11 Αυγούστου 2024

Αγγλίδα γιαγιά συνελήφθη για την προτίμηση στο "ελαφρύ και γλυκό" τσάι και κατηγορείται για μισαλλοδοξία

Οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν ότι τα εμπρηστικά σχόλιά της ήταν δυνητικά επιζήμια για τις μειονοτικές ομάδες.
 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
9 Aυγούστου 2024 | Kyle Kissinger (καμία σχέση) | Διαβάστε το εδώ 
 
**West Yorkshire, Ηνωμένο Βασίλειο** - Σε μια σοκαριστική επίδειξη αγγλικής τυραννίας, η 99χρονη Mildred Gallagher βρέθηκε στο επίκεντρο ενός εθνικού σκανδάλου αφού εξέφρασε την προτίμησή της για το "ελαφρύ και γλυκό" τσάι. Η Gallagher, μια ισόβια κάτοικος του West Yorkshire, δημοσίευσε ένα ευχάριστο μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέροντας: "Ένα φλιτζάνι Earl Grey ελαφρύ και γλυκό, είναι ένας ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου!".
 
Αυτή η φαινομενικά αθώα ανάρτηση τράβηξε την προσοχή των τοπικών αρχών, οι οποίες έφτασαν στο σπίτι της Gallagher τις πρώτες πρωινές ώρες, ανησυχώντας ότι η γνώμη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναίσθητη και με διακρίσεις απέναντι στις μαύρες και καφέ μειονοτικές ομάδες. Και με τις φυλετικές εντάσεις και τις διαμάχες που επικρατούν σήμερα σε όλη την Αγγλία λόγω της μαζικής μετανάστευσης, η αστυνομία έκρινε απαραίτητο να αναλάβει άμεση δράση.
 
Η Gallagher, η οποία δεν είχε ποτέ ούτε μια κλήση για παρκάρισμα, έμεινε άναυδη όταν οι αστυνομικοί μπήκαν με τη βία στο σπίτι της, ξυπνώντας την από τον ύπνο. "Δεν πίστευα στα μάτια μου", διηγήθηκε αργότερα από το κρεβάτι του νοσοκομείου. "Φώναζαν και κουνούσαν τα γκλομπ τους σαν να ήμουν ληστής τράπεζας!".
 
Η αστυνομία, σε μια επίδειξη επιθετικής τακτικής ανάκρισης, απαίτησε από την Gallagher να ανακαλέσει τη δήλωσή της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, καθώς και να υποβληθεί σε 10 χρόνια εκπαίδευσης/επανεκπαίδευσης ευαισθησίας παρά την προχωρημένη ηλικία της. Όταν εκείνη αρνήθηκε ψύχραιμα, επικαλούμενη το δικαίωμά της στις προσωπικές προτιμήσεις και την ελευθερία του λόγου, η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία. Τα κουνημένα πλάνα από κινητό τηλέφωνο που τράβηξε η Mildred δείχνουν την αντιπαράθεση να κλιμακώνεται σε βίαιο καβγά, κατά τη διάρκεια του οποίου ο 1,80 μ. και 80 κιλά αστυνομικός George Paterson της έδωσε ένα παλούκι μέσα από ένα φλεγόμενο τραπέζι και την χτύπησε με το σώμα του πάνω σε ένα κρεβάτι από συνδετήρες.
 
Το αστυνομικό τμήμα υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, δηλώνοντας ότι η προτίμηση της Gallagher για "ελαφρύ και γλυκό" τσάι θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσβλητική, ενώ η προτίμησή της για τα δυνατά φύλλα τσαγιού θα μπορούσε να αποξενώσει τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους άνδρες. "Πρέπει να προστατεύσουμε την ευαίσθητη ισορροπία της κοινωνίας μας", δήλωσε ο επιθεωρητής Nigel Scumington. "Οποιαδήποτε απόκλιση από τις παραδοσιακές αξίες, ειδικά μια τόσο εμπρηστική όσο η επιλογή πολύ γάλακτος και ζάχαρης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Και η ζημιά που προκάλεσε στους γλουτούς του αστυνομικού Paterson περνώντας μέσα από το τραπέζι ήταν ασυγχώρητη".
 
Το περιστατικό τράβηξε τη διεθνή προσοχή, με επιφανείς δεσπότες και δικτάτορες από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα να επαινούν ανοιχτά την προσέγγιση της Βρετανίας στην ελευθερία του λόγου. "Ζηλεύουμε το επίπεδο ελέγχου τους", δήλωσε ανώνυμος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. "Ακόμα και εμείς δεν συλλαμβάνουμε τόσους πολλούς πολίτες που μιλούν. Και αυτό το χτύπημα στο σώμα της γερο- Mildred ήταν το κερασάκι στη φασιστική τούρτα".
 
Η σύλληψη της Mildred Gallagher προκάλεσε διεθνή συζήτηση για τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την άνοδο του αυταρχισμού στη Βρετανία. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η χώρα έχει υιοθετήσει την τυραννία, στοχοποιώντας πολίτες που εκφράζουν απόψεις επικριτικές για την κυβέρνηση ή προστατευόμενες κατηγορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
"Αυτή δεν είναι η Βρετανία στην οποία μεγάλωσα", παραπονέθηκε η εγγονή του Gallagher, Emily. "Έχουμε γίνει ένα έθνος όπου η έκφραση μιας απλής προτίμησης μπορεί να οδηγήσει σε βάναυσες συνέπειες. Τι απέγινε η ελευθερία και η ανεκτικότητα;"
 
Σε μια πικρή ειρωνεία, οι ίδιες οι ενέργειες που προορίζονταν για την καταστολή της διαφωνίας ριζοσπαστικοποίησαν τη Mildred Gallagher. Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα μυστικό δίκτυο, το "The Old Bag Underground", με στόχο την υπονόμευση του κατεστημένου και της μοναρχίας. "Με ώθησαν σε αυτό", δήλωσε η Mildred, ρυθμίζοντας την οδοντοστοιχία της. "Αν η έκφραση προτίμησης στο τσάι είναι έγκλημα, τότε θα αγωνιστώ για το δικαίωμα να επιλέγουμε τα ροφήματά μας με ηρεμία. Αυτός είναι ένας λόφος στον οποίο θα πεθάνω, και πιθανότατα δεν θα αργήσω να πεθάνω".
 
Η τραγική δοκιμασία της Mildred Gallagher χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζει η ελευθερία του λόγου σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Το δικαίωμα να εκφράζει κανείς τις σκέψεις, τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις του -όσο ασήμαντες ή αμφιλεγόμενες κι αν είναι- αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και μιας ελεύθερης κοινωνίας. Όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να αστυνομεύει τις απόψεις και να τιμωρεί τη διαφωνία, ανοίγει την πόρτα στην τυραννία, όπου ο φόβος και η καταπίεση αντικαθιστούν το διάλογο και την κατανόηση. Καθώς η Mildred Gallagher αναρρώνει από τα τραύματά της, το έθνος μένει να παλέψει με τις συνέπειες της σύλληψής της. Θα συνεχίσει η Βρετανία σε αυτό το μονοπάτι του δρακόντειου ολοκληρωτισμού ή η κατακραυγή θα οδηγήσει σε μια επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Ποιες είναι οι δικές σας προβλέψεις; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!
 
Δικτυογραφία:
English Grandmother Arrested for "Light and Sweet" Tea Preference, Accused of Bigotry



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.