22 Φεβρουαρίου 2023

Μας απειλούν ότι θα έλθουν Νύχτα

Γράφει ο
Ηλίας Σταμπολιάδης
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Μέλος του ΙΗΑ 
 
Λέξεις κλειδιά: Γεωπολιτικό Δυναμικό, πρωτόγονοι βάρβαροι, εκλεπτυσμένοι γείτονες, ειρηνοποιός ευδαιμονισμός, θεωρεία πολέμου.
 
Με αφορμή τις παράλογες διεκδικήσεις και τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του σιναφιού του, ότι θα έλθουν νύχτα, πολλοί συμπατριώτες μας αντιτάσσουν τα δικά μας επιχειρήματα. Θεωρούν, και όχι άδικα, τους Τούρκους σαν πρωτόγονους και βαρβάρους έναντι των εκλεπτυσμένων και καλοζωισμένων Ελλήνων και ότι οι απειλές του Ερντογάν στόχο έχουν να αποτρέψουν την προσοχή του λαού του από την εσωτερική εξαθλίωση και την κυβερνητική διαφθορά και να την στρέψουν προς τα έξω. Άλλοι πάλι αντιτάσσουν την γενναιότητα των Ελλήνων υπενθυμίζοντας τα κατορθώματα των προγόνων μας στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες την Σαλαμίνα, τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. 
 
Καλό είναι τα κατορθώματα των προγόνων μας να αποτελούν κίνητρο για την δική μας εμψύχωση και βελτίωση που στηρίζεται στην επίγνωση και μελέτη των παραγόντων που τους επέτρεψαν να μεγαλουργήσουν και δεν πρέπει να αποτελούν παράγοντα εφησυχασμού μας σε καιρούς μάλιστα που απειλούμεθα από πρωτόγονους γείτονες.  
 
Ας μην θυμούμαστε μόνο τους μακρινούς θριάμβους του έθνους μας, αλλά και τις πιο πρόσφατες καταστροφές όπως της Μικράς Ασίας το 1922 και της Κύπρου το 1974 και ας μην αψηφούμε την σημερινή απειλή επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας εκλεπτυσμένους και ευρωπαϊζοντες, πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας σε σχέση με τους βαρβάρους και πρωτόγονους Τούρκους, πολίτες μίας χώρας με πληθώρα εσωτερικών αντιθέσεων. 
 
Ο Παναγιώτης Κονδύλης (*) έχει αναφέρει ότι η σημερινή Τουρκία είναι μία χώρα με επταπλάσιο πληθυσμό, το 50% του οποίου είναι κάτω των 25 ετών, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι μία χώρα γερόντων και φθίνει από υπογεννητικότητα. Αυτή η πληθώρα διάχυτης και ακαταστάλαχτης ανθρώπινης ενέργειας των Τούρκων, παράλληλα με την στενά εννοούμενη οικονομική δραστηριότητα, τείνει να διοχετευθεί σε δραστηριότητες συναπτόμενες με τον προσδιορισμό και την υπεράσπιση της τουρκικής ταυτότητας και της θέσης της στον κόσμο. Μόνον εκεί που χοχλάζει νεανικό αίμα γεννιούνται ιδέες ικανές να κινητοποιήσουν μάζες, όσο πρωτόγονες και αν φαίνονται στα μάτια δημογραφικά φθινόντων γειτόνων εκλεπτυσμένων από την ξαφνική ευζωία, ή, διανοουμένων που εξ επαγγέλματος παράγουν ιδεολογίες ειρηνιστικού ευδαιμονισμού. 
 
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρικό γείτονα, που αντικειμενικά έχει την ανάγκη επέκτασης ανεξάρτητα από το πολιτικό του καθεστώς, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα πέρα από την αυταρέσκεια της ιστορικής και πολιτιστικής μας καταγωγής και πέρα από την απαξίωση της σημερινής ηγεσίας του εχθρού. Τα βασικότερα μέτρα που πρέπει να πάρουμε σαν έθνος είναι:
  • Nα αποκτήσουμε παραγωγική αυτάρκεια στα μέσα επιβίωσης που απαιτεί ο σημερινός τρόπος ζωής μας, συν ένα πλεόνασμα για εξαγωγή ώστε να εισάγουμε αυτά που δεν παράγουμε.  
  • Να αποφύγουμε τον υπερκαταναλωτισμό και να επενδύσουμε σε παραγωγικές δραστηριότητες που αυξάνουν το ΑΕΠ. Άλλη είναι αξία αύξησης 1% του ΑΕΠ που οφείλεται σε βιομηχανική παραγωγή και άλλη το 1% από τον τουρισμό που τον έχουμε αναγάγει σε βαριά βιομηχανία.  
  • Να αποκτήσει ο στρατός όσο το δυνατόν εντόπια κάλυψη των εξοπλιστικών του αναγκών. Σήμερα ο τουρκικός στρατός έχει 60% εντόπια κάλυψη ενώ ο δικός μας εισάγει μέχρι την τελευταία βίδα. 
  • Να φροντίσουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και όχι στους συμμάχους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι αξίζουν για εμάς όσο εμείς αξίζουμε για αυτούς. Ιστορικά πάντα μας εγκατέλειψαν όταν το υπαγόρευσαν τα συμφέροντα τους άσχετα από το κόστος που εμείς πληρώσαμε. Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με την επίκληση του διεθνούς δικαίου ή τις υποσχέσεις των συμμάχων αλλά με την δική μας ετοιμότητα, την αγάπη για την πατρίδα και το πνεύμα αυτοθυσίας.  
  • Να ενισχύσουμε το γεωπολιτικό μας δυναμικό τονώνοντας την γεννητικότητα του έθνους μας που γηράσκει, να τονώσουμε την εθνική μας ταυτότητα που εκμηδενίζεται από την λαθρομετανάστευση και την αποδοχή ξένων προτύπων ζωής και να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και τις αξίες που δημιούργησαν τον πολιτισμό μας.
Δυστυχώς οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας μας δεν φρόντισαν και δεν φροντίζουν για την ανάδειξη της χώρας σε γεωστρατηγικό παράγοντα της περιοχής αλλά τα διάφορα κόμματα αναλίσκονται στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για κατάκτηση της εξουσίας. Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι η χώρα να έχει καταντήσει προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων που καθορίζουν την οικονομική και νομική ζωή της χώρας και της επιβάλλουν την εξωτερική της πολιτική ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα. Το ερώτημα είναι εάν η ανησυχία μας έναντι ενός πρωτόγονου και επιθετικού γείτονα είναι αρκετή, ή, θα πρέπει πρωταρχικά να αναθεωρήσουμε το πολιτικό μας σύστημα και την εξάσκηση ελέγχου των πεπραγμένων της εκάστοτε εξουσίας με κριτήριο την ασφάλεια και επιβίωση του έθνους που σήμερα το ωθούν σε μηδενισμό; 
 
(*) Παναγιώτης Κονδύλης «Θεωρία του Πολέμου», ε’ έκδοση, σελ 388, εκδόσεις Θεμέλιο



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.