18 Απριλίου 2023

Μαύρη και η ελληνίδα Κλεοπάτρα βασίλισσα της Αιγύπτου, για το νεοταξικό Netflix.... Είχε προηγηθεί ο μαύρος Αχιλλέας!!!!

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυκλοφορία ενός τρέιλερ του Netflix που απεικονίζει την Κλεοπάτρα μαύρη.
 
Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου.
 
Παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις, αλλά και το γεγονός ότι η Κλεοπάτρα ήταν ελληνικής καταγωγής, το Netflix επέλεξε μια μαύρη ηθοποιό να την υποδυθεί.
 
Μάλιστα στο τρέιλερ εμφανίζονται ορισμένα πρόσωπα, χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά τους, που υποστηρίζουν ότι η Κλεοπάτρα «θα μπορούσε να έχει καταγωγή από την Αίγυπτο».
 
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μεταφέρει τα λόγια της γιαγιάς της: «δεν με ενδιαφέρει τι σου λένε στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη».
 
Στα σχόλια στο YouΤube χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους και Αιγύπτιοι- επικρίνουν το Neftlix ότι προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία.
 
Ορισμένοι από αυτούς υπογραμμίζουν ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα έχει μια τρομερή ιστορία που αξίζει να προβληθεί και δεν χρειάζεται η πλατφόρμα να δείχνει ανακρίβειες.
 
Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από χρήστες που ζητούν από το Netflix να μην προβάλει το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Μην ξεχνάμε φυσικά την συμπαραγωγή Netflix και BBC στην σειρά με θέμα τον Τρωϊκό Πόλεμο με το Αχιλλέα έναν μαύρο.... 




Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαυρη μαυριλα τους πλακωνει αφου τα κομπλεξ τους την μεγαλειωδη ιστορια και ενδοξη καταγωγη των Ελληνων δεν σηκωνει. Ο μονος καθαρος αναδελφος λαος του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

Και στο NETFLIX KAI BBC κυριαρχούν νεοταξίτες, που δεν ξέρουν από που κρατά η σκούφια τους. Απόγονοι μπάσταρδων λαών επιμειξίας και άνευ ιστορικής καταγωγής προσπαθούν σήμερα να μειώσουν τον Ελληνισμό, αλλά το πνεύμα του τους κατακυριεύει. Εδώ στην Ελλάδα είναι ο *ομφαλός της γης στους Δελφούς και ο λώρος του απλώνεται σε όλη την Υφήλιο, εδώ είναι ο Παρθενώνας, εδώ γεννήθηκε ο πολιτισμός και η φιλοσοφία.
*Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.
Όσον αφορά την ... αφρικανή Κλεοπάτρα ...κατά το NETFLIX
Mε βάση και την Αιγυπτιακή, αλλά και την Ελληνική και διεθνή ιστορία, η Κλεοπάτρα ήταν αρχαία Ελληνίδα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί ...νομίζουν (δεν νομίζω .. να νομίζουν αλλά για δικούς τους λόγους το στηρίζουν με σαθρές βάσεις). Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.
Η Κλεοπάτρα ήταν κόρη του ΕΛΛΗΝΑ βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίου ΙΒ΄ Αυλητή και της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Κλεοπάτρας Ε΄ Τρύφαινας που δεν ήταν "Αφρικανοί", αλλά καθαρόαιμοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου.... ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ...
ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΡΛΟΎΜΠΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΏΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΗΣΜΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.... ΣΕ ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΛΕΨΑΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΤΕ, ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΑΤΕ...
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...


Οργή στο Twitter για τη μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix – «Ήταν Ελληνίδα, είναι λάθος ιστορικά»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media το trailer ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Queen Cleopatra», το οποίο «υπόσχεται» να διερευνήσει τη ζωή και την προσωπικότητα μιας από τις πιο διάσημες ιστορικές φιγούρες της Αιγύπτου, της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Κλεοπάτρας.

Η επιλογή της νεαρής μαύρης ηθοποιού Αντέλ Τζέιμς για να υποδυθεί την Κλεοπάτρα Ζ’ της Αιγύπτου, «ξένισε» αρκετούς σχολιαστές στο διαδίκτυο, που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η συγκεκριμένη μονάρχης ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.
«Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα μακεδονικής καταγωγής» γράφουν σε αναρτήσεις τους πολλοί σχολιαστές, ενώ αναρωτιούνται γιατί οι συντελεστές ενός ντοκιμαντέρ (ενός είδους που υποτίθεται ότι βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και πηγές) επέλεξε τη συγκεκτριμένη προσέγγιση. Ένα από τα πρόσωπα που εκφράστηκαν αρνητικά για τους ισχυρισμούς που φαίνεται να διατυπώνει το ντοκιμαντέρ είναι και ο Αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζαχί Χαουάς, σύμφωνα με το site Egypt Independent. Υπενθυμίζοντας την ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας, ο Χαουάς επισήμανε ότι η πλειοψηφία των ιστορικών ευρημάτων και απεικονίσεων της εποχής στηρίζουν την άποψη των περισσότερων ακαδημαϊκών, ότι δηλ. η δυναμική μονάρχης δεν ήταν μαύρη.
Cleopatra was Macedonian Greek and the greeks weren’t black. Portraying her as black would be historically incorrect. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΛΑΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΎΣΑΝ ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΝΊΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ... ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ....ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΖΑΧΙ ΧΑΟΥΑΖ... ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟΝ ΘΈΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ...
BOYCOT NETFLIX.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
Μήπως οι ανιστόρητοι συγχύζουν την Κλεοπάτρα με τη Αφρικανή Βασίλισσα Sheba (Σαβά) της Αιθιοπίας;
A mere suggestion—if you want diversity to be a part of your agenda: make series about Black historical figure(s) like Queen of Sheba.
Α.Α.

Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
Πλάτων

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.