15 Ιουνίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε «Υπουργείο Οικογένειας» ο άνθρωπος που έχει κάνει τα πάντα για να την αποτελειώσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαφνικά θυμήθηκε πως υπάρχει ανάγκη για στήριξη της οικογένειας - Ποιες είναι όμως οι πραγματικές προθέσεις του;
 
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Η εξαγγελία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη περί δημιουργίας ενός νέου, ξεχωριστού υπουργείου για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Οικογένεια, το Δημογραφικό Ζήτημα και τη Στέγαση, που ουσιαστικά θα έρθει να καλύψει αρμοδιότητες που αυτή τη στιγμή υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας, προκαλεί κάποια εύλογα ερωτήματα και απορίες. 
 
Η πρόθεση για τη σύσταση ενός τέτοιου Υπουργείου φαινομενικά δείχνει καλή, άλλα το θέμα είναι ποιος την ανακοινώνει και τι έχει κάνει έως τώρα που να στηρίζει τα λεγόμενά του. 
 
Και αναρωτιέται κανείς: 
 
Τι ήταν άραγε αυτό που εμπόδισε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει δράση για το δημογραφικό, και να εφαρμόσει πολιτικές υπέρ της οικογένειας; Η πανδημία δεν τον εμπόδισε να περάσει ένα σωρό αντιλαϊκά νομοσχέδια κάθε είδους. Ήταν τόσο ασήμαντο το θέμα της υπογεννητικότητας που το θυμήθηκε τώρα που τον πιέζουν πολιτικές δυνάμεις από τα «δεξιά» του ή του φαινόταν τόσο δύσκολο που του πήρε τέσσερα χρόνια να το σκεφτεί και να το αποφασίσει; 
 
Γιατί πρέπει να πιστέψει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη πως ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για την υπογεννητικότητα, όταν ο ίδιος άλλα και ο προκάτοχός του Αντώνης Σαμαράς, αντί να θεσπίσουν σημαντικές παροχές στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, έκαναν το παιδί «τεκμήριο» για υψηλότερη φορολογία;
 
Γιατί πρέπει να δώσει κανείς βαρύτητα στην εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη όταν ο ίδιος επανειλημμένως έχει δηλώσει πως το πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί με κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων, άλλα με «ώριμη και συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία»; 
 
Αν το κόμμα Μητσοτάκη ενδιαφερόταν πραγματικά για τη δημογραφική αιμορραγία της Ελλάδας, δεν έπρεπε πρώτα να είχε φροντίσει να φρενάρει τη μαζική φυγή νέων στο εξωτερικό που εγκαταλείπουν άρον – άρον τη φτωχοποιημένη χώρα μας, λόγω των πενιχρών μισθών, των υψηλών φορολογιών και της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας των πάσης φύσεως «νταβατζήδων» που πίνουν το αίμα του κοσμάκη; 
 
Ποια ακριβώς οικογένεια θα στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης; Την παραδοσιακή οικογένεια η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια πολεμείται λυσσαλέα από όλα τα συστημικά «τσοπανόσκυλα»; Θα στηρίξει τον κάθε οικογενειάρχη που βαφτίζεται από τη νεοταξική προπαγάνδα (που το ίδιο το κόμμα Μητσοτάκη προωθεί) ως «κυρπαντελής», «οπισθοδρομικός», «σκοταδιστής», «ομοφοβικός» κλπ; 
 
Πώς ακριβώς θα ευνοήσει τις γεννήσεις ο κ. Μητσοτάκης όταν το κυοφορούμενο έμβρυο δεν έχει κανένα νομικό ή ανθρώπινο δικαίωμα και οι εκτρώσεις παρουσιάζονται ως μια επαινετή «δημοκρατική» πράξη; Εδώ η ΝΔ δεν τόλμησε να κρατήσει ούτε μερικές ώρες αναρτημένες τις αφίσες μιας καμπάνιας υπέρ της αγέννητης ζωής, θα μπορέσει να διαμορφώσει ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο υπέρ της γέννησης; 
 
Τι ακριβώς θα προσφέρει το υπουργείο Οικογένειας, όσο η κάθε έγκυος γυναίκα αναγκάζεται να ξοδεύει μια μικρή περιουσία σε ιδιωτικό μαιευτήριο για να γεννήσει και όσο η διάλυση της δημόσιας Υγείας επιτρέπει τραγικά περιστατικά όπως η 28χρονη στην Κέρκυρα που έχασε το κυοφορούμενο μωράκι της επειδή δεν υπήρχε πτητικό μέσο ή όπως η 19χρονη στη Νέα Μάκρη που πέθανε μαζί με το μωρό της από ενδομήτρια αιμορραγία επειδή δεν υπήρχε ούτε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την μεταφέρει σε νοσοκομείο; 
 
Μήπως το Υπουργείο Οικογένειας που δήθεν έρχεται να λύσει το δημογραφικό είναι απλά το πολιτικό «δόλωμα», για να αλλάξουν όλες οι επίσημες θέσεις του κράτους για το τι εστί οικογένεια; Μήπως η βασική τους επιδίωξη είναι να αναδειχθεί η εναλλακτική «οικογένεια» με ΛΟΑΤΚΙ προσανατολισμούς; Μήπως αυτό το Υπουργείο έρχεται, όχι για να ανεβάσει την παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια στη θέση που της αξίζει, άλλα για να την κατεβάσει στα τάρταρα της Νέας Εποχής και να την εξισώσει δίπλα σε αφύσικες συνάψεις σχέσεων που βαφτίζονται ως «οικογένειες»; 
 
Γνωρίζουμε ήδη την απάντηση. Σύμφωνα με τα όσα ανέδειξε το ρεπορτάζ της «ΕΣΤΙΑΣ» για το πόρισμα Σισιλιάνου και την πρόθεση της ΝΔ να δημιουργήσει υπουργείο ΛΟΑΤΚΙ με εθνικό μηχανισμό που θα ακολουθεί το μοντέλο Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας κλπ, το υπουργείο Οικογένειας φαίνεται πως είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η κανονική οικογένεια, να βρεθεί στην ίδια (και χειρότερη) μοίρα αντιμετώπισης με την παρά φύσιν «οικογένεια», υπό το πρόσχημα της «ισότητας». 
 
Καμία προκοπή δεν πρόκειται να δούμε στο δημογραφικό από έναν άνθρωπο και ένα κόμμα που όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει την οικογένεια, άλλα δεν μπορεί να αναγνωρίσει καν τι είναι πραγματική οικογένεια…
 



Share

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀσφαλῶς καί γνωρίζουμε τήν ἀπάντησιν στό ἐρώτημα τί προθέσεις ἔχει ὁ «κ. Μητσοτάκης»! Κατά τό ὀρθότατον δόγμα τοῦ «θαυμαστοῦ ἀνάποδου κόσμου» στόν ὁποῖον ζοῦμε (Κ. Βαθιώτης), ἡ ἐξαγγελία αὐτή σημαίνει ὅτι ὁ ὡς ἄνω θέλει νά διαλύσῃ πλήρως τήν Ἑλληνικήν Οἰκογένειαν, πού εἶναι τό κύτταρον τῆς κοινωνίας, ν' ἀλλάξῃ τόν φυσιολογικόν ὁρισμόν της, ἤτοι Ἄνδρας - Γυναῖκα εἰς κοινωνίαν γάμου μέ τήν εὐλογίαν τῆς Ἐκκλησίας καί παιδιά, σέ κάτι πού οὔτε νά φαντασθῶ δέν θέλω, πρός δόξαν τῶν Σατανιστῶν!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.