18 Ιουλίου 2024

Οι ελβετικές αρχές απομακρύνουν έφηβη κοπέλλα από την οικογένειά της, επειδή οι γονείς αρνήθηκαν να εγκρίνουν τη «μετάβαση» φύλου

Ένα έφηβο κορίτσι χωρίστηκε από τους γονείς της για περισσότερο από ένα χρόνο, αφού αντιτάχθηκαν στη «μετάβαση» φύλου της και αναζήτησαν φροντίδα ψυχικής υγείας για την κόρη τους, απορρίπτοντας τους αναστολείς της εφηβείας και την προσπάθεια του σχολείου να την «μεταβεί» κοινωνικά. 
 
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
 
Η έφηβη κόρη γονέων που κατοικούν στη Γενεύη της Ελβετίας, έχει χωριστεί από την οικογένειά της για περισσότερο από ένα χρόνο, αφού οι γονείς της αντιτάχθηκαν στη «μετάβαση» φύλου της.
 
Η υπόθεση, που εκτυλίσσεται επί του παρόντος στα ελβετικά δικαστήρια, επικεντρώνεται στους γονείς που ανταποκρίθηκαν στους αγώνες ψυχικής υγείας της κόρης τους, η οποία εξέφρασε «σύγχυση φύλου», με φροντίδα και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της λήψης φροντίδας ψυχικής υγείας για αυτήν.
 
Ανησυχώντας ότι η κόρη τους πιεζόταν να πάρει βιαστικές και δυνητικά μη αναστρέψιμες αποφάσεις, απέρριψαν τους «αναστολείς της εφηβείας» και απέρριψαν ρητά την προσπάθεια του σχολείου της να την «μεταβεί κοινωνικά». Το σχολείο αγνόησε το ρητό αίτημα των γονέων.
 
Επειδή επιδιώκουν να προστατεύσουν την υγεία και την ευημερία της κόρης τους, αντιμετωπίζουν τώρα μια νομική αντιπαράθεση σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως γονείς να φροντίζουν το παιδί τους, το οποίο, διαμένει σε κυβερνητικό καταφύγιο, και ενθαρρύνεται να ακολουθήσει επικίνδυνες ιατρικές παρεμβάσεις στη «μετάβαση».
 
Για λόγους ασφαλείας και για την προστασία των παιδιών τους, οι γονείς μιλούν ανώνυμα.
 
Ο πατέρας είπε:
 
Η ιστορία είναι πραγματικά ένας εφιάλτης. Οι ελβετικές αρχές έχουν πάρει το παιδί μας, την κόρη μας, η οποία είναι 16 ετών.
Η κόρη μου ζει τώρα σε ένα κυβερνητικό σπίτι. Η πρόσβασή μας σε αυτήν ρυθμίζεται από την κυβέρνηση.
 
Οι γονείς πρόσθεσαν: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου μπορούν να σας αφαιρέσουν το παιδί σας απλά επειδή προσπαθείτε να το προστατεύσετε».
 
«Θέλουμε την κόρη μας πίσω στο σπίτι. Την αγαπάμε και μας λείπει», παρακάλεσε η μητέρα του κοριτσιού.
 
Ο Δρ Felix Boellmann, επικεφαλής δικηγόρος στην υπόθεση της ADF International, δήλωσε:
Τα παιδιά που αισθάνονται δυσφορία με το βιολογικό τους φύλο αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και χρειάζονται συμπονετική φροντίδα ψυχικής υγείας, την οποία αυτοί οι γονείς έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να παρέχουν.
 
Αυτοί οι γονείς ζουν τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού. Τους αφαίρεσαν το παιδί τους απλώς και μόνο επειδή προσπάθησαν να την προστατεύσουν από το κακό.
 
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι καταστροφικές όχι μόνο για αυτούς ως οικογένεια, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Καμμία κοινωνία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ελεύθερη αν οι γονείς μπορούν να χάσουν την κόρη τους μόνο και μόνο επειδή επιβεβαιώνουν τη βιολογική πραγματικότητα.
 
Οι γονείς ζητούν επανένωση και αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους
 
Οι γονείς είπαν:
Ως γονείς, θα κάναμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το κακό. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.
 
Τα αγαπάμε και θέλουμε να τα μεγαλώσουμε ώστε να είναι ειλικρινείς, ευγενικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση ενήλικες – τόσο η κόρη μας όσο και ο γιος μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
 
Αλλά αυτή τη στιγμή, η κόρη μας είναι ακόμα ανήλικη και ανήκει δικαιωματικά στο σπίτι μας, όπου μπορούμε να την βοηθήσουμε να πλοηγηθεί στους αγώνες της ζωής με έναν τρόπο που είναι καλύτερος για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευτυχία της.
 
Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο ακτιβιστής γονικών δικαιωμάτων Billboard Chris δήλωσε:
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ «ΛΑΘΟΣ ΣΩΜΑ».
 
Ως γονείς, έχουμε καθήκον να καθοδηγούμε και να προστατεύουμε τα παιδιά μας καθώς περιηγούνται στην εφηβεία – απομακρύνοντάς τα από επιβλαβείς ιδεολογίες και ενδυναμώνοντάς τα να αισθάνονται σίγουροι για το σώμα τους.
 
Αυτή η ανατριχιαστική υπόθεση εκθέτει την ανησυχητική λαβή των δυτικών αρχών: ποδοπατώντας την υγεία και την ευημερία ενός παιδιού για χάρη μιας ιδεολογίας και παραμένοντας σοβαρά εκτός επαφής με την κορυφαία επιστήμη - συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που παρουσιάστηκαν από την πρόσφατη έκθεση Cass σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις των αναστολών της εφηβείας στις νεαρές γυναίκες. 
 
Ο κόσμος πρέπει να δώσει προσοχή: το σωστό αποτέλεσμα εδώ είναι σημαντικό στον αγώνα για την προστασία των παιδιών παντού.
 
Ιστορικό και ο ιδεολογικός «μονόκερος των φύλων»
 
Το 2021, μετά από άλλες ανησυχίες για την ψυχική υγεία, η τότε 13χρονη είπε στους γονείς της ότι ένοιωθε ότι η «ταυτότητα φύλου» της ήταν αρσενική. Αυτό συνέβη μετά την πανδημία COVID, όταν είχε περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα μόνη της στο δωμάτιό της και στο διαδίκτυο.
 
Οι γονείς πήγαν την κόρη τους σε νοσοκομείο για βοήθεια. Μετά από μια γρήγορη συνάντηση 30 λεπτών με τους γιατρούς, στην οποία της έδειξαν το ιδεολογικό διάγραμμα «μονόκερος φύλου», οι γιατροί είπαν ότι η κόρη τους μπορεί να βιώνει «δυσφορία φύλου».
 
Ο «μονόκερος φύλου» είναι ένα αμφιλεγόμενο διάγραμμα που βασίζεται στην εσφαλμένη προϋπόθεση ότι το φύλο ενός ατόμου μπορεί να αλλάξει και ότι το φύλο του βασίζεται στα συναισθήματα και τη θέλησή του και όχι στη βιολογική πραγματικότητα.
 
Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η κόρη τους θα έπρεπε να πάρει αναστολείς της εφηβείας, κάτι που οι γονείς αρνήθηκαν. Αντ' αυτού, επέλεξαν να λάβουν ιδιωτική φροντίδα ψυχικής υγείας γι' αυτήν.
 
«Η ιστορία είναι πραγματικά ένας εφιάλτης»
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σχολείο, ενάντια στις ρητές επιθυμίες των γονέων, άρχισε να «μεταβαίνει κοινωνικά» στην κόρη.
 
Η «κοινωνική μετάβαση», όπως έχει αποδειχθεί στο Cass Review, ανοίγει το δρόμο για μη αναστρέψιμες φυσικές παρεμβάσεις, όπως η χρήση αναστολέων εφηβείας, ορμονών διασταυρούμενου φύλου και χειρουργικού ακρωτηριασμού.
 
Οι γονείς μοιράστηκαν με το σχολείο ιατρική και επιστημονική βιβλιογραφία που αξιολογήθηκε από ομοτίμους, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την «κοινωνική μετάβαση». 
 
Μοιράστηκαν επίσης αναθεωρημένες κυβερνητικές πολιτικές από τον αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών που απομακρύνονται από τη «θεραπεία θετικής προς το φύλο» λόγω αυξανόμενων ενδείξεων για τις βλάβες της.
 
Μετά τις αντιρρήσεις των γονέων για τη «μετάβαση» της κόρης τους, το σχολείο ήρθε σε επαφή με την κρατική υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, Service de Protection des Mineurs (SPMI), και μια χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση οργάνωση τρανς ακτιβιστών, Le Refuge.
 
Συγκάλεσαν συνάντηση με τους γονείς στην οποία οι γονείς κατηγορήθηκαν για κακοποίηση επειδή αναζήτησαν εναλλακτική φροντίδα για την κόρη τους. 
 
Η υπηρεσία παιδικής πρόνοιας θα έλεγε αργότερα στους γονείς να «αποδεχτούν απλώς ότι έχετε έναν γιο».
 
Η κόρη χωρίστηκε από τους γονείς της τον Απρίλιο του 2023 μετά από δικαστική απόφαση που την τοποθέτησε σε καταφύγιο νέων που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. 
 
Η οργάνωση τρανς ακτιβιστών και η υπηρεσία παιδικής πρόνοιας εργάστηκαν για να την πείσουν ότι ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας που της παρείχαν οι γονείς της ήταν «τρανσφοβικός».
 
Επειδή το δικαστήριο είχε μεταβιβάσει την εξουσία για το ποιους επαγγελματίες υγείας βλέπει στο κράτος, της επιτράπηκε να σταματήσει αυτή τη φροντίδα και μπορεί να επιδιώξει ιατρικές παρεμβάσεις για σωματική «μετάβαση».
 
Νομική αμφισβήτηση με την υποστήριξη της ADF International
 
Οι γονείς ασκούν έφεση κατά δικαστικής απόφασης, που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024, για την παράδοση εγγράφων, τα οποία θα επέτρεπαν στην κόρη τους να υποβάλει αίτηση για αλλαγή του «νόμιμου φύλου» στο ληξιαρχείο. 
 
Η απαίτηση για τα έγγραφα ακολούθησε την αποτυχημένη προσφυγή των γονέων να ανακτήσουν τη νομική εξουσία για το διορισμό των επαγγελματιών υγείας της κόρης τους, η οποία είχε χορηγηθεί στην υπηρεσία παιδικής πρόνοιας από το δικαστήριο.
 
Οι γονείς αναμένουν επί του παρόντος την απόφαση επί της προσφυγής τους σχετικά με το θέμα των εγγράφων.
 
Οι γονείς επιδιώκουν να σταματήσουν την κόρη τους από τη «νόμιμη μετάβαση». Αυτό θα άνοιγε το δρόμο για μη αναστρέψιμες ιατρικές παρεμβάσεις, όπως η χρήση διασταυρούμενων ορμονών και η χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού του σώματος, οι οποίες θα είχαν σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ευημερία της.
 
Η Amy Gallagher, νοσοκόμα ψυχικής υγείας που μήνυσε την κλινική Tavistock του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε:
Αυτή η υπόθεση είναι τρομακτική. Αυτοί οι γονείς είδαν το παιδί τους να τους αφαιρείται από ένα κράτος που αιχμαλωτίζεται από την ιδεολογία του φύλου. 
 
Πιστεύω στην πίστη και ελπίζω ότι οι γονείς, με την υποστήριξη της ADF International, θα πείσουν τις νομικές αρχές στην Ελβετία ότι αυτός δεν είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και ότι το παιδί θα ενωθεί γρήγορα με τους γονείς της. 
 
Οι ελβετικές αρχές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα αποτελέσματα της έκθεσης Cass και την αυξανόμενη άποψη ότι η επιβεβαίωση του τρανσέξουαλ είναι επικίνδυνη. 
 
Ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα ακολουθήσει το NHS England στην επιβεβαίωση της σημασίας μιας βάσης αποδεικτικών στοιχείων για τη θεραπεία παιδιών που βιώνουν δυσφορία σε σχέση με το βιολογικό τους φύλο.
 
Η Ελβετία δρα κατά παράβαση του διεθνούς και εθνικού δικαίου
 
Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Kellie-Jay Keen βλέπει «μια παγκόσμια ώθηση για την καταστροφή των οικογενειών και την πρόσβαση στα παιδιά μας. Η διαγραφή της γυναικείας γλώσσας, ιδιαίτερα γύρω από τη μητρότητα, είναι μέρος αυτού». Συνεχίζοντας, πρόσθεσε:
 
Οι μητέρες είναι οι προστάτες των παιδιών, οι πατέρες είναι οι προστάτες των οικογενειών. Το κράτος δεν γνωρίζει ή δεν αγαπά τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς.
 
Παρόμοιες ιστορίες κρατικών απαγωγών παιδιών που έχουν γονείς που αναγνωρίζουν τη βλάβη της οιονεί θρησκευτικής αυταρχικής λατρείας των τρανς έχουν αναφερθεί στον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και υποψιάζομαι ότι πολλές δεν έχουν αναφερθεί αλλού.
 
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με αυτήν την υπέρβαση. Κάποιος πρέπει να ρωτήσει ποιος πιέζει για αυτό και γιατί μπορεί να το κάνει. Όσα έχω σκεφτεί δεν είναι παρά κακόβουλα.
 
Οι γονείς δεν πρέπει να υπνοβατούν για να παραδώσουμε το πιο σημαντικό καθήκον μας, την προστασία των παιδιών μας. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μιλήστε στα παιδιά σας.
 
Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι ένα παιδί δεν πρέπει να χωρίζεται από τους γονείς του παρά τη θέλησή τους, εκτός από περιπτώσεις κακοποίησης.
 
Ο Δρ Boellmann δηλώνει:
Οι ελβετικές αρχές παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές και εθνικό δίκαιο χωρίζοντας αυτό το κορίτσι από τους γονείς του.
 
Όχι μόνο αυτοί οι γονείς δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τους επιστραφεί το παιδί τους στο σπίτι και δεν έχουν καμμία υποχρέωση να συναινέσουν στις απαιτήσεις των αρχών να επιτρέψουν επικίνδυνες ιατρικές παρεμβάσεις.
 
Επιπλέον, έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να προστατεύσουν την κόρη τους από τις βλάβες αυτής της ιδεολογίας.
 
Η Ελβετία πρέπει να δράσει τώρα για να επαναφέρει αυτό το παιδί στους γονείς του και να αντιμετωπίσει την κατάφωρη υπέρβαση εκ μέρους του σχολείου, του νοσοκομείου και της υπηρεσίας παιδικής πρόνοιας που επέτρεψε να ξεδιπλωθεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο.
 
Ο Steven Edginton, δημοσιογράφος του GB News που έχει αναφερθεί στην προοδευτική ιδεολογία στη δημόσια διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ, δήλωσε:
 
Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι η ελβετική κυβέρνηση έχει χωρίσει ένα παιδί και τους γονείς του επειδή αντιτίθενται στις επιθυμίες του παιδιού για «μετάβαση».
 
Τα παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας αξίζουν αγάπη και υποστήριξη από τους γονείς τους, όχι «επιβεβαίωση» από το κράτος που επιβεβαιώνει την εσφαλμένη πεποίθησή τους ότι μπορούν να αλλάξουν φύλο με αναστολείς εφηβείας που αλλάζουν τη ζωή τους, ακόμη και χειρουργική επέμβαση. 
 
Η εξουσία των γονέων πρέπει να υπερισχύει του κράτους πάνω στα ίδια τους τα παιδιά, διαφορετικά ζούμε σε μια πολύ άρρωστη κοινωνία. 
 
Είναι ηθικά αποτρόπαιο το γεγονός ότι οι ελβετικές αρχές επιτίθενται στα γονεϊκά δικαιώματα και προωθούν την τρανς ιδεολογία στα παιδιά.
 
Ανατυπώθηκε με άδεια από τη Alliance Defending Freedom.
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί σημαίνει "μετάβαση φύλου";;; Θέλει να πει η μεταφράστρια "αλλαγή φύλου" και λέει "μετάβαση"; Μετάβαση σημαίνει το να μετακινηθώ από το σημείο Α στο σημείο Β!!!
Όπως και οι διάφοροι αγράμματοι αθλητικογράφοι χρησιμοποιούν την "μετάβαση" αναφερόμενοι στην εναλλαγή ενός ομαδικού αθλήματος από την άμυνα στην επίθεση!!! παλιά λέγαμε "άμυνα και επίθεση, ή αντεπίθεση"!!!
Είναι προσχεδιασμένο το έγκλημα κατά της Ελληνικής γλώσσας!!!
Δημοσθένης ο Μακεδών

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.