Τελευταίες αναρτήσεις

6 Αυγούστου 2018

Ούνα φάτσα – ούνα ράτσα, η ενέργεια σαλάτα και η πολεμική εμπλοκή Τραβιάτα – ξώφαλτση.

Φώτο από Volcano Times Magazine 

Καλά δεν άκουσαν, δεν ήξεραν; 
Γιατί μας ανακατεύουν; 
Παλαιότερη δήλωση των ΗΠΑ « όποια χώρα συνεργασθεί στην διέλευση αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα επικρέμεται άνωθεν της πλάνο μελλοντικών κυρώσεων» κάπως έτσι διατυπώθηκε πολλές φορές από επίσημα χείλη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Για την Ιστορία 
είπαμε και εμείς να ξανανοιχτούμε με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και καταλήξαμε με τα μνημόνια των τοκογλύφων αγκαλιά.

Είπε και ο σουλτάνος να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια με τον Turkish Stream και βλέπει τον πληθωρισμό να απογειώνεται, την τουρκική λίρα να προσγειώνεται στα χαμηλά και το ψωμί να ανατιμάται. 

Νάσου και η Ιταλία θέλει να το παίξει πρωτοπορία στην ενέργεια και… 
«Η Ιταλία τρομάζει τους αναλυτές - Μπορεί να προκαλέσει κραχ στις αγορές τον Αύγουστο;»

«Όλο και περισσότεροι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τις οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας και προειδοποιούν ότι πιθανόν να προκαλέσει το επόμενο κραχ στις αγορές 

Ο εφησυχασμός δεν είναι μια έννοια που ταιριάζει στις αγορές και αυτό έγινε αντιληπτό για άλλη μια φορά την Παρασκευή, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 3%, με τις αγορές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση συνασπισμού, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της Κομισιόν. 

Η κυβέρνηση Conte εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των μέτρων για τα οποία έχει δεσμευθεί. 
Δεν αποκλείουν μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, να ξεσπάσει μια νέα… αυγουστιάτικη κρίση στις αγορές, με αφορμή την Ιταλία. 
Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι η μεγάλη κρίση στη Ρωσία ξέσπασε στις 17 Αυγούστου 1998, ενώ και η κρίση των subprimes στις ΗΠΑ ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου 2007. 

Δυσοίωνες οι οικονομικές προοπτικές 

Την ίδια ώρα, οι οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας είναι δυσοίωνες, καθώς η ιταλική ανάπτυξη πιθανότατα θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή της Ιταλίας (ISTAT).» http://bankingnews.gr/index.php?id=378105 

Σήμερα τα πάντα παίζονται και δρομολογούνται από τα ενεργειακά παιχνίδια. 

Με το που δρομολογήθηκε ο σχεδιασμός και η συμφωνία Ρωσίας- Τουρκίας με τον Turkish Stream και η τυχόν διέλευση του από την Ελληνική επικράτεια μέσω Δυτικής Θράκης – Μακεδονίας από τον Δεκέμβριο του 2017 επισημάναμε ότι αυτό θα έχει καταιγιστικές εξελίξεις στο Σκοπιανό και στο Βορειοηπειρωτικό γιατί οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν και όντως ..τα είδαμε όλα.

Σήμερα που δρομολογείται η ενεργειακή αυτάρκεια της Ιταλίας με ρωσικό φυσικό αέριο, τι άλλο συγκλονιστικό θα δούμε και θα αντιμετωπίσουμε;

«Κατατέθηκε στο ΥΠΕΝ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο χερσαίο τμήμα (760 χλμ. περίπου) του αγωγού Poseidon, της ελληνο-ιταλικής κοινοπραξία IGI Poseidon στην οποία μετέχουν ΔΕΠΑ 50% και Edison 50% και προορίζεται να μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ιταλία.

Είναι ουσιαστικά ο South Stream 2 και είναι η μοναδική ελπίδα να αποκτήσει η Ιταλία άφθονο και σε χαμηλό κόστος φυσικό αέριο και να μπορέσει να ανταγωνιστεί σε βιομηχανικό επίπεδο την Γερμανία που «απολαμβάνει» ήδη τον Nord Stream 1 και ετοιμάζεται να ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του Nord Stream 2.

Ο έτερος αγωγός TAP με το φυσικό αέριο (που θα έρθει) από το Αζερμπαϊτζάν, εκτός του ότι είναι μικρής χωρητικότητας εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον επαρκεί το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ για να τον διατηρήσει «ζωντανό».

Kαι αντίθετα με τον ΤΑΡ, ο South Stream 2, θα πληρώνει «ζεστό» χρήμα ως τέλος διέλευσης από την Ελλάδα, ενώ φυσικά θα υπάρχει και προνομιακά χαμηλότερη τιμή. Το ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ αντιδρούν.» Στέφανος Λαμπίρης  

http://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/

Όλα φαντάζουν όμορφα και αναπτυξιακά και μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι αγγελικά πλασμένα ενώ από πίσω τους κρύβονται οι δαίμονες της πλεονεξίας των ισχυρών γεωπολιτικών παικτών που δεν νοιάζονται αν τσαλαπατηθούν έθνη βλ. Ιστορία- σύνορα και την πληρώσουν αθώοι την νύφη.

Η τουρκία και τα ΣΤΕΝΑ σήμερα είναι το κρισιμότερο παγκοσμίως σημείον των ενεργειακών διαδρομών. 

Αν οι ΗΠΑ αντιδράσουν και ο σουλτάνος μείνει με την μπουκιά στο στόμα θα ξεσπάσει πάνω μας. 
Σήμερα οι σχέσεις ΗΠΑ και τουρκίας είναι στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού, πιο κόκκινο δεν έχει.

Λέτε κάποιοι να την ερεθίσουν σφόδρα και τότε θα γίνουν όλα σαλάτα (μπερδεμένα ) λέγοντας στους φίλους μας Ιταλούς..

- una faccia una razza – πρώτα ενεργειακή σαλάτα και ύστερα πολεμική εμπλοκή La traviata, δηλαδή «η παραστρατημένη»- ξώφαλτση

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί 

Μόνο ο Μεταμορφωθείς Σωτήρας Χριστός μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και να μας σώσει από αυτό που έρχεται. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.