4 Φεβρουαρίου 2023

Εγκύκλιος του Υπουργείου ΜΗ Εθνικής (Α)παιδείας και αθεϊας για προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ στο δημόσιο και στα σχολεία.... (σε αυτά σκίζουν... οι Τρείς Ιεράρχες τους ενοχλούσαν)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ,
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡOΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
 
ΤΜΗΜΑ Γ’
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι
Πληροφορίες: Ι. Ολυμπίου, Ε. Σκορδιώτη
Τηλέφωνα: 210-344 2831
Email: epimorfosi.ekp@minedu.gov.gr 
 
Μαρούσι, 02-02-2023 
Αρ. Πρωτ.: 12545 /Ε3 ΕΠΕΙΓΟΝ 
 
ΠΡΟΣ: 
1. Περιφερειακές Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε.
2. Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης
3. Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης 
 
ΚΟΙΝ: 
1. Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
jkatsaros@ekdd.gr
2. Ι.Ε.Π.
info@iep.edu.gr
 
Θέμα: Διαβίβαση Εγκυκλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α). 
 
Σας διαβιβάζουμε την αριθμ. 348/18-01-2023 εγκύκλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) με θέμα τη Διοργάνωση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων με τίτλο: «Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑTΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση», σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του ΕΚΔΔΑ, στο πλαίσιο ανάδειξης και στήριξης των δημόσιων πολιτικών που άπτονται θεμάτων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, διοργανώνει τα ανωτέρω επιμορφωτικά προγράμματα, που απευθύνονται, μεταξύ άλλων και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
 
Σκοπός των προγραμμάτων φέρεται να είναι η ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα γύρω από θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου με στόχο την διάδοση των καλών πρακτικών, την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την επαφή τους με δημόσιες υπηρεσίες και την ενίσχυση της έννοιας της συμπερίληψης. 
 
Τα προγράμματα προσφέρονται υπό μορφή σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 14 ώρες (2 ημέρες) και μπορεί να είναι πρωινό (08:00-15:00) ή απογευματινό (15:00-22:00). 
 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις διαδικτυακά. Σε περίπτωση που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΚΔΔΑ, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.. 
 
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση επιλογής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 36 και της παρ. 4 του άρθρου 39 του Π.Δ. 57/2007, τ. Α’ 57, η συμμετοχή των ενδιαφερομένων, εφόσον εγκρίνεται από την υπηρεσία, είναι υποχρεωτική και προκειμένου οι συμμετέχοντες/χουσες να λάβουν Βεβαίωση Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ανελλιπώς το επιμορφωτικό πρόγραμμα και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων και δεξιοτήτων. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την από μέρους σας σχετική ενημέρωση των σχολείων της δικαιοδοσίας σας. 
 
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
ΙΩΑΝΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
 
Εσωτερική Διανομή 
 
1. Γραφείο κ. Υπουργού
2. Γραφείο Υφυπουργού κ. Μακρή
3. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα ABEEA
4. Γενική Δ/νση Εκπ/κού Προσωπικού Π.Ε & Δ.Ε
5. Δ.Υ.Κ.Ε.Ε.Π. Π.Ε.& Δ.Ε.
6. Δ.Υ.Κ.Ε.Ε.Π. Π.Ε.& Δ.Ε. – Τμήμα Γ’
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Προσέξτε και την σχετική νεοταξική ορολογία που χρησιμοποιούν οι ξεπουλημένοι του Υπουργείου... στην λέξη "συμπερίληψη"..... 
Θα την ακούσετε από ολόκληρο τον συρφετό.... Σακελλαροπούλου, Κεραμέως, Μητσοτάκη κλπ.... 
Τύφλα να έχουν οι συριζαίοι....
Το Υπουργείο Παιδείας σταθερή "αξία" εδώ και δεκαετίες στην καταστροφή των παιδιών μας...
Οι Υπουργοί Παιδείας πάντα και επί όλων των κυβερνήσεων, ειδικά επιλεγμένη από λέσχες και στοές.... 

ΥΓ. Βλέπετε και το μέηλ.... (epimorfosi.ekp@minedu.gov.gr) για όσους έχουν περισσότερα νεύρα... και πιο ισχυρό ταπεραμέντο...Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΙΣΤΟΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ !
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Οι κατηφορες ειναι ευκολες. Να δουμε πως θα ανεβουμε τις ανηφορες, οταν θα ερθη η ωρα. Βαδιζουμε ολοταχως στην πληρη ηθικη καταστροφη μας και ενας Θεος ξερει πως θα γλυτωσουμε.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.