28 Φεβρουαρίου 2023

Νοθεία; Μπα, δεν το πιστεύω..

Τελευταία έχει αρχίσει μία κουβέντα, και μάλιστα έντονη, για ενδεχομένη νοθεία στις επικείμενες Εθνικές εκλογές. Η κουβέντα αυτή και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία μάλλον την ευνοεί, αλλά και ένα άρθρο που διάβασα έδωσε αφορμή για τις γραμμές που θα διαβάσετε.
 
Από τον Χρήστο Μπολώση
 
Είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχουν αμφισβητηθεί σφόδρα αποτελέσματα εκλογών και δημοψηφισμάτων. Ιδίως τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, τα οποία, κατά περίεργη σύμπτωση, όποιος τα διοργανώνει, αυτός και τα κερδίζει! Από τα παλιά τα χρόνια, οι εφημερίδες ήταν γεμάτες από χαριτωμένες ιστοριούλες, που μιλούσαν για ανατροπές ή ακόμα και κλοπές καλπών, αλλά και μαγκουρομαχίες, προκειμένου να επιτευχθεί δημοκρατικότατα το επιθυμητό αποτέλεσμα των μαγκουροφόρων. 
 
Τα χρόνια πέρασαν. Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί, όπως τραγουδούσε ο Νίκος Γούναρης. Όμως, μερικές αξίες όπως η νοθεία των εκλογών παρέμειναν σταθερές. Άλλαξαν απλώς οι μέθοδοι. Μαγκούρα τότε, ηλεκτρονικός υπολογιστής σήμερα. Θυμάμαι στις τελευταίες εκλογές ένα ανεπιθύμητο αντισυστημικό κόμμα έλαβε… 2,93% !!!, ενώ γνωστός δημοσιογράφος από τις 9 η ώρα ανήγγειλε θριαμβευτικά, ότι όπως τον πληροφόρησαν αρμοδίως, δεν μπαίνει στη Βουλή. 
 
Είναι αυτό που έλεγε ο Ορέστης Καλιγαρίδης (Νίκος Σταυρίδης) στην γυναίκα του Ρένα (Μάρω Κοντού), στα «Κίτρινα γάντια»: «Τώρα πότε προλάβατε, πότε τάπατε, ένας Θεός ξέρει». Αλλά δεν έχει σημασία. Για έναν καλό δημοσιογράφο, όλα είναι δυνατά. 
 
Αρκετά όμως με τους δικούς μου προβληματισμούς. Καιρός να δώσω τον λόγο στο εκλεκτό μπλοκ koukfamily.blogspot.com, από το οποίο αλίευσα το παρακάτω θαυμάσιο και διαφωτιστικό κείμενο: 
«….Και φυσικά όταν μιλάμε για νοθεία δεν εννοούμε την παλιά γνωστή νοθεία που ψήφιζαν οι νεκροί και τα δέντρα… και αποτυπωνόταν στην κάλπη… Μιλάμε για ηλεκτρονική νοθεία που πολύ δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί… 
 
Η Singular η μοναδική εταιρεία που έχει αναλάβει μονοπωλιακά το θέμα εκλογές ξέρει την δουλειά της και την εκτελεί άψογα εδώ και δεκαετίες…. Η καταμέτρηση γίνεται άψογα… Τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα μεταφέρονται ολόσωστα από τους κατά τόπους δικαστικούς αντιπροσώπους… και εκεί τελειώνει και το θέμα… 
 
Μετά αναλαμβάνει η Singular να επεξεργαστεί τα αποτελέσματα να τα αναγάγει σε ποσοστά κλπ… 
 
Πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η αμφισβήτηση ολοκλήρου του εκλογικού αποτελέσματος… Επιτρέπεται ΜΟΝΟ η ένσταση στο Πρωτοδικείο κατά συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος… Το Πρωτοδικείο, αν την δεχτεί, γίνεται επανακαταμέτρηση και ξαναϋπολογίζεται το αποτέλεσμα… Και φυσικά τα μεμονωμένα εκλογικά τμήματα δεν επηρεάζουν καθόλου το τελικό συνολικό αποτέλεσμα… 
 
Η ηλεκτρονική νοθεία λοιπόν, έχει δυο στόχους…
Πρώτο, να ενισχυθούν τα συστημικά κόμματα εξουσίας και
Δεύτερον να εξαφανιστούν (κοινώς να μην μπουν στην βουλή), τα αντισυστημικά…
 
Αυτό φυσικά γίνεται ακόμα ευκολότερο όταν ένα αντισυστημικό κόμμα πάρει περίπου 3%… Η θαυματουργή Singular το βγάζει με 2,95% και το αφήνει εκτός Βουλής… Το πρόβλημα γίνεται μεγάλο αν το αντισυστημικό κόμμα πάρει πάνω από 5%, οπότε πρέπει να γίνει γερή νοθεία για να το αφήσει έξω… Αν δεν το μπορέσει τουλάχιστον το περιορίζει στο μικρότερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να πάρει τις λιγότερες έδρες… 
 
Το αντίστροφο γίνεται με τα μεγάλα συστημικά κόμματα… Αν π.χ. είναι να πάρουν 33% και στο τσακ να χάσουν την αυτοδυναμία, τα σπρώχνει στο 35% και, θαυματουργικώς, κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση… Όπως είχε γίνει π.χ. το 2015 μετά το ξεπούλημα του Τσίπρα στο 62% του δημοψηφίσματος, που από αντιμνημονιακός έφερε το 3ο μνημόνιο….. και τελικώς ξαναψηφίστηκε!!!!!   
Σε εκείνες τις εκλογές δεν μπορούσες, ακόμα και στον δρόμο αν έκανες γκάλοπ, να βρεις άνθρωπο που να ψήφισε Τσίπρα…. 
 
Πρέπει να το χωνέψουμε φίλοι μου… Η ηλεκτρονική νοθεία είναι αποδεδειγμένη πλέον… εδώ και δεκαετίες… 
 
Πριν μερικά χρόνια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου στο Τμήμα Πληροφορικής (δεν θέλω να πω το όνομα και δηλώνω ότι μου το είπε ο ίδιος) αιτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να δημιουργήσει με δικά του έξοδα ανεξάρτητη ομάδα με φοιτητές του και τερματικά του, στα οποία θα συνέλεγε απευθείας από τα εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα και θα έβγαζε ένα παράλληλο ανεπίσημο αποτέλεσμα, ελέγχοντας ουσιαστικά την Singular… Σε μια υγιή δημοκρατία αυτό θα ήταν απολύτως θεμιτό και επιβαλλόμενο, εφόσον μιλάμε για μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες μονοπωλεί (με ποιες διαδικασίες;) τις εκλογικές αναμετρήσεις… Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν σε αυτήν την καρικατούρα δημοκρατίας αυτό δεν μπορούσε να γίνει δεκτό και απορρίφθηκε… 
 
Τελευταίο σας άφησα κι ένα ευτράπελο… 
Στις αυτοδιοικητικες εκλογές του 2014, μια πατριωτική παράταξη κατέβηκε σε 7 από τις 13 περιφέρειες με υποψηφίους και ψηφοδέλτια… Στις υπόλοιπες δεν είχε ΟΥΤΕ υποψηφίους, ούτε και ψηφοδέλτια… Και η Singular το έκανε το θαύμα της… Έδωσε στην παράταξη εκλογικά αποτελέσματα, ακόμα και στις άλλες περιφέρειες!!!! Όπως ήταν φυσικό η πατριωτική Παράταξη έκανε επίσημη ένσταση και μίλησε για διαφαινόμενη νοθεία… Και η υπόθεση …. ΜΠΗΚΕ απλά στο αρχείο…» 
 
Εγώ τι να προσθέσω; 
Καλή Σαρακοστή σύντροφοι.
 
(Από τον ανταποκριτή μου στην Β. Ελλάδα ή Νότια FYROM, Γ.Χ.) 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.