Τελευταίες αναρτήσεις

6 Αυγούστου 2018

Κάηκαν και Θωκούχοι

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είναι συνακόλουθος, αναμενόμενος ο πανικός που καταλαμβάνει τους απαράσκευους και αδαείς οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν καταστροφές.

Πρόκειται περί κανόνος και οι νυν συγκυβερνώντες, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν. 
Εκείνο το οποίο προξενεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι μόνον η δεδομένη αδυναμία /ανικανότητα ετοιμότητας, για αντιμετώπιση κρίσεων.
Διαχρονικά οι - εκάστοτε- κυβερνώντες δεν ελάμβαναν ούτε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, ούτε καταστολής /αντιμετώπισης.
Άναρχη δόμηση, αυθαιρεσίες (που κάθε λίγο ενεδύοντο τον χαριστικό χιτώνα της ... νομιμοποίησης) προεκλογικές "παροχές και εξυπηρετήσεις" ψηφολεκτικές. 

Ταυτόχρονα διαμαρτυρίες από τους - εκάστοτε- αντιπολιτευόμενους οι οποίοι καυτηρίαζαν τους κυβερνώντες "παρόχους".
Χτίστηκαν -ως μη όφειλαν - σπίτια με δρόμους- αδιέξοδους. Μέσα σε δάση, πάνω στο κύμα, σε ρέματα, ποτάμια κ.ο.κ. ξεφύτρωναν ωσάν μανιτάρια αυθαίρετες οικοδομές (!...).
Ανύπαρκτες οι αντιπυρικές ζώνες και όχι μόνον.

Αποτέλεσμα, οι καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικά (ή και ανθρώπινα) φαινόμενα. Κάποτε - όπως τώρα - και νεκροί !!!.
Μάλιστα, κάθε φορά, το ίδιο ιλαροτραγικό σκηνικό.
Ουδείς -πρακτικά και όχι θεωρητικά- σχεδιασμός. Απουσία πρόληψης. Περίσσευμα όμως αλληλοκατηγοριών, πολιτικάντικης φτηνής εκμετάλλευσης.

Ετούτη τη φορά φαίνεται πως ξεπεράστηκαν κάποια όρια. 
Ακολουθήθηκε μια στρεβλή, ζαβή, ά-λογη, πανικόβλητη τακτική /πρακτική που εξέθεσε (εκτός της συμφοράς καθ' αυτήν) τους εξουσιαστές μας.
Προσπάθησαν να παραπλανήσουν (παλιά τους τέχνη κόσκινο) τον κόσμο. Να αποκρύψουν τον αριθμό και την ώρα ανεύρεσης νεκρών. Παράλληλα έστησαν μια κακόγουστη παράσταση, με προεδρεύοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπου άπαντες οι αξιωματούχοι μιλούσαν για ...κάποιους που μαζεύτηκαν σε ... κάποιο λιμανάκι. (Σ.Σ Και τι έκαναν; Έριξαν κλήρο για το ποιοί θα καούν και θα αποκρυβούν;)
Βέβαια οι δεκάδες σωροί καταμετρήθηκαν .
Ταυτόχρονα κατηγορούσαν τα ΜΜΕ ότι διέσπειραν fake news. 

Οι ειλικρινείς συγκυβερνώντες ενίστανται, απορούν και τα κατηγορούν με πάθος. 
Ίσως επειδή διαισθάνονται ότι έχουν αποκτήσει ανταγωνιστές (ΜΜΕ) που επιδίδονται σε ... αντιποίηση επαγγέλματος (παραποίησης, ψευδολογίας, υποκρισίας).

Ανακύπτουν αμείλικτα ερωτήματα (πέραν των ευθυνών αντιμετώπισης):
- Γιατί προσπάθησε να ... κερδίσει χρόνο η Κυβέρνηση;
Θα μπορούσε -και για πόσο διάστημα άραγε; - να τρενάρει την ανακοίνωση των συνανθρώπων μας, που κάηκαν ή πνίγηκαν. 
Αλλά και τι θα κέρδιζε πρακτικά, όταν βούιζαν τα ΜΜΕ; 

Νομίζω ότι επρόκειτο για αποτυχημένη επιλογή. Προφανώς άσχετοι, νοσηροί εγκέφαλοι (υπηρεσιακοί παράγοντες και Υπουργοί) επέλεξαν τον αυτοδιασυρμό τους, αλλά και του κου Πρωθυπουργού . Θέλησαν να τον ... "προστατεύσουν" ή να τον εκθέσουν; Πέτυχαν το τελευταίο. 

Γιατί προέβησαν σε καταγέλαστες δηλώσεις όπως:
1. (Υφ/γος Υγείας) "Δεν ανακοινώσαμε τους νεκρούς γιατί δεν μπήκε σφραγίδα ιατροδικαστή και γιατρού" (;).
Δηλαδή ένα απανθρακωμένο πτώμα /σωρός ή ένας πνιγμένος που εκβράστηκε ή περισυνελέγη δεν είναι ... νεκρός; 
Πρέπει να το βεβαιώσει ιατροδικαστής;

2. (Υπουργός -Συντονιστής) ως δικαιολογία - ασπίδα προστασίας του Κυβερνήτη) προέταξε το νεαρό "ανήλικο"; της ηλικίας του. Ότι τάχα επωμίσθηκε /φορτώθηκε πολλές -πολεοδομικές και άλλες - ευθύνες. 

Βέβαια στη χώρα μας ωριμάζουμε αργά. Ή και ποτέ.
Αλλά τα 44 χρόνια δεν αποτελούν πειστικό άλλοθι/δικαιολογία για καταλογισμό ανωριμότητας, ή ακαταλόγιστο ενεργειών και ευθυνών.
(Σ.Σ 30 ετών είναι ο Καγκελάριος της Αυστρίας).

Ταυτόχρονα ο κος Υπουργός πρότεινε να παραιτηθούν μέχρι και τα 2/3 των Βουλευτών ως ... ευθυνόμενων διαχρονικά!...
Εκτός κάδρου παραίτησης έθεσε τον κο Πρωθυπουργό.

(Λόγω μη καταλογισμού εξαιτίας της ηλικίας του; Ή επειδή παρασύρθηκε - ή μήπως απειλήθηκε; - και ανέλαβε την διακυβέρνηση του σκάφους;).

Ακαταμάχητη , ακατάβλητη, ακαταλαβίστικη επιχειρηματολογία. (Σ.Σ Τον προτείνω ως τον καταλληλότερο κυβερνητικό εκπρόσωπο). 

- Γιατί κατόπιν "εορτής" εξαγγέλλονται μέτρα; Ασφαλώς και ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό και οι προηγούμενοι. Όμως 3 1/2 χρόνια γιατί δεν διόρθωσαν (έστω κάπως, μερικά) από τα κακώς κείμενα; Γιατί δεν γκρέμισαν πχ αυθαίρετα, όπως εξαγγέλλουν τώρα; Και τόσα άλλα.

ΥΓ Οι πυρκαγιές δεν έπληξαν μόνον την Κινέτα και το Μάτι. Έκαψαν και ενοίκους του Μαξίμου. 
Οι ακριβείς απώλειες θα καταμετρηθούν στον επερχόμενο ανασχηματισμό. 
Η τελική αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, στις επόμενες εκλογές!...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.