24 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Έχασε τα δυο εγγόνια του στο σεισμό ο Κενάν Ακίν που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού

Ο Κενάν Ακίν ήταν έναν από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας.
 
Ο τουρκοκυπριακός Τύπος στάθηκε σε μια ιδιαίτερη ιστορία, σημειώνοντας πως κατέφτασαν τα νέα για τον θάνατο των αγοριών τα οποία είναι εγγόνια του διαβόητου Κενάν που υπήρξε «βουλευτής» και «υπουργός» Γεωργίας του ψευδοκράτους καθώς και ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού. 
 
Πρόκειται για τ’ αδέρφια Doruk και Alp Akın, τα οποία ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, έγραψαν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Την κηδεία των δυο αγοριών, αλλά και άλλων που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς, κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ πολλά τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. 
 
Ο Κενάν Ακίν ήταν έναν από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας.
 
Κατά του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, και καταζητείται από την Interpol, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ως χριστιανοί και ως Ελληνες δεν θα πούμε ούτε ότι ήταν Θεία Δίκη, ούτε καλά να πάθει...
Οταν χάνονται ζωές ανθρώπων και μάλιστα σε τόσο τρομέρες συνθήκες είναι κάτι τραγικό. 
Το θέμα όμως είναι ότι άλλο τι λέμε και τι σκεφτόμαστε εμείς, κι άλλο το τι κάνει ο Θεός....
 
Αυτό το κάθαρμα που συνεχίζει να κουβαλάει πάνω του το έγκλημα για την δολοφονία ενός αθώου και άοπλου συμπατριώτη μας, που ξεφτίλισε τους άνανδρους Τούρκους δολοφόνους Αττίλες, οφείλει να πληρώσει...
Κι αν όχι σε αυτήν την ζωή, σίγουρα στην επόμενη.



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, συμφωνώ με το σχόλιο. Οι ευσεβείς Χριστιανοί την λύπη τους εκφράζουν, για τα δύο παιδιά και τους άλλους νεκρούς.
Όμως φαίνεται ότι όλα εδώ πληρώνονται και από τον Θεό κρίνονται.
Αμαρτίες προγόνων και γονέων πληρώνουν παιδιά και απόγονοι.
Ποιος Τούρκος εξέφρασε την λύπη του, όταν ο Σολωμού και Ισαάκ δολοφονούντο; Ποιος Τούρκος επέκρινε τους δολοφόνους; Ποιος Τούρκος απολογήθηκε για τις χιλιάδες αμάχους, που δολοφόνησαν οι συμπατριώτες τους εισβολείς; Ποιος Τούρκος απολογήθηκε ποτέ για τις γενοκτονίες των Ελλήνων; Κανείς!
Ελαφρύ το χώμα, που σκεπάζει τα παιδιά, αλλά πολύ βαρύ θα είναι για τον διαβόητο δολοφόνο Κενάν Ακίν και ομοίους του δολοφόνους αμετανόητους, που δηλώνουν ακόμη ότι το έγκλημα κατά των Ελλήνων θα το επαναλάμβαναν, αν τους δινόταν η ευκαιρία! Και δεν έχουν συνετισθεί, ούτε μετανοήσει ακόμη για την βιβλική καταστροφή, που τους βρήκε, που μάλλον όπως ισχυρίζονται ήταν το "Κισμέτ" τους από τον θεό τους Αλλάχ, αλλά δεν διερωτώνται γιατί.(;)
Σημ. Επ ευκαιρία, σήμερα ο κ. Στεφάνου ΓΓ ΑΚΕΛ έκανε και το δικό του show. Μαζί με τους παρατρεχάμενους του και με δεκάδες ανθοδέσμες κατέθεσε λουλούδια στους τάφους των χαμένων Τκ ( Τουρκοκρατούμενη περιοχή). Αυτά κ. Στεφάνου γίνονται ταπεινά και κρυφά, χωρίς να στήνεται ολόκληρο θεατρικό σκηνικό με κομπάρσους σε ένα κοιμητήριο. Και δεν μου λέτε γνωρίζετε κάποιο Τούρκο, που ήρθε να καταθέσει ένα λουλούδι σε αδικοχαμένους Κυπρίους; Και κάτι άλλο... Δεν σας είδαμε ποτέ το ίδιο να πράττεται, για τους ήρωες της ΕΟΚΑ ή τον Τάσσο και Σολωμό.
Τα συλλυπητήρια μας στους Τ/Κ.
Μ.Ρ. από κατεχόμενη Μύρτου της Κερύνεια, που θρήνησε συγγενείς και φίλους, αλλά ποτέ δεν έλαβε συλλυπητήρια, έστω από ένα ΤΚ.
Πολλούς ΤΚ γείτονες είχαμε... δήθεν φίλους...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε απολυτα.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφοριες απο ΤΚ αναφερουν οτι στενοτατος συγγενης του αρχιδολοφονου αμαχων της ΤΜΤ Turgut Yenagrali ειναι μεταξυ των νεκρων.
Ο ιδιος απεθανε πριν λιγο καιρο απο ανιατη ασθενεια που τον ταλαιπωρουσε για πολλα χρονια. Ειχε εκτελεσει δεκαδες ΕΚ αμαχους αφου πρωτα τους βασανιζε βαναυσα. Μετσξυ αυτων και εθνομαρτυρες συγγενεις και φιλοι ....
Μεχρι τελευταια στιγμη ηταν αμετσνοητος και περηφανος για τα εγκληματα του. Ας τον βαλει ο ... Αλλαχ του εκει που του αρμοζει.
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ως Χριστιανοί Έλληνες δεν θα πούμε ότι ήταν θεία δίκη και καλά να πάθουν, όμως αν συνέβαινε αυτό στην Ελλάδα ή Κύπρο, αυτό θα έλεγαν οι βάρβαροι. Όπως είπαν και στην Μικρασιατική καταστροφή και στη εισβολή της Κύπρο και έτριβαν τας χείρας τους. Δεν λησμονάμε λοιπόν ... και χωρίς να συγχωράμε ας βοηθάμε...

Ο ιερός Χρυσόστομος μας υποδεικνύει έναν πρακτικό τρόπο για να μπορούμε να συγχωρούμε ευκολώτερα τους “*ΑΔΕΛΦΟΥΣ” μας: Να βλέπουμε τις δικές μας αμαρτίες και να κατηγορούμε τον εαυτό μας γι’ αυτές. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο αυτή, βρίσκουμε ελαφρυντικά για τους άλλους και επιπλέον διορθώνουμε τον εαυτό μας. (*Αδελφούς και μάλλον όχι αλλοεθνείς, αλλόπιστους γενοκτόνους εγκληματίες βαρβάρους) Το απεχθές εκ προμελέτης έγκλημα, ούτε ο Θεός το συγχωρεί. Μιλώ για τους συγγενείς των νεκρών ...
Τονίζει ο ιερός Χρυσόστομος: «Μη μισής όποιον σου κάνει κακό… Μην καταριέσαι αυτόν που σε βλάπτει, διαφορετικά, και την βλάβη υπέστης και τον καρπό έχασες… Θα πεις “Πώς είναι δυνατόν;” Είδες τον Θεό να γίνεται άνθρωπος και να δείχνει τόση συγκατάβαση και να πάσχει τόσα προς χάρη σου, και συ ρωτάς ακόμη και αμφιβάλλεις πως είναι δυνατόν να συγχωρήσεις τους συνδούλους (αδελφούς μάλλον εννοεί) σου για τις αδικίες που σου κάνουν; Δεν Τον ακούς που λέγει πάνω στον Σταυρό: Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι;».
Στο δια ταύτα. Ανά τους αιώνες οι αμετανόητοι γείτονες μας βάρβαροι Τούρκοι εγκληματούν κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και εμείς, μοιρολατρικά λέμε σφάξε με αγά μου για να αγιάσω…

Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ, αλλ’ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην. Και τω θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνα σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον εν, ύπαγε μετ’ αυτού δύο. [Εγώ όμως σας λέω, να μην αντιστέκεστε στον κακό (πονηρό) άνθρωπο. Αλλά όποιος σε χτυπήσει στο δεξί μάγουλο, γύρισέ του και το άλλο. Και εκείνος που θέλει να σε πάει στο δικαστήριο, για να σου πάρει το πουκάμισο, άφησέ του και το πανωφόρι. Και όποιος σε αγγαρέψει να διανύσεις ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο μίλια.] (Κατά Ματθαίον 5,39-41)
Αντιπαραθέτω λοιπόν και φέρω παράδειγμα, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, ο οποίος μαζί με άλλους Αγίους μας καταπολέμησαν τους εχθρούς και σφαγείς του ορθόδοξου ποιμνίου, που ως αμνός επί σφαγή οδηγείτο από απίστους γενοκτόνους πρώην και νυν Οθωμανούς, που με βάση το κοράνι μας εξολοθρεύουν ..
Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου …
«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).
«Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35).
400 χρόνια δουλείας, σχεδόν εξαφάνισαν την Ελλάδα. Μικρασιατική καταστροφή, δεν άφησαν ίχνος Χριστιανού στην Ελληνική Μ. Ασία. Κύπρος, 5000 δολοφονημένοι Έλληνες Κύπριοι Χριστιανοί σφαγιάστηκαν, 350000 εκτοπίσθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, 550 εκκλησίες συλήθηκαν και μετατράπηκαν σε τζαμιά… δυστυχώς ακολούθησαν την μοιραία πορεία της Αγιάς Σοφιάς και όλων των εκκλησιών μας στην Τουρκία ..
Και αυτούς λοιπόν να συγχωρούμε …, να συγχωρούμε μέχρι να εξαφανίσουν ότι απέμεινε, ΕΛΛΗΝΙΚΌ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ …; Νομίζω ότι ούτε ο Θεός, ο Χριστός, η Παναγιά και όλοι άγιοι μας δεν το επιθυμούν ….
Τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ μας ναι να τους συγχωρούμε, όμως στους ασυγχώρητους βαρβάρους πρέπει να αντιστεκόμαστε όπως όλοι οι τροπαιοφόροι Άγιοι μας.

Ἐχθροὺς ὁ τέμνων Γεώργιος ἐν μάχαις,
Ἑκὼν παρ’ ἐχθρῶν τέμνεται διὰ ξίφους.
Ἦρε Γεωργίου τρίτῃ εἰκάδι αὐχένα χαλκός.
Ἦχος δ
Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΗΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ.
ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΓΗΙΝΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΗΣ, ΣΤΟ ΔΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
Κ.Κ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.