31 Αυγούστου 2024

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια αναδείξαμε πολλές άγνωστες πτυχές του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου Siemens, αλλά και τις πολλές στενές σχέσεις που διατηρούσε η πολυεθνική Siemens με την οικογένεια Μητσοτάκη!
 
Με την σημερινή ευκαιρία, αυτής της εξωφρενικής δικαστικής απόφασης, θα ήθελα να σας θυμίσω κορυφαία σημεία που είχα αποκαλύψει σε άρθρα μου, όπως στο άρθρο “Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη και στη μέση Siemens και Novartis” στις 10 Φεβρουαρίου 2020!
 
Παρακάτω ένα απόσπασμα αυτού του άρθρου μου:
 
Εμείς σήμερα θα προσθέσουμε και άλλη μια ισχυρή παράμετρο που ήδη παίζει υπόγεια και θα έχει ενδεχομένως απρόβλεπτες παραμέτρους στην κυβέρνηση…
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δικαστικό ρεπορτάζ, αναμένεται να καθαρογραφτεί (περί τις αρχές Μαρτίου) η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens! Μια απόφαση που ήταν καταδικαστική για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και για τον Χάινριχ φον Πίρερ, τον πρώην πρόεδρο της Siemens AG παγκοσμίως. Ο οποίος υπήρξε επί πολλά έτη σύμβουλος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αλλά και του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.
 
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, να πούμε ότι ζει μόνιμα από το 2009 στο Μόναχο (όταν πέταξε στην ελευθερία, αφού είχε ξεσπάσει το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και με ΥΠΕΞ την Ντόρα Μπακογιάννη) απολαμβάνοντας της “ασυλίας” που του παρέχει η Άγκελα Μέρκελ! Να τονίσω επίσης, πως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκέπτεται τακτικά μια περιοχή που παλαιότερα δεν επισκεπτόταν. Η περιοχή αυτή είναι η Tuerkenstrasse (τούρκικη συνοικία)! Και στο σημείο αυτό ας θυμίσω, ότι η πρώην σύζυγος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με την οποία απέκτησαν τα δυο παιδιά, ήταν Τουρκάλα! Ο δε πατέρας της, υπήρξε Πρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιμελητηρίου στην Άγκυρα και ο οποίος λεγόταν Ντεμιρέλ και επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας, διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Στο Μόναχο ζει και ο Χάινριχ φον Πίρερ!
 
Έτσι μόλις καθαρογραφτεί η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χάινριχ φον Πίρερ, θα επιδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, που θα έχει την υποχρέωση να την αποστείλει στο αντίστοιχο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας και στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων των δυο χωρών, να ζητήσει τη σύλληψη των δυο ανδρών και την εκτέλεση των ποινών, που δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα!
 
Ο Χάινριχ φον Πίρερ, πέραν των άλλων που αναφέρω παραπάνω, υπήρξε πολύ στενός φίλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Σε αυτήν την στενή σχέση εντάσσεται και η παρασημοφόρηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Χάινριχ φον Πίρερ στις 21 Αυγούστου 2004! Μια παρασημοφόρηση που επιμελήθηκε ο τότε πανίσχυρος Μιχάλης Χριστοφοράκος!
 
Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”.
 
Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας, αλλά και παγκοσμίως! Ο οποίος μέσω των “μαύρων” ταμείων της Siemens Ελλάδος, έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο, αυξάνοντας τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας…
 
Σε αυτή την κλειστή εκδήλωση όμως, ήταν – τυχαία φυσικά – προσκεκλημένος και ο τότε Βουλευτής της ΝΔ και σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι!
 
Τα παραπάνω για ακόμη μια φορά έγραφα σε άρθρο μου στις 3 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο: Στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης η Siemens
 
Αλώβητη η Siemens και έτοιμη να κάνει δυναμικό Comeback στην ελληνική αγορά…
 
Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα; Όλοι αθώοι! 
 
Αφού μόλις (πριν λίγες μέρες) αποδείχτηκε η απόλυτη χειραγώγηση και της γερμανικής Δικαιοσύνης, με την απόφαση όνειδος και με την οποία η Siemens απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση για καταβολή αποζημίωσης στο ελληνικό δημόσιο (ο ΟΤΕ όταν διαπράχτηκαν τα οικονομικά – πολιτικά εγκλήματα ανήκε στο ελληνικό Δημόσιο)!
 
Όταν μάλιστα στην Ελλάδα είχαμε δικαστικές αποφάσεις για δωροδοκίες και καταδίκες (Τάσου Μαντέλη – Υπουργού του ΠΑΣΟΚ) και πολυετείς ποινές (Μιχάλη Χριστοφοράκου – Γενικού Διευθυντή και Ηλία Γεωργίου – Γενικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens)!
 
Παρ΄ όλα αυτά η ελληνική δικαιοσύνη και ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος φρόντισαν με τον ευεργετικό νόμο Τσίπρα να παραγράφουν τα πάντα!
 
Όλως τυχαίως λοιπόν και αφού είχαν περάσει 14+ χρόνια στη Γερμανία, το δικαστήριο του Μονάχου, λίγες μέρες πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα στο κατακαλόκαιρο δηλαδή, αποφάσισε πως η Siemens δεν χρωστάει δεκάρα τσακιστή στον ΟΤΕ!
 
Αφού έτρεχαν αγωγές εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του ΟΤΕ! 
 
Να δούμε λοιπόν τι θα πράξει σήμερα ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, όταν τον Σεπτέμβριο επιβάλλεται να καταθέσει ο Οργανισμός τρεις εφέσεις διεκδίκησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ! 
 
Δυο κατά της Siemens, μια στην Ελλάδα για 28 εκατομμύρια και μια στο Μόναχο για 68 εκατομμύρια! Αλλά και μια κατά της Ιντρακόμ στην Ελλάδα για 27 εκατομμύρια!
 
Ξανανοίξαμε και σας περιμένουμε, θα δηλώσουν Έλληνας Πρωθυπουργός και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας… 
 
Εδώ όμως βρίσκεται η μεγάλη αποκάλυψη! 
Στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ποια χώρα τιμάται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;
 
Μα η πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens! Η βιομηχανική ναυαρχίδα της Γερμανίας, που στην Ελλάδα έχει μαυρισμένο όνομα! 
 

Έτσι, προφανώς, με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη η Siemens ανακοινώνει στα Social Media την εκεί παρουσία της και ανεβάζοντας δυνατό κλιμάκιο στη συμπρωτεύουσα! 
 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Θεσσαλονίκη θα παραβρεθεί και ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό! 
 
Ξεχνώντας βέβαια οι πάντες, τα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα διαφθοράς, με πρώτον τον Έλληνα Πρωθυπουργό, που τόσο αγαπάει αυτός και η οικογένεια του την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens!
 
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως με Υπουργό των Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη πέταξε στην ελευθερία ο CIO της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος!
 
Το ρεύμα από τις εδώ ανεμογεννήτριες προορίζεται για την Γερμανία…
 
Αλλά δεν μας φτάνει μόνο η Siemens! Έχουμε και τις ανεμογεννήτριες! Την παθολογική αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη! Και όπου καταστρέφονται δάση, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες!
 
Όμως παρακολουθείστε παρακάτω τι αποκάλυψε η Πρόεδρος του Επιμελητήριου Περιβάλλοντος και Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ, μιλώντας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο!
 
«Για την πράσινη ενέργεια μέσω του αέρα, στην Ελλάδα συνεχίζουν και εγκρίνονται αιολικά πάρκα καθώς το ρεύμα αυτό δεν προορίζεται για την χώρα μας αλλά για χώρες όπως την Γερμανία όπου ο φυσικός πλούτος τους διατηρείται ενώ στην χώρα μας καταστρέφονται δάση και σημαντικά οικοσυστήματα για να τοποθετηθούν νέες ανεμογεννήτριες. Παρότι έχουμε ήδη καλύψει τα αιτήματα της Ε.Ε. για την πράσινη ενέργεια μέσω του αέρα!»!
 
Επίσης τοποθετήθηκε λέγοντας πως:
«την καταστροφή του δασικού πλούτου προκαλεί η τοποθέτηση ανεμογεννητριών με την διάνοιξη δρόμων καθώς ακόμη και μετά την πάροδο ετών, που καθιστούν τις ανεμογεννήτριες μη λειτουργικές και βάση νόμου οι εταιρίες ΔΕΝ υποχρεούνται καν να τις απομακρύνουν»!
 
Είπατε κάτι; Πώς δεν άκουσα;
Ότι με τα Μνημόνια είμαστε πλέον κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.