1 Απριλίου 2023

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΏΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ.

29.3.2023
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:
 
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΏΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ.
 
Πρόσφατα γινόμαστε μάρτυρες δημοσιογραφικών πληροφοριών και αποκαλύψεων για συντελούμενα στα κατεχόμενα, παράνομα γεγονότα που δημιουργούν παράνομα προηγούμενα τα οποία τα ξένα συμφέροντα και δικοί μας συνοδοιπόροι τους, θιασώτες της λύσης ΔΔΟ, θα μας «πετάξουν» στα μούτρα ως ανυπέρβλητα πλέον, τετελεσμένα γεγονότα για να συμβιβαστούμε με τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση ΔΔΟ.
 
Σαν τέτοια καταγγέλλουμε:
 • Την επέλαση Ευρωπαίων και άλλων μη Τούρκων εποίκων, οι οποίοι σφετερίζονται κατεχόμενες περιουσίες μας. Ακούμε για Γερμανικές Εταιρείες και μάλιστα Τουρκικών Συμφερόντων, οι οποίες παράνομα αγόρασαν ή αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης με πρόθεση να ανεγείρουν ολόκληρο χωριό στα Λιβερά. Παρομοίως ακούμε και για πολλούς άλλους Ευρωπαίους που κάνουν παρόμοιες παράνομες αγορές. Ακούμε για Ισραηλίτες οι οποίοι αγόρασαν επίσης παράνομα, μεγάλες εκτάσεις από την κατεχόμενη γη μας. Ακόμη ακούμε επίσης για χιλιάδες Ρώσους που έχουν και αυτοί αγοράσει εκτάσεις της κατεχόμενης γης μας.
 • Το άνοιγμα «Γραφείων» Ευρωπαϊκών χωρών στα κατεχόμενα τα οποία προσφέρουν σε όλους αυτούς τους Εποίκους παράνομες προξενικές Υπηρεσίες. Αυτά τα «Γραφεία» να μην θεωρήσουμε άραγε ότι αποτελούν τον προάγγελο των Πρεσβειών που θα ανοίξουν στο παράνομο σήμερα Καθεστώς, το οποίο οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, μας προετοιμάζουν για να το νομιμοποιήσουμε;
 • Την αποδοχή από τις Κυβερνήσεις μας, της παράνομης απόφασης του ΕΔΑΔ να λειτουργήσει η παράνομη Επιτροπή Περιουσιών στα κατεχόμενα με την παράνομη εμπλοκή των ιδίων στην προώθηση ιδιοκτητών κατεχομένης περιουσίας, να προσφεύγουν στην Επιτροπή και να πωλούν τις περιουσίες τους με εξευτελιστικές τιμές στην ίδια την Τουρκία. Αν είναι δυνατόν.
 • Απευθείας εμπόριο του παράνομου καθεστώτος με τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις Ευρωπαϊκές χώρες και τη Βρετανία.
 • Πώληση κατεχομένων περιουσιών απευθείας από το νόμιμο ιδιοκτήτη σε τρίτα πρόσωπα, άλλα από κληρονόμους του. Άλλαξε άραγε η νομοθεσία; πότε και τί προνοεί;
 • Η απευθείας χρηματοδότηση έργων υποδομής στα κατεχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία κατασκευάζονται πάνω στις περιουσίες μας.
Αυτά και πολλά άλλα μπορούμε να απαριθμήσουμε. Επειδή δε, θεωρούμε ότι το κάθε τί που συμβαίνει στα κατεχόμενα και εμπλέκονται ξένοι γίνεται πάντοτε με τη συγκατάθεση της Κυπριακής Κυβέρνησης θεωρούμε ότι, παράνομα οι Κυβερνήσεις μας σιωπηρά αφήνουν τέτοια τετελεσμένα να δημιουργούνται, καθ΄ υπόδειξη πολύ πιθανό και των ξένων οι οποίοι ποδηγετούν τις εξελίξεις του Κυπριακού. 
 
Προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό για το ανήθικο Διπλωματικό παιγνίδι το οποίο εξελίσσεται με στόχο την παγίδευση του και την τελική συνθηκολόγηση του, με αποδοχή και νομιμοποίηση της κατοχής με λύση ΔΔΟ ως τη μόνη εφικτή και υπό τις συνθήκες 49 χρόνια μετά, τη μόνη ρεαλιστική κατάληξη που μπορεί να υπάρξει. Η ωραιοποίηση αυτής της λύσης και το ψεύτικο δίλημμα ότι αν συνθηκολογήσουμε θα γλυτώσουμε τη διχοτόμηση αποτελεί ανήθικο και εξευτελιστικό εκβιασμό του Κυπριακού Λαού. Αυτό το σκηνικό επιβεβαιώνεται και από τη φράση που «σερβίρεται»: «Μα τώρα 49 χρόνια μετά τί περιμένετε; Δεν βλέπετε τις αλλαγές που έγιναν στα κατεχόμενα;». Τα 49 χρόνια που πέρασαν δεν σημαίνουν τίποτε για την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου. Τα χρόνια, όσα και να είναι δεν ανατρέπουν μια αδικία και δεν δημιουργούν ΔΙΚΑΙΟ για τις σοβαρές παραβιάσεις που έγιναν στην Κύπρο.
 
Καταγγέλλουμε επίσης ότι αυτό το σκηνικό καμουφλάρεται πολύ έντεχνα με την επαναλαμβανόμενη Κυβερνητική ρητορική με αντικατοχικό φραστικό περιεχόμενο, με την οποία ρητορική, εφησυχάζει ο Λαός ενώ τα τετελεσμένα υπέρ της νομιμοποίησης της κατοχής συσσωρεύονται και η θηλειά στο «λαιμό» της Κυπριακής Δημοκρατίας σφίγγει συνεχώς.
 
Επανειλημμένα απευθυνθήκαμε σε αρμόδια Υπουργεία, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας επίσημη ενημέρωση όπως και εξηγήσεις, αλλά καμμιά ανταπόκριση/απάντηση. 
 
Απευθύνουμε και σήμερα τα ίδια ερωτήματα.
 • Τι κάμνει η Κυβέρνηση για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών μας;
 • Γιατί η Κυβέρνηση δεν καταγγέλλει δημόσια αυτές τις παράνομες πράξεις και δεν απαιτεί από τα Ευρωπαϊκά Κράτη Μέλη να συμμορφώσουν τους πολίτες τους και να τους ανακαλέσουν από τα κατεχόμενα;
 • Γιατί η Κυβέρνηση δεν καθιστά κάθε τέτοια πράξη παράνομη και να το κάμει ξεκάθαρο ότι οι πράξεις που έγιναν είναι παράνομες και δεν ισχύουν;
 • Ποιοι και πόσοι είναι οι ξένοι, Ευρωπαίοι και άλλοι έποικοι, που αγόρασαν κατεχόμενη γη μας; 
 • Πόση είναι η έκταση κατεχόμενης γης που αγοράσθηκε από τους ξένους Ευρωπαίους και άλλους;
 • Μήπως αυτές οι πωλήσεις κατατίθενται στο Κτηματολόγιο;
 • Μήπως ο νόμος που απαγορεύει την πώληση, από ιδιοκτήτες κατεχόμενης περιουσίας, σε ξένους Υπηκόους έχει αλλάξει και τώρα οι πωλήσεις επιτρέπονται;
 • Πόση είναι η κατεχόμενη περιουσία η οποία έχει πωληθεί είτε μέσω της παράνομης Επιτροπής των κατεχομένων, είτε με άλλο τρόπο και η πώληση έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο;
Κυπριακέ Λαέ, η σιωπή σου εξυπηρετεί τόσο τον κατακτητή όσο και τους ξένους συνοδοιπόρους του και είναι καιρός να ακουστεί η φωνή σου.
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη ΚερύνειαShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμεις θωρουμε τη κωλοσυρματια της κουφης τζιαι παμε ολοισια στη φωλια της.

Θωρουμε βλεπουμε
Κωλοσυρματια. Συρσιμο
Κουφη εχιδνα φιδι

Μ. Απο κατεχομενη Κερυνεια

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.