12 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση υποχωρεί.

Του Γιώργου Δελαστίκ 
 
Το τελεσίγραφο του προέδρου της Κομισιόν λήγει σήμερα το πρωί στις 8.30 ώρα Βρυξελλών. Μέχρι τότε οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο δάνειο και το τρίτο Μνημόνιο πρέπει να έχουν υποβληθεί. Θα έχουν, όπως όλα δείχνουν. Νικητής θα είναι φυσικά ο Σόιμπλε. Μόνο αφού δούμε τις αποφάσεις της Ευρωομάδας θα έχουμε εικόνα τι αποφάσισε η Γερμανία για τη μοίρα των Ελλήνων. Δεν αρκούν οι προτάσεις που
θα έχει υποβάλει στους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί θα τους επιβαρύνουν κι άλλο. Οσο θέλουν. 

Οι Γερμανοί αρνήθηκαν επιδεικτικά να αναγνωρίσουν το 61,3% του «Οχι» στους όρους που ήθελαν να επιβάλουν στην πατρίδα μας. Αδιαφορούν, αν η στάση τους διογκώνει τον αντιγερμανισμό σε ευρέα κοινωνικά στρώματα της Ευρώπης. Οσο το αυξανόμενο μίσος, η απέχθεια ή η απλή αντιπάθεια κατά της Γερμανίας δεν παράγουν πολιτικά γεγονότα, το Βερολίνο θα αγνοεί αυτά τα συναισθήματα των «κατώτερων» από τους Γερμανούς λαών της Νότιας Ευρώπης. 

Επιασαν έτσι τον Τσίπρα από τον λαιμό μέσω της οικονομικής ασφυξίας που έχουν μεθοδεύσει και τον εξαναγκάζουν σε πράξεις πολιτικής ταπείνωσης. Μία από αυτές τις πράξεις είναι η παρουσίαση των προτάσεων των δανειστών ως δήθεν... ελληνικού αιτήματος! «Το ευρώ σταμάτησε να φέρνει την Ευρώπη «όλο και πιο κοντά»» τιτλοφορούσαν χθεσινό άρθρο τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στο οποίο τόνιζαν ότι «το κοινό νόμισμα έγινε... ρόπαλο» που χρησιμοποιούν οι δανειστές εναντίον της χώρας μας και η Ελλάδα εναντίον των δανειστών. «Το κοινό νόμισμα της Ευρώπης πέρασε μια γραμμή που θα μπορούσε να το στιγματίσει για πάντα» έγραφε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα. «Δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα κάποια από τα σημαντικά ιδανικά που βρίσκονται πίσω από το ευρώ» υπογραμμίζουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». 

Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδειχθεί ότι «έσπασε» κάτω από την επίδραση της γερμανικής «φάλαγγας» στην ελληνική οικονομία και υποκύψει άνευ όρων στις απαιτήσεις του Βερολίνου, δεν πρόκειται να ελπίζει ότι θα διατηρήσει το πρωθυπουργικό αξίωμα. Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν τον ανατρέψουν. Προς παραδειγματισμό όλων των λαών της Ευρωζώνης, ώστε να μην τολμήσει κανένας να παρακούσει στο μέλλον τις εντολές τους! 

Το γερμανικό περιοδικό «Φόκους» στο τεύχος αυτής της εβδομάδας (τεύχος 28/2015, σελίδα 30) είναι άκρως αποκαλυπτικό ακόμη και στο θέμα με ποιον θα ήθελαν να τον αντικαταστήσουν. «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει» - Ο πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης θεωρείται από πολλούς Ευρωπαίους ως ελπίδα» γράφει το γερμανικό περιοδικό και συνεχίζει στο ρεπορτάζ του: «Τώρα λέει ο Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας έβαλε την καριέρα του πάνω από την τύχη της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει»»!

Δεν αρκείται όμως το απωθητικά δεξιό «Φόκους» να... διώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεχίζει γράφοντας επί λέξει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «είναι ένας Ελληνας τον οποίο πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα έβλεπαν ως πρωθυπουργό με μεγάλη χαρά σε περίπτωση νέων εκλογών ή ανανεωμένου σχηματισμού κυβέρνησης στην Αθήνα - ως πραγματιστή φιλικά διακείμενου προς μεταρρυθμίσεις, αποφασισμένου φίλου και σωτήρα του ευρώ»!!! 

Δεν γνωρίζουμε αν τα σχέδια των Γερμανών θα ευδοκιμήσουν, αν θα κατορθώσουν να μετατρέψουν όλες τις επιθυμίες τους σε πραγματικότητα. Αυτό θα το δούμε. Μας έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας με επικεφαλής τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει καγκελάριος μετά την Ανγκελα Μέρκελ, επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μας έχει προκαλέσει κατάπληξη το γεγονός ότι ο Μάρτιν Σουλτς, από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, προβαίνει συνεχώς σε δημόσιες δηλώσεις απαιτώντας να διώξει ο πρωθυπουργός τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου και να προσλάβει στη θέση του το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη! Ούτε που νοιάζει τον Γερμανό Σουλτς ότι με αυτήν τη στάση του κατεξευτελίζεται το κύρος του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Δρα μόνο ως Γερμανός!



Εντύπωση μας έκανε και το πάντα υψηλής πολιτικής αισθητικής εξώφυλλο του πιο φιλελεύθερου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Με φωτομοντάζ έχει τη Μέρκελ να κάθεται πάνω σε άτακτα ριγμένα κομμάτια αρχαιοελληνικών κιόνων. «Η κυρία των ερειπίων (!)» είναι ο τίτλος του εξωφύλλου. Ο υπότιτλος είναι προειδοποίηση: «Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η καγκελαρία της Μέρκελ». Τελεία και παύλα. 

Πηγή:  ethnos.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.