17 Αυγούστου 2024

Όταν (δεν θα) υπάρχουν τα δέντρα που προσκύνησαν την Παναγία

Δεκαπενταυγουστιάτικες σκέψεις για τον Ανάποδο Κόσμο μας με αφορμή ένα χωρίο από το βιβλίο «Ο αιώνιος άνθρωπος» του G. K. Chesterton
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
«Ο άνθρωπος είναι εκείνος που βλέπει έναν κόσμο οργανωμένο κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο, έναν κόσμο που μοιάζει να υπακούει σε ορισμένους κανόνες, ή έστω σε ορισμένες επαναλήψεις. Ο άνθρωπος είναι αυτός που βλέπει γύρω του μιαν αρχιτεκτονική του φυτικού βασιλείου, η οποία δεν αναπτύσσεται τυχαία, ούτε στα τυφλά, αλλά μοιάζει να οργανώνεται από αόρατα χέρια ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο και αυστηρό σχέδιο ή πρότυπο.
 
Κάθε φυτό, κάθε λουλούδι, ακόμα και η πιο ταπεινή μαργαρίτα του αγρού ή η πικραλίδα, μοιάζει να υπακούει σε έναν σκοπό, ένα λαμπρό και θαυμαστό σκοπό. Στο ίδιο το σχήμα των πραγμάτων φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω από την απλή ανάπτυξη, κάτι που μπορούμε να το ονομάσουμε τελικό αίτιο του λουλουδιού. Είναι πραγματικά ένα βασίλειο. Αυτή εδώ η εντύπωση, λανθασμένη ή όχι, πρέπει να επηρέασε βαθύτατα αυτή τη φυλή σκεπτόμενων όντων που διαφεντεύουν τον υλικό κόσμο. Τους επηρέασε τόσο, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους σκέφτηκαν, σωστό ή λάθος, πως ολόκληρο το σύμπαν υπακούει όπως το δέντρο, σε ένα σχέδιο, πως έχει έναν τελικό σκοπό και πως είναι και αυτό κάτι σαν βασίλειο.
 
Όμως, καθώς αυτά τα σκεπτόμενα πλάσματα ακολούθησαν τις σκέψεις τους έως τις έσχατες συνέπειές τους, φάνηκε ότι η έννοια του σχεδίου έφερε μαζί της και μιαν άλλη, πιο συνταρακτική, σχεδόν τρομακτική ιδέα. Εφόσον υπάρχει σχέδιο, σκέφτηκαν, τότε πρέπει κάποιος να το συνέλαβε και να το σχεδίασε.
 
Κι αυτός ο παράξενος κάποιος, αυτός ο ξένος, πρέπει να είναι συνάμα και φίλος. Ένας μυστηριώδης ευεργέτης που προϋπήρχε των ανθρώπων, που έπλασε τα δάση και τους λόφους για τον άνθρωπο, και έπλασε την ανατολή όπως ένας καλός υπηρέτης ανάβει το τζάκι σαν ξημερώσει για να ζεστάνει το δωμάτιο για τον αφέντη του.
 
Τα παραπάνω υπέροχα λόγια, μέσα από τα οποία ξεδιπλώνεται το επιχείρημα ότι η πατρότητα του κόσμου τούτου ανήκει στον Αόρατο Φίλο του ανθρώπου, προέρχονται από τον προικισμένο απολογητή του Χριστιανισμού Γκίλμπερτ Τσέστερτον (Gilbert Keith Chesterton, 1874-1936). Τα έγραψε στο υπέροχο βιβλίο του «Ο αιώνιος άνθρωπος» (εκδ. Ιωνάς, μτφ.: Γ. Δ. Ιωαννίδης, Αθήνα 2021, σελ. 424).
 
Ένα πρόσθετο επιχείρημα υπέρ της πατρότητας (αλλά και της καλλιγραφίας) του Αόρατου Φίλου μας είναι ότι, όταν η Υπεραγία Θεοτόκος έλαβε την πληροφορία ότι ήγγικεν η ώρα της Κοιμήσεώς της και ανέβηκε στο όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, τα δένδρα έγειραν και την προσκύνησαν!1
 
Παναγία η Επτάσπαθη: Ένα από τα 501 θεοτοκονύμια της Παναγίας
 
Αν ο Τσέστερτον ζούσε στην εποχή του 21ου (απατ)αιώνα, βιώνοντας το ετήσιο ολοκαύτωμα των δασών μας δεν αποκλείεται να μπορούσε να αποδείξει με παραπλήσιους λογικούς συλλογισμούς ότι: 
 
οι εμπρησμοί οφείλονται σε ένα ανάποδο σχέδιο των σκοτεινών εκείνων δυνάμεων που πολεμούν λυσσαλέα τον Αόρατο Φίλο μας, κατασκευάζοντας λεγεώνες δαιμόνων καθοδηγούμενες από τον Αόρατο Εχθρό, δηλ. τον βασιλέα του ανάποδου κόσμου, κονοτλογίς: τον διάβολο!
 
Το σχέδιο της καμένης γης και η αντικατάσταση των πράσινων δασών με τις αηδιαστικές πλαστικούρες της δήθεν «πράσινης (στην πραγματικότητα: κατάμαυρης) ανάπτυξης» μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί ότι:
αποσκοπεί στο να εξαφανισθούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ποιος έχει την πατρότητα αυτού του κόσμου, ποιος εδημιούργησε αυτήν την θεσπέσια και τέλεια Φύση!
 
Όταν, λοιπόν, και ο τελευταίος πράσινος πνεύμονας θα έχει αντικατασταθεί από ανεμογεννήτριες και το χώμα από το οποίο δημιουργήθηκαν οι πρωτόπλαστοι θα έχει καλυφθεί από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά, τότε ο σύγχρονος μαζάνθρωπος θα εξωθηθεί να σβήσει για πάντα τον Αόρατο Φίλο από το μυαλό του και την μνήμη, η οποία του παρεδόθη μέσω του DNA των Πρωτοπλάστων!
 
Σημειωτέον ότι ο Τσέστερτον συνέθεσε το 1925 τον «Αιώνιο Άνθρωπο» (The Everlasting Man), για να αποδομήσει τις εωσφορικές σαχλαμάρες που είχε ξεβράσει πέντε χρόνια νωρίτερα ο αρχινεοταξίτης και άθεος Χέρμπερτ Τζωρτζ Γουέλς στο δικό του βιβλίο «Το περίγραμμα της Ιστορίας» (The Outline of History, 1920).
 
Για όσους δεν γνωρίζουν τον φρικτό ρόλο που έχει παίξει ο Γουελς σε βάρος της ανθρωπότητας, ίσως τους φανούν χρήσιμες οι εξής πληροφορίες: 
 
Ο κύριος αυτός είχε παρακολουθήσει τις διαλέξεις ενός κορυφαίου καθηγητή βιολογίας του 19ου αιώνος, του επονομαζόμενου «μπουλντόγκ του Δαρβίνου» Τόμας Χένρι Χάξλεϋ, παππού του συνήθους υπόπτου Άλντους Χάξλεϋ, δηλ. του συγγραφέως του δυστοπικού μυθιστορήματος «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος». Αδελφός του Άλντους Χάξλεϋ ήταν ο ευγονιστής Τζούλιαν Χάξλεϋ, ο οποίος μίλησε πρώτος απ’ όλους το 1957 για «Διανθρωπισμό» σε ένα ομότιτλο άρθρο του (“Transhumanism”, Journal of Humanistic Psychology, σελ. 73 επ.), στο οποίο πραγματευόταν το ζήτημα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της εξέλιξης του ανθρώπου.
 
Ο Χάξλεϋ και ο Όργουελ, δύο από τους πιο προβεβλημένους αντι-Ευαγγελιστές του Άρχοντα του Σκότους, ήσαν οι προστατευόμενοι του πολυγραφότατου Χ. Τζ. Γουέλς, ο οποίος αρχικά το 1928, στο βιβλίο του «Η ανοιχτή συνωμοσία» («The Open Conspiracy»), μιλούσε για μια επιστημονική ελίτ που θα είχε ως αποστολή την εξάλειψη της φτώχειας και των πολέμων, και ακολούθως το 1940, στο βιβλίο του «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων» («The New World Order») περιέγραψε το σχέδιο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης, παραδεχόμενος ότι η ευόδωσή του θα απαιτήσει πολύ χρόνο, διότι θα πρέπει να υλοποιηθεί σταδιακά.
 
Όπως, λοιπόν, είχε σχέδιο ο Δημιουργός και Αόρατος Φίλος μας, έτσι είχε σχέδιο και ο Αόρατος Εχθρός και μαστροχαλαστής της Φύσης και της ανθρωπότητας, ο οποίος μιμείται από την ανάποδη τα έργα του πρώτου.
 
Σε όποιον δεν αρκεί το επιχείρημα του ολοκαυτώματος των δασών, για να πεισθεί ότι οι Νεοταξίτες υπηρετούν τον Αόρατο Εχθρό (δηλ. τον Σατανά), καλείται να συνεκτιμήσει ένα δεύτερο, ανατριχιαστικό επιχείρημα που μπορεί να διατυπωθεί με βάση ένα άλλο σημείο από το προπαρατεθέν απόσπασμα του «Αιωνίου Ανθρώπου». 
 
Ας ξαναθυμηθούμε την υπέροχη φράση του Τσέστερτον:
[Ο μυστηριώδης ευεργέτης μας] έπλασε την ανατολή όπως ένας καλός υπηρέτης ανάβει το τζάκι σαν ξημερώσει για να ζεστάνει το δωμάτιο για τον αφέντη του.  
 
Gilbert Keith Chesterton, 1874-1936
 
Επομένως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι, οι, πάντοτε ανάποδα σκεπτόμενοι και ενεργούντες, σατανοκίνητοι ινστρούχτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων (και, ταυτοχρόνως, πανάθλιοι διαχειριστές του πλανήτη) θέλουν να κρύψουν τον Ήλιο μέσω της γεωμηχανικής2, προκειμένου να αναχαιτίσουν την προπαγανδιζόμενη ως ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή! 
 
Αυτός που χρηματοδοτεί το έργο για να κρύψει τον ήλιο δεν είναι άλλος από εκείνον που χρηματοδότησε και την παρασκευή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού (και όχι μόνο): Είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπο-Σατανάς Μπιλ Γκέιτς, ο δήθεν μέγας φιλάνθρωπος!3
 
Κακά τα ψέματα: Ο πόλεμος που διεξάγεται κατά την τρίτη δεκαετία του 21ου (απατ)αιώνα από τον Αόρατο Εχθρό εναντίον του Αόρατου Φίλου μας, αυτή η μισάνθρωπη θεομαχία, φαίνεται πως έχει εισέλθει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση.
 
Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής εγρήγορση από όλους τους λαούς. Ίσως να μην είναι πολύ μακριά η στιγμή που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του ο καταδικασμένος να κατατροπωθεί Αντί-χριστος, που, όπως μαρτυρεί και το όνομά του, τα συλλαμβάνει και τα εκτελεί όλα με ανάποδο τρόπο, αφού είναι το ανταγωνιστικό-πιθηκίζον κακέκτυπο του Χριστού.
 
Σημειώσεις 
 
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.
ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΥΡ ΘΑ ΡΙΧΘΟΥΝ......
Επ ευκαρία
Μια παράδοση περί επισκέψεως της ΥπεραγίαςΘεοτόκου στην Κύπρο και ειδικά στο Κίτιο, για συνάντηση του Λαζάρου. Η παράδοση αυτή , αγιορείτικης προελεύσεως, αναφέρει ότι ο Λάζαρος εθλίβετο πολύ που δεν έβλεπε τη Μητέρα του Κυρίου. Γι αυτό, ύστερα από σχετική συνεννόηση, έστειλε πλοίο στην Παλαιστίνη και την παρέλαβε μαζί με τον ευαγγελιστή Ιωάννη και άλλους μαθητές, για να τους φέρει στην Κύπρο. Πριν φθάσουν όμως εδώ μεγάλη τρικυμία και ενάντιος άνεμος τους παρέσυρε μέχρι το βόρειο Αιγαίο, στις ακτές του όρους Άθω (δηλαδή του Αγίου Όρους). Εκεί η Παναγία, μετέστρεψε στη χριστιανική πίστη τους ειδωλολάτρες κατοίκους και ζήτησε από τον Υιόν Της σκέπη και προστασία για όσους θα ασκούνται χριστιανικά στο όρος τούτο. Επειτα αναχώρησε και έφθασε, επί τέλους, στην Κύπρο, στο Κίτιο, όπου συνάντησε το Λάζαρο, στον οποίο έφερε δώρο επισκοπικό ωμοφόριο και επιμανίκια, τα οποία είχε κάμει με τα ίδιά της τα χέρια. Και αφού ευλόγησε την κατά Κίτιον Εκκλησία επισκέφθηκε τον Κύκκο όπου έμελλε να κτισθεί μεγαλοπρεπής ναός και αφού ευλόγησε πιστούς Χριστιανού οι οποίοι υποκλίθηκαν μαζί με τα δέντρα της περιοχής, επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα.

« Την Κύπρο σώστε, Ω! Θεέ, Χριστέ μας,/ τζιαί συ Τζιυκκώτισσα Παναγιά μας/ Εσύ της Κύπρου η μάνα Παναγιά, που απ΄την Κύπρο,/ όταν πέρασε,ςτον Άη Λάζαρο να δείς,/ πάνου στου Τζιύκκου τα βουνά μαζί,/ τ΄ ανεβήκατε για να βλογήσετε,/ πιστούς Χριστιανού Κυπραίους,/ τα πεύκα ούλλα λύγισαν τζιαί υποκλιθήκαν./ Έλα πίσω Παναγιά μας, συγχώρεση να δώσεις,/ για τις αμαρτίες μας τζιαί τούτην μόνον την φοράν,/ τους βάρβαρους θε να λυγίσεις τζιαί γονατίσεις,/ στα τιμημένα χώματα της Κύπρου, να θεοκαρβουνιάσουν,/Αυτοί οι βάρβαροι που αμάχους κατάκαψαν,/ εκκλησιές λεηλατήσαν, ιερά και όσια καταπατήσαν…/……… Α.Α. Απόσπασμα.
Αναδημοσίευση με πρόσθετα σχόλια από Τόνια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.