3 Ιουλίου 2024

“Έξυπνες πόλεις / Πόλεις 15 λεπτών” : Μια Απόπειρα Εγκλήματος Κατά της Ανθρωπότητας

Μετάφραση: Απολλόδωρος
11 Ιουλίου 2022 | Paul Cudenec | Διαβάστε το εδώ.
 
Η ολοκληρωτική ατζέντα που κρύβεται πίσω από τις Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) αποκαλύφθηκε σε ένα φυλλάδιο που εξέδωσε το Πρόγραμμα Ανθρωπίνων Οικισμών των Ηνωμένων Εθνών (UN-Habitat).
 
Ο τίτλος της 80σέλιδης έκδοσης είναι, από μόνος του, ανησυχητικός: "Ο άνθρωπος στο Επίκεντρο των Έξυπνων Πόλεων - Ένα εγχειρίδιο δράσης για τις τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις" (“Centering People in Smart Cities: A playbook for local and regional governments”).
 
Κεντροποίηση των ανθρώπων αντί για αυτοκεντροποίηση των ανθρώπων; Βλέπουμε εδώ ότι ο ΟΗΕ αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αντικείμενα, τα οποία του ανήκουν και μπορεί να τα τοποθετεί όπου θέλει, παρά ως ελεύθερους παράγοντες που αποφασίζουν οι ίδιοι πού και πώς θα περάσουν τη ζωή τους.
 
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα να "κεντροποιείται" κανείς από τα Ηνωμένα Έθνη και τις τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις που ακολουθούν τυφλά τις εντολές του;
 
Μήπως εννοούν "συγκεντρώνονται"; Συγκέντρωση των ανθρώπων; Φυλάκισή τους; Να τους αναγκάζουν να ζουν περιορισμένοι σε ένα μέρος όπου δεν θα είχαν επιλέξει να ζήσουν, αν ήταν ελεύθεροι άνθρωποι;
 
Και ο όρος "έξυπνος" είναι ανέντιμος, διότι η νοημοσύνη που υπονοεί είναι τεχνητή και δεν απαιτείται από τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, οι οποίοι αντίθετα αναμένεται να παραιτηθούν από κάθε ίχνος ελέγχου της ζωής τους, των σπιτιών τους, ακόμη και του σώματός τους, επιτρέποντας στους ψηφιακούς αλγόριθμους να αναλάβουν τον ρόλο που έπαιζαν προηγουμένως οι εγκέφαλοι και οι καρδιές τους.
 
Μήπως ο τίτλος του φυλλαδίου θα μπορούσε να μεταφραστεί, σε απλά και αληθινά αγγλικά, ως "Φυλακίζοντας ανθρώπους σε ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης";
 
Αν αυτό ακούγεται σαν μια κινδυνολογική υπερβολή, παρακαλώ σκεφτείτε το πραγματικό περιεχόμενο του φυλλαδίου.
 
Γίνεται επανειλημμένα σαφές ότι υπάρχει μια συνολική ατζέντα πίσω από το σχέδιο των έξυπνων πόλεων.
 
Αυτή περιγράφεται στη σελίδα 17 ως "αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού για βιώσιμα και δίκαια αποτελέσματα".
 
Η γλώσσα είναι σχεδιασμένη για να εξαπατήσει. Το "'Βιώσιμο'", εδώ, δεν έχει καμία σχέση με το να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά υποδηλώνει συνεχή κερδοφορία. Και το "δίκαιο" δεν σημαίνει "δίκαιο", αλλά παραπέμπει στην " αξία" με την έννοια των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.
 
Όταν, και πάλι, μεταφράζουμε την παραπλανητική διατύπωση, καταλαβαίνουμε ότι οι έξυπνες πόλεις αφορούν τη δημιουργία τεράστιων μακροπρόθεσμων οικονομικών κερδών για όσους τις προωθούν και επενδύουν σε αυτές.
 
Στην ίδια σελίδα περιγράφεται ένα ψήφισμα του ΟΗΕ του 2019 που αναφέρει ότι "οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να διευκολύνουν τις προσπάθειες για την επιτάχυνση της ανθρώπινης προόδου και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ)".
 
"Επιτάχυνση της ανθρώπινης προόδου", από τη διχαλωτή γλώσσα της παγκόσμιας μαφίας, δεν σημαίνει τίποτε άλλο από την επιτάχυνση του ελέγχου και του κέρδους τους μέσω τεχνολογικών εργαλείων, ιδίως μέσω "νέων ροών δεδομένων που τροφοδοτούν πλατφόρμες πληροφοριών" (σελίδα 13).
 
Το να μην μείνει κανείς πίσω (που συχνά αποκαλείται "συμμετοχικότητα") σημαίνει ότι δεν θέλουν να ξεφύγει κανείς από το δίχτυ της ψηφιακής παγκόσμιας εκμετάλλευσης.
 
Αλλά οι αυτόκλητοι κυβερνήτες μας ήρθαν αντιμέτωποι με μερικά σοβαρά προβλήματα.
 
Έξυπνες πόλεις εικόνα φυλακής
 
Πρώτον, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν ακόμη μετατραπεί σε ζόμπι των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
 
Στη σελίδα 6 οι συγγραφείς θρηνούν για το γεγονός ότι "τόσοι πολλοί παραμένουν εκτός του ψηφιακού κόσμου" και στη σελίδα 9 παραπονιούνται ότι "3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ήταν εκτός σύνδεσης το 2019".
 
Πώς θα αντιμετώπιζαν λοιπόν αυτό το εμπόδιο στα σχέδιά τους το 2020;
 
Με τα δικά τους λόγια, στη σελίδα 8: "Η πανδημία COVID-19 εισήγαγε ακόμη μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη για τις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις να γεφυρώσουν το ψηφιακό χάσμα".
 
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι ο κόσμος είχε αντιληφθεί τις μηχανορραφίες τους και αρνούνταν να τις ακολουθήσει - ακόμη περισσότερο τώρα, κατά ειρωνεία της τύχης, χάρη στην απροκάλυπτη χρήση του Covid για να προωθήσουν το σχέδιό τους!
 
Παραδέχονται στη σελίδα 14: "Η αναδυόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την τεχνολογία επιτήρησης και τη μεροληψία στην αλγοριθμική λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα μετά το COVID-19, έχει επίσης αμφισβητήσει το παραδοσιακό πλαίσιο της έξυπνης πόλης".
 
Η απάντηση, φυσικά, ήταν να εντείνουν την προπαγάνδα και να εφεύρουν μια ακόμη λέξη-νυφίτσα με στόχο να κρύψουν την άθλια πραγματικότητα πίσω από αυτό που προσπαθούν να κάνουν.
 
Από τώρα και στο εξής, όλη η συζήτηση θα γίνεται προφανώς για "έξυπνες πόλεις με επίκεντρο τον άνθρωπο".
 
Αν θυμηθούμε τον τίτλο του φυλλαδίου, μπορούμε να εκτιμήσουμε τα βάθη στα οποία έχει βυθιστεί η γλωσσική τους απάτη.
 
Νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με το να αποκαλούν τις έξυπνες πόλεις "ανθρωποκεντρικές", όχι επειδή θα είναι επικεντρωμένες γύρω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, αλλά επειδή πρόκειται να " κεντροποιήσουν", να συγκεντρώσουν, τους ανθρώπους μέσα στους εικονικούς τοίχους της φυλακής τους.
 
Αυτή η εγκληματική αντιστροφή της αλήθειας συνεχίζεται, ακόμα στη σελίδα 14, με τον ισχυρισμό ότι αυτές οι έξυπνες πόλεις θα "αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την τεχνολογία και τις υπηρεσίες για το κοινό καλό".
 
Κοινό καλό; Η πραγματικότητα αποκαλύπτεται στη σελίδα 21, με τα λόγια για " Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα", "επίτευξη στόχων οικονομικής ανάπτυξης" και "ευημερία και ανάπτυξη".
 
Οι συγγραφείς είχαν ήδη αναφέρει στη σελίδα 13 ότι "οι εκτιμήσεις για τις παγκόσμιες δαπάνες στην αγορά των έξυπνων πόλεων κυμαίνονται από 820,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026".
 
Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι βιώσιμοι στόχοι της παγκόσμιας αναπτυξιακής μαφίας για ευημερία και ανάπτυξη θα έχουν επιτευχθεί μόνο αν η απόδοση που θα επιτευχθεί από τέτοιες τεράστιες επενδύσεις είναι σημαντική! 
 
Και το τελευταίο καρφί που το ίδιο το φυλλάδιο σφυρηλατεί στο φέρετρο της αληθοφάνειας του σχεδίου του έρχεται στην ίδια σελίδα, με τη μορφή της εξιστόρησης της προέλευσης του σήματος "έξυπνη πόλη".
 
Παραδέχεται: "Μπήκε στη συνείδηση της κοινής γνώμης όταν η IBM ξεκίνησε το "Smarter Cities Challenge" το 2010. Στο πλαίσιο του Smarter Cities Challenge, η IBM στόχευσε τεχνολογικές προσφορές σε τοπικές κυβερνήσεις και κατασκευαστές αστικών υποδομών, προτείνοντας ότι οι υπολογιστικές λύσεις θα εξυπηρετούσαν τη βελτιστοποίηση των υποδομών των πόλεων".
 
Η IBM έμεινε στην ιστορία για τον ρόλο της στην παροχή "υπολογιστικών λύσεων" για τη δολοφονική "Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα" του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία στις δεκαετίες του 1930 και 1940.
 
Όπως μας θυμίζει αυτό το άρθρο, οι "ροές δεδομένων" της IBM επέτρεψαν στο καθεστώς να καινοτομήσει για να δημιουργήσει περιεκτικούς και βιώσιμους ανθρωποκεντρικούς κόμβους σε κέντρα όπως το Auschwitz και το Belsen.
 
"Η τεχνολογία διάτρητων καρτών της εταιρείας λογισμικού βοήθησε τους Ναζί να πραγματοποιήσουν τη γενοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων".
 
Δικτυογραφία:
The Acorn – 75 | winter oak



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.