν ποιους; 
 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.