10 Ιουνίου 2023

Μας πάνε για ψηφιακή "υγεία"... Ψηφιακός φάκελλος υγείας, πιστοποιητικά και έλεγχος της ζωής μας...

Προλογικό σχόλιο
 
Ενα μικρό ποσοστό ανθρώπων που είναι ακόμα σε ύπνωση, μπορεί να διαβάσει την παρακάτω είδηση και να σκεφτεί ότι όλο αυτό είναι προς όφελός μας... Αλλωστε έτσι το παρουσιάζουν οι νεοταξίτες.
Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό και σίγουρα οι αναγνώστες του δικού μας ιστολογίου, θα καταλάβουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο...
Με μια προσπάθεια του ΠΟΥ και της ΕΕ να θεσμοθετήσουν τον έλεγχο της ζωής μας, τον έλεγχο της υγείας μας αλλά και τον έλεγχο των μετακινήσεών μας...

Μια συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΠΟΥ που στηρίζεται πάνω στο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Κοβιντ που επέβαλαν με αφορμή την "πανδημία"...
Η σκλαβιά μας θεσμοθετείται πλέον και το τι θα ζήσουμε, αν οι ίδιοι που έριξαν στον πλανήτη τον κορονοϊό, ξαναρίξουν κάτι άλλο, δεν μπορούμε να το διανοηθούμε...
Η μάλλον μπορούμε να το φανταστούμε και θα είναι άκρως δυστοπικό και εφιαλτικό....
 
Η υγεία μας ψηφιοποιείται και από εκεί που χρειαζόταν εισαγγελική εντολή για να διαβάσει κάποιος τον απόρρητο ιατρικό μας φάκελλο, αυτός πλέον θα είναι στην διάθεση κρατών, εταιρειών, και οργανώσεων.... 

Και δυστυχώς τα κτήνη τα παρουσιάζουν όλα προς οφελός μας....

Θάνος
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα την έναρξη συνεργασίας για την ψηφιακή υγεία. 
 
Τον Ιούνιο του 2023, ο ΠΟΥ θα υιοθετήσει το σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα που θα διευκολύνει την παγκόσμια κινητικότητα και θα προστατεύει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο από τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την υγεία. Αυτό είναι το πρώτο δομικό στοιχείο του Παγκόσμιου Δικτύου Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας (GDHCN) του ΠΟΥ, που θα αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών προϊόντων για την παροχή καλύτερης υγείας για όλους.
 
Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι "το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ ήταν ένα ουσιαστικό εργαλείο για ασφαλή ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Είναι εμβληματικό μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας που μπορεί να προσφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες. Με αυτή τη συνεργασία-ορόσημο με τον ΠΟΥ, κλιμακώνουμε την καινοτομία της ΕΕ στην ψηφιακή υγεία για να προσφέρουμε ασφαλή κινητικότητα για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος από τον ΠΟΥ για να προωθήσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην ΕΕ και να αναπτύξουμε περαιτέρω παγκόσμιες λύσεις ψηφιακής υγείας". 
 
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, σημείωσε ότι "με βάση εξαιρετικά επιτυχημένο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης της ΕΕ, ο ΠΟΥ στοχεύει να προσφέρει σε όλα τα κράτη μέλη του ΠΟΥ πρόσβαση σε ένα εργαλείο ψηφιακής υγείας, το οποίο βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της καινοτομίας, της διαφάνειας και της προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής. Τα νέα ψηφιακά προϊόντα υγείας υπό ανάπτυξη στοχεύουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους παντού, να λαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας γρήγορα και πιο αποτελεσματικά". 
 
Με βάση την Παγκόσμια Στρατηγική Υγείας της ΕΕ και την Παγκόσμια Στρατηγική των Κρατών Μελών του ΠΟΥ για την Ψηφιακή Υγεία, η πρωτοβουλία ακολουθεί τη συμφωνία της 2ας Δεκεμβρίου 2022 που υπογράφηκε από την κ. Κυριακίδου και τον Δρ Γκεμπρεγιέσους για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας σε παγκόσμια θέματα υγείας. 
 
Ένα από τα βασικά στοιχεία στο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της πανδημίας COVID-19, ήταν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID. Για να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία εντός των συνόρων της, η ΕΕ θέσπισε γρήγορα διαλειτουργικά πιστοποιητικά COVID-19 (με τον τίτλο "Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ" ή "DCC ΕΕ"). Επέτρεψε επίσης τη σύνδεση χωρών εκτός ΕΕ, που εκδίδουν πιστοποιητικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές DCC της ΕΕ, καθιστώντας την, την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη λύση σε όλο τον κόσμο. 
 
Από την έναρξη της πανδημίας, ο ΠΟΥ συνεργάστηκε με όλες τις Περιφέρειές του για να καθορίσουν συνολικές κατευθυντήριες γραμμές για τέτοια πιστοποιητικά. Για να βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας για την υγεία ενόψει των αυξανόμενων απειλών, ο ΠΟΥ δημιουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υγείας που βασίζεται στα γερά θεμέλια του πλαισίου, των αρχών και των ανοιχτών τεχνολογιών του DCC της ΕΕ. Με αυτή τη συνεργασία, ο ΠΟΥ θα διευκολύνει αυτή τη διαδικασία παγκοσμίως με τη δική του δομή, με στόχο να επιτρέψει στον κόσμο να επωφεληθεί από τη σύγκλιση των ψηφιακών πιστοποιητικών. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό προτύπων και την επικύρωση ψηφιακών υπογραφών για την αποφυγή απάτης. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΠΟΥ δεν θα έχει πρόσβαση σε τυχόν υποκείμενα προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα εξακολουθήσουν να αποτελούν αποκλειστικό τομέα των κυβερνήσεων. 
 
Το πρώτο δομικό στοιχείο του παγκόσμιου συστήματος του ΠΟΥ, τίθεται σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2023 και στοχεύει να αναπτυχθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες. 
 
Μια μακροπρόθεσμη ψηφιακή συνεργασία για την παροχή καλύτερης υγείας για όλους 
 
Για να διευκολυνθεί η υιοθέτηση του DCC της ΕΕ από τον ΠΟΥ και να συμβάλουν στη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξή του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ΠΟΥ συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ψηφιακή υγεία. 
 
Αυτή η συνεργασία θα αφορά την τεχνική ανάπτυξη του συστήματος του ΠΟΥ με μια σταδιακή προσέγγιση για την κάλυψη περιπτώσεων πρόσθετων χρήσεων, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα την ψηφιοποίηση του διεθνούς πιστοποιητικού εμβολιασμού ή προφύλαξης. Η επέκταση τέτοιων ψηφιακών λύσεων, θα είναι απαραίτητη για την παροχή καλύτερης υγείας για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. 
 
Αυτή η συνεργασία βασίζεται στις κοινές αξίες και αρχές της διαφάνειας και της διαφάνειας, της ένταξης, της λογοδοσίας, της προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας, της επεκτασιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και της ισότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ΠΟΥ θα συνεργαστούν για να ενθαρρύνουν τη μέγιστη παγκόσμια αποδοχή και συμμετοχή. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις δίκαιες ευκαιρίες για τη συμμετοχή όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. 
 
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.