22 Φεβρουαρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

Υπογράφουν τις “Πρέσπες του Αιγαίου”;
 
 
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Έχω γράψει πολλές φορές πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι χαμένο μέσα στην ανάγνωση των “μαθημάτων” του ΕΛΙΑΜΕΠ! Δηλαδή του “Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής”! Του συμβουλευτικού οργάνου του Μαξίμου, το οποίο έχουν “κορόνα στο κεφάλι τους” η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόσοι άλλοι “πολιτικοί κολοσσοί” της Πατρίδος μας! Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) αυτό-προσδιορίζεται ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988! 
 
Συμβουλευτικό Όργανο του Μαξίμου λοιπόν το ΕΛΙΑΜΕΠ, της πολιτικής του κατευνασμού και της ήπιας έως δουλικής προσέγγισης με την Τουρκία για την επίλυση των “προβλημάτων μας”, προβλημάτων όπου η Ελλάς δεν ζητάει απολύτως τίποτε και η Τουρκία απαιτεί μέσω της συγκυριαρχίας του Αιγαίου με τα νησιά του, την συνδιοίκηση και συνεκμετάλλευση του ορυκτού του πλούτου! Σε πρώτη φάση βέβαια, γιατί σε δεύτερη αξιώνει την συγκυριαρχία της Θράκης μας κλπ. 
 
Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα εκφράζει το ΕΛΙΑΜΕΠ των οικογενειών Μητσοτάκη – Μπακογιάννη και όλων των νεωτεριστών αριστερών που επιδιώκουν τις “Πρέσπες του Αιγαίου”! 
 
Έτσι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής Χανίων) επέλεξε την Κρήτη (Αντιθέσεις – Κρήτη TV) προκειμένου να “δηλητηριάσει” τα εθνικά μας θέματα και να προβάλλει για ακόμη μια φορά το αντεθνικό της αφήγημα! 
 
Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται. Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη! 
 
Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ… Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο…  
 
Τυχαία βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αμέσως μετά το διπλό καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία με τους χιλιάδες νεκρούς και την ολέθρια οικονομική καταστροφή της γείτονας χώρας; 
 
Όταν ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν εισπράττει την οργή του λαού της Τουρκίας, θεωρώντας τον, ως τον μόνο υπεύθυνο αυτής της τραγωδίας, όταν στο “οικοδομικό θαύμα” του Ερντογάν θάφτηκαν χιλιάδες οικογένειες; 
 
Αλλά θα σας θυμίσω για ακόμη μια φορά στις επανειλημμένες ερωτήσεις σας, την απάντηση που δίνω, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε Υπουργό στην κυβέρνησή του την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη; 
 
Μα γιατί της ανέθεσε πολύ πιο σπουδαίο ρόλο! 
Την έκανε Πρόεδρο διακομματικής Επιτροπής “για την ανάπτυξη της Θράκης”(;;;)! 
Με Αντιπρόεδρο τον Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ) και Γραμματέα τον Ανδρέα Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ)! 
 
Οι “τρόφιμοι” του ΕΛΙΑΜΕΠ σε διατεταγμένη υπηρεσία… 
 
Επί παραδείγματι παλαιότερα είχα γράψει, πως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, που στην Αθήνα πραγματοποίησαν “Δημόσια Συζήτηση” με θέμα: “Μας συμφέρει η Χάγη;” και την οποία συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, με ομιλητές: Τον πρώην Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, την Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτή της ΝΔ, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Χρήστο Ροζάκη!  
 
Όλοι οι παραπάνω ήταν υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, που βεβαίως και δεν εξυπηρετούσε το εθνικό συμφέρον της Κύπρου μας! Ήταν υπέρμαχοι της αναστολής – διακοπής της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας στην υλοποίηση των διακρατικών ενεργειακών συμφωνιών (της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, όπου η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκείνης της κοινοβουλευτικής περιόδου! Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παραχώρησε η Ελλάς, ελαφρά την καρδία, στους γείτονες Σκοπιανούς το όνομα, την γλώσσα και την εθνότητα της Μακεδονίας μας! 
 
Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι των καταστροφικών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, Μνημονίων!  
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρέωσε την Ελλάδα να “αλυσοδεθεί” στις δαγκάνες του Διεθνούς Συστήματος (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ στις 23 Απριλίου 2010)! Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 6 Μαΐου 2010 διαγράφεται από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, γιατί ενώ σύσσωμη η ΝΔ καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, εκείνη μόνη από την Κ.Ο. της ΝΔ το υπερψήφισε, μη υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία καταψηφίσεως του Μνημονίου! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν από τους κύριους υποστηριχτές της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του τρίτου Μνημονίου! 
 
Βέβαια σε εκείνο το κείμενό μου, έθετα τον προβληματισμό μου, γιατί επί παραδείγματι δεν κάλεσαν σε εκείνη τη συζήτηση τον Αντώνη Σαμαρά, αφού υπήρξε ΥΠΕΞ της Ελλάδος, αλλά γιατί δεν κάλεσαν επίσης τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη, πολιτικό – διπλωμάτη που υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης (εξ απορρήτων) του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο οποίος διατέλεσε τρεις φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδος! 
 
Οι λόγοι είναι προφανείς! Δεν θέλουν, δεν αντέχουν την άλλη άποψη, που θα τους βγάλει από τις ράγες του τρένου στη δρομολόγηση των δικών τους επιδιώξεων - εξελίξεων! 
 
Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει γεμίσει – αν το δείτε διαχρονικά – από στελέχη της περιόδου Σημίτη που εξυπηρετούν συμφέροντα, τα οποία δεν λέγονται εθνικά… 
 
Βέβαια τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις κατά του ΕΛΙΑΜΕΠ από πολλούς πολιτικούς, διπλωμάτες, επιστήμονες γνώστες της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θεματολογίας κλπ. 
 
Μια από τις κορυφαίες διαφοροποιήσεις, ήταν του Βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ και Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα! 
 
Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί, ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δε διακρίνεται για την ευθύτητα των απόψεών του, χωρίς να μασάει τα λόγια του;  
 
Ένας έμπειρος πολιτικός, αφού επί πολλά χρόνια εκλέγεται από τον Αθηναϊκό λαό που δείχνει να τον εμπιστεύεται! 
 
Στην εν λόγω συνέντευξη λοιπόν ερωτήθηκε και για το ΕΛΙΑΜΕΠ! 
 
Ερώτηση: 
Πάμε λίγο και στα εθνικά θέματα. Διερευνητικές επαφές. Γιατί μπήκαμε στη διαδικασία και θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τη γενικότερη παρουσία του ΕΛΙΑΜΕΠ στη συζήτηση στην χώρα μας για τα Ελληνοτουρκικά: 
 
Νικήτας Κακλαμάνης: 
Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε – το έχω διαβάσει και στην εφημερίδα σας – ότι “διερευνητική επαφή” δε σημαίνει έναρξη ουσιαστικού διαλόγου (σ.σ. μακάρι να είναι έτσι, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου). Πρόκειται για ομάδες τεχνοκρατών που συζητούν – αν συμφωνήσουν, κρατάω ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις – ποια είναι τα θέματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στον διάλογο. Η Ελλάδα, παγίως και για χρόνια πολλά, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή κι αυτό δεν άλλαξε μέχρι σήμερα, αναγνωρίζει ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία. Η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν. 
 
Όχι γενικά και αόριστα οι θαλάσσιες ζώνες όπως αναφέρουν οι “ειδήμονες” του ΕΛΙΑΜΕΠ! Ξεκαθαρίζω λοιπόν. Η αποκλειστική διαφορά μας με την Τουρκία είναι: Η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν… 
 
Ερώτηση: 
Ποια είναι η γνώμη σας συγκεκριμένα για το ΕΛΙΑΜΕΠ; 
 
Νικήτας Κακλαμάνης: 
Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει γεμίσει – αν το δείτε διαχρονικά – από στελέχη της περιόδου Σημίτη. Επειδή είναι πρόσφατη και η επέτειος των Ιμίων, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν και στήριξαν τις Συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, όπου εκεί για πρώτη φορά “γκριζαρίστηκε” το Αιγαίο με συμφωνία, δυστυχώς, της τότε κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη. Συνεχίζουν το ίδιο μέχρι σήμερα. Αυτοί λοιπόν, εξυπηρετούν μια άλλη πολιτική, εξυπηρετούν κάποια άλλα συμφέροντα, τα οποία δεν μπορούν να λέγονται εθνικά συμφέροντα, πάντως. Ήμουν ανέκαθεν απέναντί τους. Ουδέποτε προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ή να μιλήσω σε κάποια εκδήλωσή τους. Όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά προφανώς γνωρίζουν, ότι θα πω αντίθετα πράγματα, με ότι πιστεύουν. Αν πάντως υπάρχει αρραγές πολιτικό μέτωπο στην εθνική γραμμή που σας ανέφερα παραπάνω, με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι λένε...
 
“Έθαψαν” Μητσοτάκης, ΕΛΙΑΜΕΠ και οι “τρόφιμοί του” την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στην Άγκυρα από το Δένδια… 
 
Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πολύ κοντή μνήμη, ας θυμηθούμε πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στο ταξίδι του στην Άγκυρα την Άνοιξη του 2021 βροντοφώναξε απλά και κατανοητά, όλα εκείνα τα αυτονόητα, που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί “τρόφιμοι” του ΕΛΙΑΜΕΠ! 
 
Όπου ο Νίκος Δένδιας τόλμησε να πει στη συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, όσα κατατρώγουν επί δεκαετίες τα σωθικά της Ελλάδος με την αφωνία των πολιτικών “τροφίμων” του ΕΛΙΑΜΕΠ! 
 
Σε αυτήν την συνέντευξη Τύπου των ΥΠΕΞ Ελλάδος και Τουρκίας καταγράφηκε μεγάλο στραπατσάρισμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην περιοχή μας, που υφαινόταν επί δεκαετίες από τα θεσμικά όργανα της Τουρκίας, με την παντελή απουσία των αντίστοιχων ελληνικών. Αφού η ελληνική διπλωματία, η εξωτερική μας πολιτική ήταν ανύπαρκτη – και πολλές φορές ενδοτική – εγκλωβισμένη στο πλαίσιο της αυτοσυγκράτησης στα συνεχή τουρκικά ραπίσματα, της συνεχούς υποχωρητικότητας στις διεκδικήσεις της Ασιατικής γείτονας χώρας κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών, προκειμένου να έχουμε την ησυχία μας κι ας χάναμε και μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Από τη στιγμή που επί δεκαετίες, οι Τούρκοι ζητούν την μάνα τους και τον πατέρα τους κι εμείς ποτέ δεν ψιθυρίσαμε πως θέλουμε από αυτούς το παραμικρό! 
 
Εκείνη την ιστορική ημέρα ο Νίκος Δένδιας ήταν απόλυτα κόσμιος, πολιτισμένος, αλλά ερμήνευσε απλά και κατανοητά στην τούρκικη πλευρά, το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες!  
 
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επ΄ ουδενί έφτασε στο χαμηλό επίπεδο του Ρ. Τ. Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι με θρασύτητα, με κραυγές, με ύβρεις και χωρίς πειστικά επιχειρήματα προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να επιβάλλουν τη σιωπή στους Έλληνες πολιτικούς και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα των έωλων απαιτήσεών τους! 
 
Ο Νίκος Δένδιας εκεί στην Άγκυρα, δημιούργησε “θερμό επεισόδιο” που θορύβησε τους Τούρκους, γιατί πρώτον, δεν είχαν ξανανιώσει τέτοια οργισμένη ελληνική αντίδραση και κατά δεύτερον, αυτή η θερμή με επιχειρήματα ελληνική αντίδραση διεξήχθη σε ζωντανή μετάδοση από τους τηλεοπτικούς διαύλους της Τουρκίας!  
 
Έτσι η Παγκόσμια κοινότητα εισέπραξε την κατάρριψη των ανακριβειών που τους σέρβιρε η Τουρκία, αλλά και ο τουρκικός λαός έλαβε πληροφόρηση για πρώτη φορά, που αντέστρεψε την παραπληροφόρηση που τους τάιζε ο Σουλτάνος τους...
 
Ο Άντονι Μπλίνκεν μοιράζει το Αιγαίο μας… 
 
Από εκείνη τη στιγμή ο Νίκος Δένδιας έγινε εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης, ποτέ δεν έκρυψε ο ΥΠΕΞ μας την φιλοδοξία του να γίνει μια ημέρα αρχηγός της ΝΔ και ακολούθως Πρωθυπουργός! Μια επιθυμία που καθημερινά ενισχύεται από το υψηλό πόστο που κατέχει στην κυβέρνηση και λόγω των πολιτικών ισχυρών γνωριμιών που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών! Αλλά και από την αναγκαιότητα διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ, λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της δεδομένης συρρίκνωσης του κόμματος από τις εθνικές εκλογές που οσονούπω φθάνουν! 
 
Αλλά επανερχόμενος επί του πρακτέου, ο Πρωθυπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη και το ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν θέλησαν να εξαργυρώσουν εθνικά, εκείνη την παρουσία Δένδια στην Άγκυρα! 
 
Επανερχόμενοι στην υποχώρηση των εθνικών μας ζητημάτων, που γεννά μεγάλες υποψίες! 
 
Μάλιστα σε μια εποχή, που οι ολέθριοι διπλοί σεισμοί στην Τουρκία, έχουν ισοπεδώσει την χώρα και την οικονομία της, αντί η ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ισχυρό πλεονέκτημα υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων, επιτρέπει την επιθετική τουρκική προκλητικότητα και είναι πλέον έτοιμη να προβεί στη συνδιοίκηση των νησιών του Αιγαίου Πελάγου μας, καθώς και την συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο ελληνικό αρχιπέλαγος!  
 
Ζήτημα, που προ δυο ετών έχω αναδείξει και που ο διεθνής παράγοντας βρίσκει κατάλληλο το έδαφος σήμερα με τον “κατάλληλο” Πρωθυπουργό να προχωρήσει στο εφιαλτικό του σχέδιο!  
 
Όπως με τον “κατάλληλο” Πρωθυπουργό προχώρησε την ενδοτική για τα ελληνικά συμφέροντα “Συμφωνία των Πρεσπών”, έτσι προχωράει και με τις “Πρέσπες του Αιγαίου”!  
 
Άλλωστε γι΄ αυτό δεν ήλθε σε Τουρκία και Ελλάδα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν;;



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση είς την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό, ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης."
Ο Μέγας Καποδίστριας

Ανώνυμος είπε...

Οι ένθεν και εκείθεν, οι εντός και εκτός των τειχών μας επίδοξοι ολετήρες του Ελληνισμού "λύσσαξαν" να επιβάλουν ανθελληνικές λύσεις και στην Ελληνική Κύπρο και στην Ελλάδα. Είναι πασιφανές πλέον ότι ακόμη μια προδοσία του Ελληνισμού επέρχεται δριμύτερη και η βιβλική καταστροφή της Τουρκίας, θα είναι το έναυσμα για επίλυση των "διαφορών" μας με τους βαρβάρους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι μπαμπέσικα την συγκυρία αυτή, για ακόμη μια φορά θα βγούνε κερδισμένοι, όπως πάντα αφού εμείς δεν διδαχθήκαμε ποτέ ότι Τούρκο φίλευε και κ@λο φύλαγε και ούτε πως η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά ...
LATEST UNQUI S IN HERBA. ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ.
Ξεχνούν και η δόλιοι σύμμαχοι μας ότι ανέκαθεν η Τουρκία όχι μόνο τους πρόδιδε, αλλά και τους ξεπουλούσε. Σήμερα την θωπεύουν και μόλις ξεπεράσει αυτή την οργή του θεού, που την έπληξε θα τους προδώσει και αυτούς και την Ελλάδα.
Οι λυκοφιλίες της σήμερα βασίζονται μόνο στα συμφέροντα της και οι ταγοί μας ως σανοτροφή αποδέχονται και τα μασάνε. Αναμείνατε όλοι εσείς φιλότουρκοι και σύντομα και η προβιά αρνιού και το προσωπείο της θα φύγουν ...

Περί ανέκαθεν προδοσιών της ίδετε πιο κάτω με βάση τον τίτλο.

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων ...https://koukfamily.blogspot.com › bl...
22 Oct 2021 — Ολίγα λοιπόν και ενδεικτικά, για την προδοτική στάση της Τουρκίας, έναντι των συμμάχων και υπέρ των Γερμανών, εξ ου και η αυτονόητη ...
Ήδη στα πρώτα βήματα προχωρά η "φίλη¨ γειτονική Τουρκία. Με εντολή Ερντογάν χιλιάδες σεισμόπληκτοι προωθούνται στην Ελληνική Κύπρο με στόχο και σκοπό την πλήρη άλωση της...
Και για Ελλάδα αναμείνατε εσείς φίλοι των Τούρκων. Το ερντογανικό καθεστώς καταργεί προσφυγικούς καταυλισμούς των προσφύγων της Συρίας κ.ά. για να τους παραχωρήσει σε τούρκους σεισμόπληκτους. Και που θα πάνε λοιπόν οι ξεσπιτωμένοι παλιοί πρόσφυγες; Με την συνοδεία του τουρκικού στρατού, θα οδεύσουν προς ελληνικά σύνορα και νησιά μας. Καλώς να τους δεχτούμε ....
Μ.Ρ. και Π.Β.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.